nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Jazz

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: juni 2013
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Gewicht: 20
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2019-02-11
Land: Nederland
Toegevoegd: 11-06-2018

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 11 februari 2019: Dit is Jazz ofwel Jessy, want het is een meisje. Ze is een kruising tussen een Podenco en een Galgo. Allebei de rassen kenmerken zich door zachtaardigheid, gevoeligheid en bescheidenheid. Ze heeft de kleuren en kop van een Podenco en de bouw van een Galgo, erg slank en hoog op de poten. In Spanje worden beide rassen gebruikt door jagers, al is er bij Jessy geen enkel jachtinstinct te bespeuren. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat deze hond op straat terechtkwam. Gelukkig werd zij vervolgens in asiel Vilafranca bij Barcelona opgenomen, waar het veiliger was dan op straat. Maar voor deze honden, net als voor heel veel andere honden natuurlijk, geen plek om de rest van hun leven te moeten doorbrengen. Gelukkig was er plek bij een gastgezin in Gouda en daar woont Jessy nu met soortgenoten om alles ‘van af te kijken’. Deze prachtige dame is 5 jaar, 58 cm hoog en 20 kg. Podenco’s en Galgo’s voelen zich het meest op hun gemak in een roedel, of in ieder geval met een soortgenoot samen. Zeker als de andere hond een goed voorbeeld kan zijn in hoe alles werkt. Daar kunnen ze dan ‘op leunen’ en zelfvertrouwen van krijgen. Juist door de gevoeligheid en zachtaardigheid van deze honden is het belangrijk dat soortgenoten laten zien dat het allemaal niet eng is en zo komen deze honden weer in balans. Jessy is vanaf het begin helemaal zindelijk. Gaat prima mee in de auto en kan ook goed een paar uur alleen thuis zijn, wel met de andere honden van het gastgezin natuurlijk. In huis is ze heel rustig en ligt ze het liefst in een mand om alles vanaf die plek te observeren. Buiten loopt ze netjes aan de riem en – zoals bekend van deze rassen – altijd achter je, dat is veilig. Blaffen doet Jessy niet veel, alleen als de andere honden aanslaan wil ze wel eens meedoen, maar meestal vindt ze het niet de moeite waard om zich druk te maken. Kortom; de ideale hond voor mensen die een rustig maatje voor hun andere hond zoeken en vallen op de prachtige uitstraling van Jessy. Jessy is gesteriliseerd, ingeënt, gechipt en heeft een Europees paspoort. De testen op de Middellandse zeeziekten waren allemaal negatief. 3nieuwe foto's toegevoegd. Wilt u meer weten of een keertje kennismaken met Jessy?

mail naar

Geschiedenis uit het asiel Vilafranca:

Update 25 juli 2018: Nu dat Mara haar plekje heeft gevonden zal Jazz naar de residentie gaan waar ze alvast, na zoveel jaar (sinds 2012), eindelijk kan gaan genieten van wat meer vrijheid en geen kennels. In de residentie zal ze nieuwe dingen zien en leren wat alleen maar prettig is voor haar om zo beter voorbereid te worden op een toekomst bij een lieve familie. Jazz heeft daarom haar analyses gehad en is totaal gezond verklaard.

update 9 juli 2018: Jazz gaat vooruit! en hoe... Jazz is nu 1 van de langstzittende honden in Vilafranca, sinds 2012, en ze heeft al die jaren overleefd omdat het een hond is die zich niet op de voorgrond dringt, geen moeilijkheden veroorzaakt en lief en zacht is van karakter. Naar mensen toe is ze nog steeds wat verlegen, maar hoe vaker ze contact met vrijwilligers heeft gaat het echt steeds beter. Ze is zeer sociaal met andere honden en met een stabiele hond naast haar zal ze zeker snel ontdooien. Ze zit gewoonweg heel haar leven in het asiel en heeft weinig anders gekend maar ze wil zo graag, ze laat zich heerlijk borstelen en ze vindt het prettig om uit de kennel te zijn. Jazz is een lieverd, die het verdient om op een dag eindelijk te gaan leven! nieuwe video toegevoegd.

Input 11 juni 2018: Jazz is niet echt een angstige hond, ze weet na al die jaren gewoon niet meer wat het is om hond te zijn. Miranda schrijft: De eerste 5 min dat ik haar bezocht stond ze te trillen tot en met bij mij. Kan kou zijn (het regende) of feit dat ze alleen uit de kennel werd gehaald, wat denk ik 9 vd 10x voor vervelende zaken is. Ik heb haar daar een beetje afgedroogd met een handdoek (liet ze toe) en de handdoek even over haar heen gelaten. Daarna ontdooide ze een beetje: kwam tot rust. Ze zocht voorzichtig contact maar daarna weer afstand. In kantoortje wilde ze aan iedereen snuffelen die voorbij kwam. Wel voorzichtig, maar geen reflex om te bevriezen of weg te duiken. Ik weet niet hoe ze buiten is, maar zij is niet bang. Beetje onzeker dat wel. Het uiteinde van haar staart is trouwens superhard, het bot dan. Heb gevraagd aan Miguel en Blanca maar ik begreep niet zo goed wat ze nu zeiden: of gebroken of gebroken geweest, vermoedelijk het laatste want niemand leek zich er verder druk om te maken. Misschien goed als jij hier nog eens expliciet naar vraagt. Zij is gewoon doodmoe en zo gewend aan de vierkante meter waar ze altijd op zit dat ze even niet weet wat daarbuiten te doen. Maar de nieuwsgierigheid is er zeker nog en de wil om te verkennen ook. De lijn schrikt ze wel van. Wanneer ze ergens heen wil en niet kan.....maar goed, dat is gewenning.

Video