LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Wanda

Geboortejaar: oktober 2022
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 58
Gewicht: 20
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 05-08-2023
Toegevoegd:
25-03-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 5 augustus 2023: Inmiddels zijn we alweer 5 maanden verder en wacht deze knuffelbeer nog steeds op haar eigen plekje! Wanda is prachtig opgegroeid tot een ontzettend leuk, lief en vrolijk podenco dametje. Ze heeft veel energie, maar dan wel van die gezellige een positieve energie. Ze begroet ons elke ochtend weer met de grappigste huppeltjes en een non-stop kwispelende staat. Na de eerste gekke 2 minuutjes rennen en spelen komt ze rustig bij je om haar dagelijkse knuffel te halen. Dan is ze opeens muisstil en zie je haar echt intens genieten van de één op één aandacht en dat momentje rust.

Buiten aan de riem is Wanda nu ook al helemaal gewend. Aan de korte riem loopt ze trots en voorbeeldig naast je. In het natuurgebied, met de extra vrijheid die de lange riem haar daar biedt, gaat ze graag op onderzoek uit maar wijkt ze nooit ver van onze zijde. Ze houdt je goed in de gaten en komt dan ook meteen wanneer je haar roept. Jachtinstinct heeft ze nog niet laten zien, de mens en een "goed zo!" is veel interessanter voor haar.

We hopen dat dit aanhankelijke, speelse en mensgerichte podenco meisje snel een eigen familie mag gaan verrijken want ze zal zonder twijfel een aanwinst zijn met haar alledaagse gezelligheid!

Update 27 juni 2023: Wanda wilde (net als haar broers en zusjes) even showen hoe groot ze al geworden is en behalve dat ze groter geworden is, wordt ook zij steeds mooier. Wie wordt nu niet verliefd op dit mooie meisje! 5 nieuwe foto's en een nieuwe video toegevoegd.

Input 25 maart 2023: Wanda kwam met de rest van haar broers en zusjes (Waldi, Wendy, Wicky, Willy, Wilma, Wina, Winnie, Wohri en Wonder) naar het asiel toen ze nog maar 2 weken jong waren. We kregen via via te horen dat de pups gratis weg werden gegeven, en wel zo snel mogelijk! Dit was natuurlijk veel te vroeg en totaal onverantwoord. Sommige mensen hebben gewoon geen idee...

We hebben de eigenaar meteen gebeld en gelukkig zo ver gekregen om het hele gezinnetje bij ons achter te laten. Helaas hadden ze één voorwaarde, ze wilden de mama wel terug hebben zodra dit kon. Maar dit wordt een ander verhaal met hopelijk een beter eind en familie.

Maar terug naar Wanda...Deze inmiddels prachtige podenco dame is dus bij ons, samen met haar mama, opgegroeid en super gesocialiseerd zowel met andere honden als mensen.

Wanda is een actief speels en grappig meisje met veel energie en gevoel voor humor. Ze heeft een ongecompliceerd karakter en staat heel vrolijk in het leven. Ze kent niet beter dan het asiel en maakt daar gewoon het beste van: ze geniet van elk momentje aandacht van onze vrijwilligers, daagt de rest van haar patio maatjes uit voor een spelletje en gaat graag met ons wandelen. Verder is haar hobby lekker liggen luieren in het zonnetje en dan wel op een plekje waar ze alles in de gaten kan houden. Het zou je maar gebeuren dat je iets interessants zou missen!

Wanda is zelfverzekerd en heeft geen trauma’s of rugzakje. Ook buiten tijdens de wandelingen wordt alles goed onderzocht en besnuffelt. Mensen of andere honden worden enthousiast begroet maar toch blijft ze goed op je letten en luistert ze meteen wanneer je haar roept. Ze leert snel maar ook zeker graag en doet duidelijk haar best.

We hopen dat deze gezellige podenco dame snel haar besmettelijke levenslust kan gaan delen met een eigen familie die ze voor de rest van haar leven trouw mag zijn. Haar koffertje staat al klaar, ze is rondom gezond en staat te popelen!

 

Video

dogstars