nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

De lichaamstaal van een hond; Niet iedereen is er bekend mee, zelfs niet alle hondenbezitters. En dat terwijl het eigenlijk wel een heel belangrijk aspect is. De laatste tijd is het volgende onderwerp regelmatig in het nieuws geweest: “Hondeneigenaren projecteren teveel menselijke emoties op hun hond.” Honden zouden zich hierdoor niet begrepen voelen en uit frustratie ongewenst gedrag vertonen. 

Om u een handje te helpen hebben wij de fantastische tekeningen van Lili Chin erbij geplaatst. U zult zeker een aantal tekeningen herkennen! Door de verschillende houdingen en gedragingen te kunnen interpreteren weet u hoe de hond zich voelt en kunt u daar op inspelen. 

Kijkt u bijvoorbeeld eens naar “ruimte nodig”. Men interpreteert deze uitdrukking van de hond nog wel eens als lief of schattig, terwijl de hond duidelijk met zijn ogen en houding laat zien dat hij ruimte nodig heeft.

Vergeet ook niet uw eigen lichaamstaal! U observeert de hond, maar de hond observeert ook zeker u en waarschijnlijk nog beter dan u ook! Bent u boos, verdrietig of juist blij? De hond ziet, of ruikt het direct aan uw houding, gezichtsuitdrukking en ademhaling. 

Let bij de hond vooral op zijn houding, oren, snuit, vacht en staart. Hoe beter u uw hond kan begrijpen hoe beter de band tussen u en uw hond wordt!

hondentaal 1

dogstars