nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Illan

Geboortejaar: december 2021
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 60
Gewicht: 20
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 03-12-2022
Toegevoegd:
03-03-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 3 december 2022: Vol verwachting klopt Illan zijn hart, over een paar daagjes, op 3 december, wordt hij 1 jaar. Zou er dan eindelijk, na ruim een half jaar Nederlands leren en belangrijker: leren hoe je je als wel opgevoede honden puber hoort te gedragen, een eigen, voor altijd baas zich voor hem melden?
We hopen het zo voor deze mooie, atletisch gebouwde knappe knul met gouden hartje!
Illan is nu 60 cm hoog en 20 kg, een actieve hond ala podenco style. Dat wil zeggen enthousiast en ondernemend buiten, houdt van wandelen, spelen, snuffelen en graven. En hij is heerlijk relaxed gezelschap in huis, die het liefst lekker opgerold tegen zijn baasje of ander honden vriendje ligt te luilakken of slapen.
Illan is heel aanhankelijk en zachtaardig, een vrolijk en slim ventje, die, bij de juiste match, een genot is om in je leven te hebben !
Illan zijn angst voor kinderen is helaas erg hardnekkig. Hij laat daarin wel een verbetering zien maar wonen in een gezin met kinderen zou hem echt te veel stress opleveren. Vooral als kinderen druk spelen, rennen en enthousiast geluid produceren, wordt hij bang. Met mannen gaat het al een stuk beter. Als ze niet actief contact maken maar hem negeren en afwachten tot hij zelf toenadering zoekt en dan rustig en terughoudend reageren gaat het met 9 van de 10 mannen goed. Illan hier zijn eigen tempo in laten bepalen en rustig en geduldig hiermee omgaan is daarbij de sleutel tot succes. 4 nieuwe foto’s en nieuwe video toegevoegd.

Update 20 oktober 2022: En toen was het alweer eind oktober, ondertussen is Illan ruim 10 maanden oud en daarvan al 5 maanden gezellig gezelschap in een Nederlands gastgezin. 
En dat bevalt hem prima! Hoewel hij dolgraag zijn logeer adres zou verruilen voor zijn eigen forever thuis. En daar is deze loyale, aanhankelijke,  vrolijke en lieve knul helemaal klaar voor.
Hij heeft veel te bieden deze kanjer :
• Hij is prettig gezelschap; vrolijk, speels, nieuwsgierig,  grappig, slim, actief zonder    overdreven druk te zijn (gekke 5 minuten daargelaten ?) en een enorme trouwe knuffelkont.
• Loopt netjes mee aan de lijn, ook tijdens joggen. Houdt van lange wandelingen in de natuur.
• Hij is zindelijk
• Hij luistert goed en kent  basiscommando's en met snoepjes voor zijn neus ook een aantal kunstjes. Hij leert graag en zou zeker geschikt zijn om bepaalde takken van hondensport mee te beoefenen ( wat dat betreft heeft hij geen typisch podenco karakter).
• Hij gaat goed samen met andere honden . Met katten heeft hij niet samengewoond.  Maar als hij mee op visite gaat bij mensen met katten, is hij nieuwsgierig, maar doet er niets naar. In de tuin en met uitlaten wil hij er wel achteraan.
• Hij heeft iets jachtinstinct,  maar dit is goed te hanteren
• Hij kan even alleen thuis blijven (dit is wel altijd met andere honden geweest), sloopt niks en blaft of jankt niet .
Heeft hij dan geen verbeterpunten? Tuurlijk wel, niemand is perfect, ook hondjes hebben behalve pluspunten ook minpuntjes. Illan is heel angstig geweest, eigenlijk vond hij alles eng, was vaak enorm gestrest en gespannen. Dat is nu omgebogen naar bepaalde dingen spannend vinden, terughoudend maar nieuwsgierig zijn naar vreemde mensen of vreemde situaties. Maar op rustiger tempo met begrip, geduld en steun, gaat dit  steeds beter en blijft dit verbeteren.
Illan is geen hond die spontaan je visite  gaat begroeten of een allemansvriend is. Hij wil eerst dichtbij zijn baasje van een afstandje de kat uit de boom kijken. Sommige mannen en drukke kinderen vindt hij nog steeds echt eng, daar blaft hij naar en heeft dan echt tijd nodig voordat hij voorzichtig kennis gaat maken.
Illan was voorheen ook bang voor spullen en voorwerpen in huis en tuin. Dit is helemaal over, hij is nu overal nieuwsgierig naar en wil alles zien, ruiken en ontdekken. Echt enorm leuk om te zien.
Omdat Illan zijn angst voor sommige mannen en kinderen nog wel aanwezig is, zou de meest ideale adoptant voor Illan dan ook een alleenstaande dame zonder kleine kinderen zijn, die rustig woont en geen heel druk sociaal leven heeft. Dan komen al Illan zijn voordelen goed tot hun recht en zijn zijn verbeterpunten geen probleem. Want Illan is een echte casanova,  womanizer, ladykiller; verzot op dames (en hij discrimineert niet op leeftijd), die aanbidt hij bijna en heeft een enorme will to please om zijn vrouwtje blij en gelukkig te maken. 7 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 18 augustus 2022: 5 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 13 juli 2022: Het was even stil rondom Illan die ondertussen al een poosje in Nederland woont . Niet omdat dit knappe ventje niets geleerd heeft , integendeel. Illan heeft juist hartstikke veel geleerd ! Zo is deze knappe verschijning al een poos volledig zindelijk , luisterd hij goed naar zijn naam , kan hij netjes zitten en liggen op commando. Ook loopt hij graag en netjes mee aan de riem en kan hij al een paar uurtjes alleen thuis zijn.

