LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Sissi

Geboortejaar: februari 2022
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
09-11-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Sissi is niet alleen een prachtige verschijning met haar gespikkelde chocokleurige vacht en ogen die boekdelen spreken... ook haar karakter is uniek! Ze is rustig maar toch enthousiast en vrolijk. Voorzichtig maar toch speels en aanhankelijk. Onderdanig maar toch ontzettend stabiel in haar groep... en gewoon geweldig in haar doen en laten. Ik kan me geen fout woordje over haar bedenken en ook niet echt iets waar je extra rekening mee zou moeten houden bij haar. Ze heeft geen trauma’s, geen rugzakje, staat vrolijk in het leven en is dol op mensen. Sissi weet precies hoe ze je hartje kan veroveren en heeft hier ook echt al de trucjes voor. Zo gaat ze bij de ene persoon heel stilletjes voor je zitten met een ontzettend onschuldige blik. Bij de andere springt ze heel zachtjes tegen je op. En bij de ander steelt ze zonder pardon de koekjes uit je broekzak. Madam weet precies hoe ze bij iedereen in beeld kan komen zonder opdringerig of lomp te zijn. En daar kan je gewoon niet anders dan helemaal van smelten...

In de groep leeft ze samen met jonge maar ook oudere honden met hele verschillende energie en karakters. Sommige zijn dominant en zelfs haast vervelend dominant maar ook hier heeft ze eindeloos geduld mee en weet ze, op een rustige manier, de spanning te vermijden en zelfs op te lossen. Het is echt een heel slim meisje!

Wel merken we aan haar dat ze een zachte mand en de nodige rust een beetje mist. Ze heeft een voorbeeldig aanpassingsvermogen en dat houdt haar uit de problemen maar het continue op je teentjes moeten lopen is natuurlijk niet fijn. We merken dan ook dat ze buiten de groep zelfs nog aanhankelijker is en niks liever wil dan heerlijk in je armen hangen. Gewoon zachtjes bij je mogen zijn, in rust, veiligheid, geen spanning... daar maak je haar het blijste hondje mee. Je ziet dan de dankbaarheid in haar prachtige zachte blik. En ja, meteen weer zo een "smelt momentje"! 

Sissi is dus mensgericht en is heel graag bij je maar dringt zich niet op. Althans niet op een wilde, nerveuze of lompe manier. Ze heeft haar strategie en haalt dan die Sissi trucjes uit de kast die gewoon niet te weerstaan zijn. Ik schreef het hierboven al, het ligt aan de persoon, volwassen of kind, ze kan zo voorzichtig en zacht of enthousiast en vrolijk zijn als je maar wil. 

De katten van het asiel vindt ze tot nu toe niet interessant. Ze woont er niet mee samen maar wel naast het grote kattenverblijf en negeert ze gewoon. Uiteraard zouden we eventueel een verdere kattentest kunnen doen als haar toekomstige familie ook een kat in huis zou hebben, maar we verwachten met begeleiding en gewenning geen problemen.

Buiten loopt Sissi netjes aan de lijn en let ze goed op je. Ze trekt niet, bekijkt haar omgeving rustig en geniet van de geurtjes. Aan de lange riem geniet ze van de bosjes onderzoeken. Als er een salamander dan weg rent,  huppelt ze er achteraan maar ze vangt nooit iets en huppelt bijna altijd de verkeerde richting in. Maar dit bederft haar pret gelukkig niet en onze lol ook niet, het is altijd leuk om haar, met een kwispelende staart, even bezig te zien om daarna weer vrolijk door te wandelen.

Wat dus het meeste opvalt bij Sissi is haar enorme aanpassingsvermogen. Zowel bij mensen als bij andere honden, weet ze precies hoe ze goed "binnen" kan komen en maakt daar het beste van. Toch denken we dat dit lieve meisje zich in de groep juist daarom nog erg inhoud en in een thuis ontzettend snel zal opbloeien en nog sneller zal leren. Wat we al wel zien is dat ze ontzettend trouw is en heel graag haar best doet voor ons.

Sissi is rondom gezond, ingeënt en heeft zelfs al een paspoortje en is dus helemaal reisklaar. Diegene die haar, haar veilig plekje kan bieden gaat echt van een ontzettend lief, trouw en vrolijk meisje in huis genieten!

(Input 9 november 2023)

Video

dogstars