LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Ely

Geboortejaar: december 2018
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 65
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 15-01-2023
Toegevoegd:
21-09-2021

Omschrijving

VIP SPONSORS: EDWARD, SIMONE EN LUNA

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 15 januari 2023: Van VIP hond naar hond ter adoptie.

En toen was het moment daar dan toch eindelijk, Ely is klaar voor adoptie! Dan wel niet bij elke familie, uiteraard blijft hij een speciaal zieltje met een iets langere gebruiksaanwijzing dan hondjes zonder rugzakje maar we hebben hier unaniem besloten dat onze lieve Ely klaar is voor de volgende stap!

Ely vertrouwd de mens steeds meer en gaat nu ook gewoon mee wandelen met nieuwe vrijwilligers die voor hem nog vreemde zijn. Het duurt even voordat hij ze vertrouwd maar het is al heel snel goed wanneer hij de riem ziet. De nieuwsgierigheid en vooral de levenslust van dit leuke ventje wint het steeds vaker en sneller van de onzekerheid en we zien hem echt weer elke dag groeien. Hij wil zo graag! Met de juiste begeleiding, geduld en huiselijke routine denken we dat hij heel snel zal opbloeien. We hopen echt dat hij deze kans bij ervaren mensen nog gaat krijgen. Hij is van zo ver gekomen en wil zo graag...hij verdient die kans gewoon!

Ely mag ook steeds vaker mee met de speciale uitjes. Die zijn niet dagelijks zoals de wandelingen en zijn echt meer een dagje uit, even iets helemaal anders, in de auto, compleet nieuwe plekken... daar kunnen we de hondjes zoals Ely nog beter inschatten en zien hoe ze eventueel zouden reageren buiten het "bekende" terrein. Ely is dol op deze dagen. Hij houd namelijk ondanks zijn onzekerheid toch enorm van avonturen en uitdagingen en gaat er heel graag op uit! We helpen hem de auto in en dit laat hij zonder spanning toe. Als we eenmaal gaan rijden gaat hij nieuwsgierig met een trotse blik uit het raam kijken. In de bergen aan de lange riem geniet hij echt intens! Alles wordt onderzocht maar toch houdt hij je goed in gaten en komt hij naar je toe wanneer hij zijn naam roept. Dit niet eens voor iets lekkers, wat altijd een bonus is, maar gewoon omdat hij graag luistert en echt zijn best doet!

In het asiel hebben we het grote losloop terrein nu helemaal klaar en daar komt hij ook helemaal los. Letterlijk! Heerlijk is het om hem zo vrij te zien genieten en waar we ook heel trots op zijn is dat hij meteen naar ons toe komt wanneer we hem daar roepen. Hoe mooi is dat? 6 nieuwe foto's en video geplaatst.

Ely kan niet bij elke familie geplaatst worden uiteraard maar we weten zeker dat zijn perfecte thuis ergens is en we hopen dat hij snel door zijn eigen mens opgemerkt wordt. Als hij in het asiel inmiddels al zo weet te genieten en durft te groeien kunnen we ons alleen maar indenken hoe dankbaar hij zal zijn met een familie die hij voor altijd trouw mag zijn en waar hij zich eindelijk veilig zal voelen! 6 nieuwe foto’s en video geplaatst.

Update 22 oktober 2022: 6 nieuwe foto's toegevoegd

Update 25 februari 2022: nieuwe video geplaatst

Update 28 januari 2022: Hoog tijd voor een leuke update van onze VIP Ely. Hij is helaas nog niet klaar voor adoptie maar toch heeft hij in deze maanden weer wat mooie stappen weten te maken! Zo kwam er vorige maand gezellige visite vanuit NL. Vrijwilligers en adoptanten van Podencoworld die kwamen helpen in het asiel door foto’s en filmpjes te maken van de hondjes en ook Ely mocht natuurlijk mee met hun voor een wandeling. Hierbij wat ze van onze mooie Ely vonden! 

"Wat een bijzondere hond is Ely. Ely is een grote podencomix en het lijkt wel alsof er een vleugje sharpei in zit. Zijn oren staan zo alsof het altijd waait. Ely is een hele mooie hond. Qua karakter komt hij voorzichtig over. Ely is van ver gekomen en zit al een tijdje in het asiel. Ze besteden veel aandacht aan hem waardoor hij stappen heeft kunnen maken in zijn ontwikkeling en het vertrouwen. Wandelen vindt Ely heel leuk. Hij vindt het soms wel spannend en kan ook schrikken van onverwachte bewegingen en geluiden. Maar hij herstelt ook weer snel. Hij trekt niet aan de lijn en snuffelt voorzichtig. Ely is vriendelijk met andere honden. Op het omheinde terrein van het asiel kan hij los en dan speelt hij graag met andere honden. Je ziet dan steeds meer zijn ware aard boven komen, dat is echt heel leuk om te zien. Aanraking vindt hij nog wat spannend maar hij deinst er niet voor weg. Bij Ely is het eigenlijk allemaal onzekerheid en nieuwsgierigheid. Hij komt over als een hond die graag wil groeien maar hij weet gewoon niet altijd hoe. 4 nieuwe foto's toegevoegd.

Input 21 september 2021: Het verhaal van Ely en Enya (twee onzekere zieltjes) begon drie en halve jaar geleden bij ons... Ze werden als 4 maanden oude pups in een grote watertank gegooid om te verdrinken. Gelukkig werden ze gevonden en eruit gevist. Beide zwaar verwaarloosd, vel over been en ontzettend bang van de mens. Vooral Ely, het broertje, had veel water binnen gekregen maar het had niet veel gescheeld of ze waren beide verdronken...Ze verblijven in hetzelfde asiel maar niet samen. Dit omdat ze elkaar anders aansteken qua angsten helaas. We proberen ze altijd in de meest vrolijke groepjes te plaatsten want beide nemen duidelijk voorbeeld van de stabiele en meer zelfverzekerde hondjes, vooral de podencos!

Ely is de stoere broer van de twee. Hij is ook een stuk groter maar helaas ook nog erg onzeker. Ely is duidelijk te herkennen dankzij zijn mega leuke en grote oren die al de kanten op staan met een beetje wind! Wel is hij een stuk nieuwsgieriger en vooral enthousiaster. Ely gaat graag op ontdekking uit en wil heel graag maar weet niet goed hoe hij in beeld moet komen. Dit zorgt voor gekke sprongetjes, vrolijke rondjes, blije zoomies...hij haalt van alles uit de kast met zijn grappige verlegenheid.

Met beide kanjers wordt dagelijks gelopen en we hopen dat ze toch ooit nog eens die welverdiende kans krijgen om in een eigen thuis te mogen opbloeien want in een asiel gaat alles natuurlijk moeizamer hoe goed we ons best ook doen...

 

Video

dogstars