LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Lenda (NL)

Geboortejaar: februari 2022
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 58
Gewicht: 14
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 28-10-2023
Toegevoegd:
30-01-2023

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 28 oktober 2023: Vrolijke Lenda is nu al ruim een maand in Nederland. Er valt nog genoeg te leren en verbeteren maar wat doet ze het goed en wat heeft ze het naar haar zin!

Deze knappe jonge dame van nu ruim 1,5 jaar past zich goed aan haar nieuwe leefsituatie. En elke dag is 1 groot feest voor en met haar!

Lenda laat in het gastgezin geen verlatingsangst zien én heeft niet 1 keer proberen te ontsnappen. ( waar we wel bang voor waren gezien de ervaringen in Spanje )Nu is het wel zo dat de opvang zelf 2 honden en katten heeft, mogelijk helpt dat haar. Maar buiten dat ze goed samen leeft met de andere dieren in het gastgezin, is Lenda ook een gezellige mensen hond .

Ze is naar iedereen vriendelijk en lief en geniet van alle aandacht. Hoe meer, hoe beter is haar motto.

Verder is Lenda lekker speels en energiek, een vrolijke en enthousiaste jonge hond. Ze heeft geen last van haar " misvormde" pootje door een oude blessure. Ze gaat graag mee op lange wandelingen en is nergens mee beperkt.

Met het wandelen buiten wordt op het moment hard getraind. Door haar jeugdige enthousiasme, nieuwsgierigheid en ook het podenco eigen jachtinstinct is ze met wandelingen nog wat sterk. Maar buiten de knappe looks, geweldige lieve en zachte karakter, is deze dame ook nog eens heel slim en kan vlug dingen leren. (Wel ala Podenco als ze het nut ervan inziet en niet toevallig iets beters te doen heeft ?)

Aangezien Lenda een echte Podenca is, puber leeftijd heeft en geen goede opvoeding gehad heeft op jonge leeftijd, is het gastgezin nog druk bezig om van Lenda een keurige wel opgevoede jonge dame te maken. Nu durft ze nog wel eens met iets te gaan spelen wat niet voor haar bedoeld is. En ze heeft het ook echt nodig mentaal en met spel wat uitgedaagd te worden. Maar omdat ze zo vrolijk en blij is, is dat alleen maar leuk en gezellig om te doen.

Vanwege Lenda haar soms nog jeugdige onbehouwenheid en energie niveau, is Lenda geen beginners hondje. En we zoeken een fijn thuis voor haar waar mensen genoeg tijd, liefde en geduld hebben om lekker veel met haar bezig te zijn. Je krijgt daar een lief blij ei en heel veel vriendschap voor terug! 8 nieuwe foto's en een nieuwe video toegevoegd.

Update 20 september 2023: Vandaag komt Lenda aan in Nederland en gaat in de opvang, ze krijgt dan eerst even de tijd om te wennen aan een leven in een huis waarna er een update vanuit het opvanggezin geplaatst zal worden.

Geschiedenis uit het asiel La Huella Verde Olvera:

Update 28 juli 2023: Lenda is een prachtige hond, ze is zachtaardig, heeeeeel braaf, heeeeeel liefdevol, gehoorzaam en onderdanig... ze is zindelijk, loopt heel goed aan de lijn en is vriendelijk met andere honden. Lenda houdt heel veel van mensen, dus als er niemand in het asiel is, probeert ze te ontsnappen om ze te gaan zoeken. Ze was in een opvanggezin, maar hier kon ze helaas niet blijven omdat ze wegliep als haar opvang mama wegging. Lenda’s ideale gezin is er één die waar haar baasje een paar uur werkt, of, nog beter, thuiswerkt... en de omheining in de tuin hoog zijn. Ze is niet angstig, alleen niet graag alleen. Lenda maakt niets stuk en blaft niet en natuurlijk kan ze leren om alleen thuis te blijven, maar helaas kunnen we dat in het asiel niet.

Deze mooie, lieve hond zoekt dus een baasje of familie die niet- of thuiswerkt of die de tijd en het geduld heeft om haar te leren even alleen te kunnen zijn. Je zult er ongetwijfeld heel veel voor terug krijgen.

Input 30 januari 2023: Lenda is heel erg mager gevonden naast een kerk, ze stond achter een hek met tralies op een pllaats waar ze niet zelf naar binnen kon. We denken dus dat de persoon die haar in de steek heeft gelaten haar daar heeft achtergelaten. De politie waarschuwde ons en we zijn haar gaan halen.

We denken dat ze misschien in de steek is gelaten nadat ze haar pootje had verwond maar dat weten we niet zeker. Ze is een jachthond die vooral geïnteresseerd is in vogels.

Lenda is een grappige en speelse hond, ze kan goed overweg met zowel reuen als teven. Ze is actief en ondanks dat ze een geblesseerde poot heeft, rent en speelt ze zonder problemen. Lenda is heel lief, heel onderdanig en braaf. Ze houdt van mensen en op dit moment zit ze in een pleeggezin waar ze gehoorzaam en rustig is in huis. Ze houdt van knuffels en kusjes van mensen en vindt kinderen ook leuk.

De blessure aan Lenda’s poot is al van lang geleden en de traumatoloog heeft gezegd dat, omdat het een oude blessure is, er niets meer aan te doen is. Maar ze kan zo een normaal leven leiden met haar pootje. Voor de rest zeggen haar bloedtesten dat ze gezond is.

Hoewel ze andere honden leuk vindt, houdt ze ook van mensen en zou heel goed enige hond gehouden kunnen worden. Ze kan zich goed aanpassen maar met een gemiddeld actieve familie zou je Lenda heel blij maken.

 

Video

dogstars