nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Tasha

Geboortejaar: oktober 2011
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 50
Gesteriliseerd/gecastreerd: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
04-10-2021

Omschrijving

VIP SPONSORS: Margit Warmink

                         Anoniem

                         Anoniem

                         Anoniem

Asiel Tanamera:

Kleine Tasha zit al zo’n 5 jaar bij Tanamera. Zij kwam (bij een andere organisatie) in vreselijke toestand binnen. Heel mager, gewond aan poten en heupen, de oren ontstoken, en doodsbang. Zonder twijfel was ze mishandeld en lang verwaarloosd. Snel daarna testte ze positief voor Leishmania en moest ze ook nog eens 28 dagen pijnlijke injecties verduren. En toen dat dan eindelijk over was, kwamen de operaties aan haar heup en achterpoten. Tasha ging in een fosterhome om te herstellen, maar zij hadden haar trauma onderschat helaas. Haar angst was te groot. Met spoed moest zij er weg en zo kwam ze in de gespecialiseerde podenco opvang van Tanamera.

Bij Tanamera duurde het lang voor Tasha zich prettig voelde, maar met de jaren ging het toch beter. Tasha is nu, na 5 jaar op haar gemak, komt voor knuffels (alleen bij Arjan en Jacky die in de opvang wonen) en voelt zich in de natuurlijke omgeving van de opvang in haar nopjes. Er zijn hier namelijk geen mensen, geen auto’s, geen bedreigingen. Haar Leish is daardoor onder controle, en ook de nieuwe pijnbestrijding voor haar oude breuken draagt hieraan bij. 

Tasha is een Tanamera resident. Dat wil zeggen dat ze niet meer bemiddeld hoeft te worden. Zij mag gewoon blijven tenzij iemand lokaal en die haar kent haar wil adopteren. De reden is simpel...stress, en zeker een reis, zou voor Tasha een sterke terugslag betekenen...haar Leish zou waarschijnlijk weer opspelen en de daarop volgende injecties een drama. En dat gaan we haar echt niet meer aandoen. Tasha is gewoon ‘thuis’.

(Input 4 oktober 2021)