Illan is een lekkere knuffel , die graag bij " zijn" mens is en die overal volgt . Met zijn baasje en andere honden kan hij eindeloos en met veel plezier spelen.

Maar we hebben gewacht met een update omdat Illan ook een paar verbeter punten in zijn gedrag had.

Illan vind vreemde mensen en dan met name mannen en drukke kinderen erg spannend . Dat toont hij dan door blaffen . Ook kan hij spullen in huis of tuin die er eerst niet waren heel eng vinden . Enkele voorbeelden daarvan zijn een handdoek aan de waslijn , pakketje van de post die je even midden in je kamer zet of bv een jas van visite over een stoel .

Dit gedrag vertoont hij alleen in huis en tuin . Buiten met uitlaten kan je rustig iedereen passeren . Er zit al wel verbetering in dit gedrag . Illan gaat nog wel blaffen als hij iets spannend vindt, maar zoekt daarbij een persoon op die hij vertrouwd voor steun en laat zich makkelijk kalmeren.

We vermoeden dat dit gedrag niet vanuit trauma komt , maar omdat Illan heel loyaal zijn baas overal volgt en alles wil doen wat hij denkt dat er van hem verwacht wordt . En dat hij daarbij toen hij net in Nederland was , veelvuldig over zijn eigen grenzen gegaan is . We proberen dit met veel rust , voorspelbaarheid en vertrouwen geven , stap voor stap te herstellen .

Maar voor nu is dit nog wel een punt om bij bemiddeling rekening mee te houden. Illan is nu gebaat bij een rustig nieuw thuis bij een familie die hem met veel geduld hierbij verder kan helpen . Hij is dat dubbel en dwars waard want hij is echt een geweldige hond die veel liefde en vriendschap te bieden heeft! 

Geschiedenis uit het Asiel Tenerife (Sabine):

Update 1 april 2022: Kleintjes worden groot of in ieder geval...groter! En knapper, en nog leuker, en liever, en en en en... Wat een heerlijk ventje is Illan toch! Met een uiterlijk en een blik dat meteen je hartje veroverd en een onverbeterlijk zacht, gezellig, vrolijk en lief karakter... kan het toch niet anders dan dat hij snel wordt opgemerkt? Voor de zekerheid een paar nieuwe foto’s gemaakt tijdens een van onze laatste wandelingen. De duimen draaien voor zijn welverdiende kans. Illan is inmiddels helemaal reisklaar en staat te popelen om de tralies te verlaten! 9 nieuwe foto’s toegevoegd

Input 3 maart 2022: Illan kwam in het asiel toen zijn moeder Isany eindelijk gevangen kon worden nadat ze haar nestje had gehad in de bergen. De pups (Illan, Ice, Iko, Ina en Inu) waren nog maar 2 weekjes oud maar gelukkig goed verzorgt door hun mama.

Gelukkig hebben ze hierdoor dus geen slechte kant van de mens leren kennen en zijn ze helemaal dol op ons! Illan heeft geen rugzakje of trauma’s. Als echte pup is hij of helemaal "aan" of helemaal snurkend "uit", dit laatste het liefste in je armen of bovenop een van zijn broertjes of zusjes.

Illan is nieuwsgierig, ondernemend en af en toe heerlijk ondeugend. Je veters hoef je bij hem niet vast te doen want die heeft hij binnen no-time los. Hij is erg slim en leert ontzettend snel. Zo luistert hij al naar zijn naam en volgt hij je vrolijk en huppelend op de voet voor een koekje. De verwachting is dat dit mannetje een schoft hoogte zal krijgen tussen 55-60cm.

Illan is helemaal gezond en reisklaar. Hij heeft zijn laatste inentingen gehad en over 2 weekjes mag hij reizen. We hopen echt dat er tegen die tijd al een zachte mand voor hem klaar staat zodat hij verder kan opgroeien buiten de tralies, veilig de mooie buitenwereld kan ontdekken samen met een lieve familie die hij "eigen" mag noemen en trouw mag zijn voor de rest van zijn mooie leventje!

 

Video

dogstars