LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Sibia

Geboortejaar: april 2014
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 43
Gewicht: 24
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Laatste update: 18-12-2022
Toegevoegd:
29-03-2016

Omschrijving

Asiel Apama:

VIP SPONSOR: MAUD STEEMAN 

Update 18 december 2022:  Sibia woont bij de vrijwilligster in de opvang en zij kent haar heel goed. Sibia is dol op alle mensen, zelfs vreemden en kleine kinderen. Wanneer er een vreemde komt bij het huis, zij is de eerste die hem of haar begroet maar ze springt niet bij ze op. Ze komt bij je en strijkt met haar kop langs de benen van de persoon en kwispelt met haar staart van blijdschap. Sibia vraagt om veel aaitjes en knuffels.

Ze kan perfect overweg met andere honden: het maakt niet uit of het oudere honden, puppy's, kleine hondjes of hele grote honden zijn ..... ze heeft er geen probleem mee. Sibia’s probleem zijn katten, ratten, vogels, hagedissen.....ze wil er maar op jagen ze eet ze niet op.

Ze is een rustige hond maar ze heeft nooit binnen geleefd. Ze gaat graag even naar binnen om even te slapen maar dan gaat ze ook weer naar buiten om haar behoeftes te doen en blijft daar dan de rest van de dag. Ze heeft een bank en bed voor zichzelf.

Sibia is erg goed en gehoorzaam. Vele jaren geleden was ze positief was voor leismania dus hier moet ze jaarlijks op getest worden. Op dit moment is ze erg dik, ongeveer 24 kilo, ze moet eigenlijk afvallen maar ze zit graag rustig op haar bank en is dol op eten. Helaas is er heel weinig tijd dat we hier aan kunnen besteden omdat er in het huis veel meer, vooral veel zieke dieren, zijn die ook veel aandacht nodig hebben. Zoals al eerder gezegd wordt er nu ook natuurlijk goed voor haar haar gezorgd maar als ze de aandacht met minder honden zou hoeven delen zou dat net nog wat beter voor haar zijn.

Update 3 december 2022: Lieve Sibia, ze staat al sinds 2016 op de website maar helaas is er nog geen baasje voor haar gevonden. Gelukkig zit in de opvang bij de vrijwilligster van het asiel en natuurlijk wordt er heel goed voor haar gezorgd maar het is toch net niet zo als bij een eigen baasje.

Sibia is erg lief en kan goed met andere honden, maar met katten kan ze helaas niet en er zitten ook zo’n 20 katten bij de vrijwilligster in de opvang! Wie laat Sibia ervaren hoe het is om een eigen familie en een echt hondenleven te hebben, het is haar zo gegund. 2 nieuwe foto's en video toegevoegd

Update 3 september 2021: Sibia zit nog steeds bij haar pleeggezin. Ze is erg goed met mensen en jonge kinderen en ook met andere honden, zowel grote, kleintjes, senioren als puppy's, ze respecteert iedereen. Sibia is een erg lief en gehoorzaam hondje het enige probleem met haar is dat ze een geweldig jachtinstinct heeft, ze heeft dan ook een hekel aan katten. Sibia jaagt op hagedissen, slangen, ratten en zelfs op een slang van 4 meter die afgelopen voorjaar de tuin was binnengekomen op zoek naar water om te drinken. We hoorden de honden blaffen en toen zagen we Sibia met de slang in haar bek staan. Ik raakte in paniek en mijn broer en man hielpen me om haar te redden en de slang mee te nemen naar het veld bij een beekje waar ze kon blijven leven. Gelukkig waren ze niet gewond. Sibia blaft niet en in de winter vindt ze het heerlijk dat ze ingestopt wordt met haar deken en zelfs haar jas over haar heen doe. 

Sibia heeft een familie nodig die haar meeneemt om te wandelen om zo ook wat af te vallen maar ze zou ook graag op onderzoek uitgaan, maar dat moet dan wel aan de riem. 9 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 3 maart 2019: Sibia is onlangs gesteriliseerd en woont nog bij haar opvang gezin. Ze kan het goed met anderen honden vinden, zowel met grote als met kleine hondjes maar ze kan niet met katten. Sibia is rustig en super aanhankelijk, bij wie kan Sibia al haar heerlijke knuffels kwijt? 9 nieuwe foto’s toegevoegd

Update 26 februari 2019: video geplaatst

Update 29 augustus 2016: 4 nieuwe foto's

Input 29 maart 2016: Sibia is gevonden in de buitenwijken van de stad bij het dierenasiel op 19 maart 2016. Ze was helemaal doorweekt van de regen, erg mager en volledig gedesoriënteerd. Toen we de deur van de auto openden sprong ze, zonder na te denken, er in. Ze had vreselijke honger en voelde echt koud aan. In deze conditie konden we haar niet in het asiel laten en dus woont ze nu in een opvanggezin. Meteen vanaf het begin was ze zo lief, heel vriendelijk naar iedereen, heel aanhankelijk en erg gehoorzaam. Ze leeft erg goed samen met honden en katten. Sibia is een actieve hond, gelukkig, levendig en intelligent. Ze heeft dagelijks beweging nodig. Ze gaat heel gemakkelijk mee in de auto in de transport-kennel. Sibia vindt het heerlijk om met andere honden te spelen. Het enige wat Sibia nog nodig heeft is een eigen warme mand bij een lieve familie.

 

Video

dogstars