nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Coco

Geboortejaar: juli 2018
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 74
Gewicht: 29
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 16-09-2021
Toegevoegd:
24-11-2020

Omschrijving

Asiel SPAP Refugio Kimba:

Update 16 september 2021: Coco is nu ongeveer 3 jaar oud en hij is nu een jaar en 2 maanden bij ons. Echt ongelooflijk, het is zo'n aardig mannetje! Het komt bij ons het meest voor met de Podenco Ibicenco, we begrijpen niet waarom wnt ze zijn geweldig en mooi als geen ander. Wat zouden we over Coco kunnen zeggen zonder bevooroordeeld te zijn? Dat is onmogelijk, Coco is de mooiste hond ter wereld, hij is geweldig.

Hij is één van de beste honden in Kimba, heel slim, heel vriendelijk, dol op kinderen, heel goed met andere honden, speels, vrolijk, vol leven, charmant, lief en super. Nou, bijna dan…. hij is niet goed met katten, sorry, maar niemand is perfect. De vrijwilligers houden van hem, vooral de jongere vrijwilligers die altijd met hem spelen. Hij is altijd bij hen in de buurt, Coco is echt geweldig. En laten we het eens over zijn uiterlijk hebben, hij is ongelooflijk knap en elegant. Coco heeft een bijzondere manier van lopen, een beetje zwierig en glamoureus wat hem magnifiek maakt. Hij is lang en slank, een dandy!

Coco is zo slim dat hij ongelooflijke dingen kan, en tegelijkertijd kan hij ook erg grappig zijn zodat je niet kunt stoppen met lachen, maar ook heel zacht en lief. Hij heeft gewoon zijn eigen speciale karakter …. het COCO KARAKTER. Coco sprong een keer over het hek van het asiel, omdat één van zijn beste vrienden in Kimba, Truman, buiten het asiel was. Coco gaat wel eens wandelen en Petra, de vrijwilliger die hem altijd mee uit wandelen neemt, was dit keer buiten het asiel met Truman. Dat was teveel voor hem en hij besloot dat het een goed idee was om te springen en hen buiten het asiel te ontmoeten. Hij ging samen met Truman het veld in.....maar ze kwamen later terug en klopten letterlijk op de deur met hun poten, ongelooflijk, maar dat is de waarheid! Precies 5 minuten voordat de vrijwilliger normaal naar huis gaat. We zeggen wel eens dat honden slimmer zijn dan wij en soms moeten we dat toegeven.

Coco kan ook heel gehoorzaam zijn als je hem goed traint, hij kan alles leren zoals de meeste podenco’s dat kunnen. Sinds dat moment heeft Coco een GPS, voor het geval dat, maar die keer was zijn enige poging en avontuur, het arme mannetje.

Een thuis met een andere hond of honden en tuin zou perfect voor hem zijn, zodat hij kan spelen en zich niet gaat vervelen, aangezien Podenco's hun geest brein bezig moeten houden. Ze zijn gewoon te slim en bij de hand. De meeste podenco's zouden een GPS moeten dragen, zo heb je ze altijd onder controle.

Op een paar foto’s zijn onze Nederlandse vrienden te zien die bijna elk jaar komen. Hun zoon is gehandicapt maar hij komt graag in de kennels om te knuffelen en de honden van dichtbij te zien. Coco was natuurlijk bij hem want de honden zijn dol op hen, en vooral op de zoon. Ze vinden het heerlijk om ze weer te zien, ze krijgen altijd knuffels en lekkers. Het zou geweldig zijn als onze unieke Coco een heel goed gezin zou kunnen vinden. Een jaar in het asiel voor zo'n slimme en lieve hond is veel, te veel. 

Input 24 november 2020: Coco (die eigenlijk Sirocco heet) is echt een leuke hond, hij is erg goed met andere honden en erg aardig met mensen, hij houdt van mensen. Hij is geen bange Podenco, hij vindt het leuk om bij mensen te zijn en ook om met andere honden te spelen, hij is geweldig. Coco is ook goed met kinderen want kinderen betekend altijd "spelen"!. In het asiel van Kimba draagt ​​hij een gps omdat hij erg slim is, soms te slim, zoals Podenco’s gewoonlijk zijn ... In de tijd dat we hem mee uit gingen nemen voor wandelingen besloot hij op een dag dat hij graag altijd zou gaan wandelen als er mensen kwamen dus op een keer sprong hij. Hij vertrok met een paar andere honden uit het asiel en ze gingen een heel groot veld binnen aan de overkant van het asiel om enkele uren later terug te komen om op hun eigen plekje te gaan slapen …. ze waren gesloopt! Het betekent dus wel dat het hek hoog moet zijn. Coco heeft het niet nog een keer gedaan, arme Coco! Hij is groot en mooi met een geweldig clownsgezicht. We konden Coco niet zo ver van het asiel redden, in een gebied dat heel gevaarlijk is, het heeft lange tijd geduurd voordat we hem konden krijgen omdat hij in een huis was waar we erg voorzichtig moesten zijn .... sommige plaatsen zijn gevaarlijk voor rescues, weten we. Coco was erg mager en dat werd elke dag erger! In juli kregen we hem eindelijk en konden we hem naar Kimba brengen. Hij is nog mooier dan op de foto’s te zien is en heel lief en vriendelijk. Coco was in juli positief voor Filaria, maar hij heeft hiervoor medicijnen gehad en zijn behandeling was in augustus afgerond, hij is nu gezond. Coco heeft een katten test gehad en helaas blijkt dat hij zeker niet met katten kan. We hopen heel erg voor Coco dat hij snel opgemerkt zal worden, hij staat te popelen om die heerlijke, dagelijkse wandelingen samen met een eigen baasje te gaan maken.

Video