nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Illan

Geboortejaar: december 2021
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 58
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 18-08-2022
Toegevoegd:
03-03-2022

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 18 augustus 2022: 5 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 13 juli 2022: Het was even stil rondom Illan die ondertussen al een poosje in Nederland woont . Niet omdat dit knappe ventje niets geleerd heeft , integendeel. Illan heeft juist hartstikke veel geleerd ! Zo is deze knappe verschijning al een poos volledig zindelijk , luisterd hij goed naar zijn naam , kan hij netjes zitten en liggen op commando. Ook loopt hij graag en netjes mee aan de riem en kan hij al een paar uurtjes alleen thuis zijn.

Illan is een lekkere knuffel , die graag bij " zijn" mens is en die overal volgt . Met zijn baasje en andere honden kan hij eindeloos en met veel plezier spelen.

Maar we hebben gewacht met een update omdat Illan ook een paar verbeter punten in zijn gedrag had.

Illan vind vreemde mensen en dan met name mannen en drukke kinderen erg spannend . Dat toont hij dan door blaffen . Ook kan hij spullen in huis of tuin die er eerst niet waren heel eng vinden . Enkele voorbeelden daarvan zijn een handdoek aan de waslijn , pakketje van de post die je even midden in je kamer zet of bv een jas van visite over een stoel .

Dit gedrag vertoont hij alleen in huis en tuin . Buiten met uitlaten kan je rustig iedereen passeren . Er zit al wel verbetering in dit gedrag . Illan gaat nog wel blaffen als hij iets spannend vindt, maar zoekt daarbij een persoon op die hij vertrouwd voor steun en laat zich makkelijk kalmeren.

We vermoeden dat dit gedrag niet vanuit trauma komt , maar omdat Illan heel loyaal zijn baas overal volgt en alles wil doen wat hij denkt dat er van hem verwacht wordt . En dat hij daarbij toen hij net in Nederland was , veelvuldig over zijn eigen grenzen gegaan is . We proberen dit met veel rust , voorspelbaarheid en vertrouwen geven , stap voor stap te herstellen .

Maar voor nu is dit nog wel een punt om bij bemiddeling rekening mee te houden. Illan is nu gebaat bij een rustig nieuw thuis bij een familie die hem met veel geduld hierbij verder kan helpen . Hij is dat dubbel en dwars waard want hij is echt een geweldige hond die veel liefde en vriendschap te bieden heeft! 

Geschiedenis uit het Asiel Tenerife (Sabine):

Update 1 april 2022: Kleintjes worden groot of in ieder geval...groter! En knapper, en nog leuker, en liever, en en en en... Wat een heerlijk ventje is Illan toch! Met een uiterlijk en een blik dat meteen je hartje veroverd en een onverbeterlijk zacht, gezellig, vrolijk en lief karakter... kan het toch niet anders dan dat hij snel wordt opgemerkt? Voor de zekerheid een paar nieuwe foto’s gemaakt tijdens een van onze laatste wandelingen. De duimen draaien voor zijn welverdiende kans. Illan is inmiddels helemaal reisklaar en staat te popelen om de tralies te verlaten! 9 nieuwe foto’s toegevoegd

Input 3 maart 2022: Illan kwam in het asiel toen zijn moeder Isany eindelijk gevangen kon worden nadat ze haar nestje had gehad in de bergen. De pups (Illan, Ice, Iko, Ina en Inu) waren nog maar 2 weekjes oud maar gelukkig goed verzorgt door hun mama.

Gelukkig hebben ze hierdoor dus geen slechte kant van de mens leren kennen en zijn ze helemaal dol op ons! Illan heeft geen rugzakje of trauma’s. Als echte pup is hij of helemaal "aan" of helemaal snurkend "uit", dit laatste het liefste in je armen of bovenop een van zijn broertjes of zusjes.

Illan is nieuwsgierig, ondernemend en af en toe heerlijk ondeugend. Je veters hoef je bij hem niet vast te doen want die heeft hij binnen no-time los. Hij is erg slim en leert ontzettend snel. Zo luistert hij al naar zijn naam en volgt hij je vrolijk en huppelend op de voet voor een koekje. De verwachting is dat dit mannetje een schoft hoogte zal krijgen tussen 55-60cm.

Illan is helemaal gezond en reisklaar. Hij heeft zijn laatste inentingen gehad en over 2 weekjes mag hij reizen. We hopen echt dat er tegen die tijd al een zachte mand voor hem klaar staat zodat hij verder kan opgroeien buiten de tralies, veilig de mooie buitenwereld kan ontdekken samen met een lieve familie die hij "eigen" mag noemen en trouw mag zijn voor de rest van zijn mooie leventje!

 

Video

dogstars