nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Jazz

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: 2013
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gewicht: 17
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Laatste update: 2018-07-28
Land: Spanje
Toegevoegd: 11-06-2018

Omschrijving

Vilafranca:

Update 25 juli 2018: Nu dat Mara haar plekje heeft gevonden zal Jazz naar de residentie gaan waar ze alvast, na zoveel jaar (sinds 2012), eindelijk kan gaan genieten van wat meer vrijheid en geen kennels. In de residentie zal ze nieuwe dingen zien en leren wat alleen maar prettig is voor haar om zo beter voorbereid te worden op een toekomst bij een lieve familie. Jazz heeft daarom haar analyses gehad en is totaal gezond verklaard.

update 9 juli 2018: Jazz gaat vooruit! en hoe... Jazz is nu 1 van de langstzittende honden in Vilafranca, sinds 2012, en ze heeft al die jaren overleefd omdat het een hond is die zich niet op de voorgrond dringt, geen moeilijkheden veroorzaakt en lief en zacht is van karakter. Naar mensen toe is ze nog steeds wat verlegen, maar hoe vaker ze contact met vrijwilligers heeft gaat het echt steeds beter. Ze is zeer sociaal met andere honden en met een stabiele hond naast haar zal ze zeker snel ontdooien. Ze zit gewoonweg heel haar leven in het asiel en heeft weinig anders gekend maar ze wil zo graag, ze laat zich heerlijk borstelen en ze vindt het prettig om uit de kennel te zijn. Jazz is een lieverd, die het verdient om op een dag eindelijk te gaan leven! nieuwe video toegevoegd.

Jazz is niet echt een angstige hond, ze weet na al die jaren gewoon niet meer wat het is om hond te zijn. Miranda schrijft: De eerste 5 min dat ik haar bezocht stond ze te trillen tot en met bij mij. Kan kou zijn (het regende) of feit dat ze alleen uit de kennel werd gehaald, wat denk ik 9 vd 10x voor vervelende zaken is. Ik heb haar daar een beetje afgedroogd met een handdoek (liet ze toe) en de handdoek even over haar heen gelaten. Daarna ontdooide ze een beetje: kwam tot rust. Ze zocht voorzichtig contact maar daarna weer afstand. In kantoortje wilde ze aan iedereen snuffelen die voorbij kwam. Wel voorzichtig, maar geen reflex om te bevriezen of weg te duiken. Ik weet niet hoe ze buiten is, maar zij is niet bang. Beetje onzeker dat wel. Het uiteinde van haar staart is trouwens superhard, het bot dan. Heb gevraagd aan Miguel en Blanca maar ik begreep niet zo goed wat ze nu zeiden: of gebroken of gebroken geweest, vermoedelijk het laatste want niemand leek zich er verder druk om te maken. Misschien goed als jij hier nog eens expliciet naar vraagt. Zij is gewoon doodmoe en zo gewend aan de vierkante meter waar ze altijd op zit dat ze even niet weet wat daarbuiten te doen. Maar de nieuwsgierigheid is er zeker nog en de wil om te verkennen ook. De lijn schrikt ze wel van. Wanneer ze ergens heen wil en niet kan.....maar goed, dat is gewenning.

(input 11 juni 2018)

Video