LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Fina

Geboortejaar: april 2020
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 64
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 29-04-2024
Toegevoegd:
10-11-2021

Omschrijving

Asiel Tanamera:

Update 29 april 2024: Dat hadden we nooit verwacht! Een geweldige hond als Fina, al zoveel jaren in een kennel in het asiel. Slechts 1x per dag wandelen en verder niets, nada. Ze verdient beter!

Fina is nog steeds vol energie, en doet graag dagelijks agility met een vrijwilliger. Soms gaan ze rennen, soms gewoon wandelen, soms doen ze spelletjes en truckjes. En meestal mogen er ook andere honden mee, want ze heeft geleerd dat niet alle honden gemeen of eng zijn. Toch blijft ze nog steeds ‘in control’… haar mand is van haar, en haar eten ook. De andere honden in haar kennel vinden dat wel prima zo, en dus zijn er gelukkig nooit problemen.

Het liefst is Fina nog steeds bij mensen. Ze vindt echt iedereen geweldig, mannen, vrouwen, kinderen, maakt niet uit. Naar de katten in het kennel ernaast kijkt ze niet eens. Maar tijdens wandelingen zijn bewegende beestjes wel interessant natuurlijk, ze blijft Podenco.

Wil jij een maatje!? Eentje die zich totaal op jou kan focussen? Leergierig en trouw? Dát is onze Fina! Ze is het waard om te overwegen! En hopelijk mag ze binnenkort eindelijk echte liefde gaan kennen. Het is tijd… 7 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 17 september 2023: Wat zijn we trots op Fina! Na de bijtwonden helemaal hersteld, toen twee operaties vanwege een abces in haar nek, en geen piep heeft ze gegeven! Langzamerhand ook weer meer vertrouwen in andere honden en nog even gek op tweevoeters.

Inmiddels is ze ook weer terug in haar eigen ‘container’ kennel, waar ze samen met nieuwe podenco Argos de container met grote ren deelt.

De laatste drie weken kwamen vrijwilligers M en R elke dag met haar wandelen. Ze heeft zeker in het begin oneindig veel energie, maar na een lange wandeling toch moe, en zonder morren of blaffen weer haar eigen huisje in. Kijk eens naar de foto’s van onze geweldige Fina, perfect als je beste maatje, lekker sportief EN een knuffelkont. Wij begrijpen niet dat uitgerekend zij geen plekkie vindt… ze is al zo lang hier

Update 16 april 2023: Nou die Fina! Had ze altijd zo een grote mond naar andere honden, maar ze heeft haar lesje op (helaas) een harde manier geleerd. Een andere hond in het kennel heeft haar gegrepen toen er geen toezicht was, en in haar nek en poot gebeten.

Inmiddels heeft Fina twee operaties gehad, en is haar pootje prima genezen. Maar de bult in haar nek (een abces in de speekselklier) blijft een probleem. Met nog een antibiotica kuur hopen we de zwelling wat te verminderen, en dan de klier in zijn geheel operatief te verwijderen.

Fina is er niet minder vrolijk door. Ze geniet van haar wandelingen en vooral de aandacht die ze nu krijgt. Ze is al veel minder reactief naar de andere honden, want in het begin wakkerde haar angst om gebeten te worden dit aan. Maar nu loopt ze gewoon rustig aan de lijn door als er vreemde honden zijn. Met de katten in de omgeving doet ze het ook goed. Dus dat maakt adoptie hopelijk makkelijker.

Dit meisje is 100 procent aanhankelijk en lief, ze wil niets liever dan haar mens gelukkig maken. Een 1 op 1 gezin zou dan ook super zijn. Lekker lange wandelingen en samen tv kijken.

Wie o wie geeft dit dametje dat al zo lang in het asiel leeft een nieuwe kans? Ze heeft het zo verdiend naar al die ellende… 3 nieuwe foto's en een video toegevoegd.

Update 1 december 2022: Die Fina! ze begrijpt er helemaal niets van! Ze is stapeldol op mensen, iedereen die haar bezoekt wordt met liefde besprongen, maar ze mag nooit eens lang bij iemand zijn. Nooit mee naar huis, nooit voor altijd, nooit warm voor de open haard....hoe kan dat nu?

Fientje is zo een leukerd, echt out-going en altijd in voor gekkigheid. Ze is zooo graag bij mensen dat ze zich vaak gedraagt als een clown. Maar na een lange wandeling is ze tevreden en slaapt heerlijk in de zon. Haar litteken (die witte streep over haar middel) lijkt minder gevoelig te zijn en mag gewoon aangeraakt worden. Of  misschien is dat gewoon omdat ze ons meer vertrouwd. Wie weet, kon ze het maar vertellen.

Haar dagelijkse verzorgster heeft het af en toe te stellen met Fina. Fina springt altijd tegen haar op, en de verzorgster is maar klein... Soms kijken we toe, het is hilarisch want Fina weet exact wie ze wel of niet bespringt. Des te meer vertelt dit ons dat Fina een consequente baas nodig heeft, niet hard, maar wel duidelijk. Dan doet ze het prima. Dan is ze intelligent, wil graag behagen en doen wat de baas wil. Maar wel met een knipoog, want ons meisje doet ook graag gek, want juist daar is ze podenca voor! 6 nieuwe foto’s toegevoegd.

Input 10 november 2021: Fina werd gevonden in Navarrés, een dorp in Valencia waar veel gejaagd wordt. Na een druk jachtweekend is ze waarschijnlijk weggelopen, kwijtgeraakt of achtergelaten. Ze kwam bij een boerderij aanlopen en de boer kon haar gewoon aanlijnen en naar de opvang brengen. Fina is niet schuw of angstig en gek op mensen.

Fina leeft nu in onze grote kennel met 3 andere honden. Twee puppy’s en een reutje. Ze speelt met ze allemaal maar is wel een tikje dominant. Ze is erg graag met honden maar een echt dametje, dus we zouden haar het liefst met een niet dominante reu zien. Een setje of koppeltje zeg maar. Love is in the air!

Fina heeft een buitengewone speciale witte markering rond haar middel. Na controle van de dierenarts is gebleken dat dat een oud litteken is. Goed geheeld maar daardoor met dunner haar in lichtere kleur. We vermoeden dat ze heeft vastgezeten in een zwijnenlus of iets dergelijks. Fina heeft er totaal geen last van, maar aanraken op de oude wond vindt ze niet prettig (maar laat het gewoon toe en met normaal kroelen en kriebelen zit het niet in de weg).

Kortom, een normale ongetraumatiseerde jonge hond, met karakter, lekker knuffelig en lief. Wie o wie valt voor dit bijzondere meisje en wordt haar trotse, nieuwe baasje?

 

Video

dogstars