nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Pacco

Geboortejaar: januari 2019
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Laatste update: 27-09-2022
Toegevoegd:
02-10-2021

Omschrijving

Opvang Greet:

Update 27 september 2022: Helaas een minder leuke update van Pacco deze keer want hij kreeg gisteren toch weer een aanval. Hij was alleen, stabiliseerde zichzelf en zorgde ervoor dat hij  goed door de aanval heen kwam (ze hebben camera's om het te zien).

Pacco’s opvanggezin kwam er achter want toen ze thuiskwamen konden ze zien dat er op de bank was geplast en dat gebeurt anders nooit! Deze week gaan ze een nieuwe analyse doen om te zien wat de waarden zijn.

Update 20 september 2022: Van VIP (Very Important Podenco) tot VAP (Very Adoptable Podenco).

Er is opmerkelijke vooruitgang geboekt in het gedrag en de gezondheid van Pacco.
Pacco kwam erg bang, onzeker en met ongecontroleerde epilepsie aan bij zijn opvang familie. Ze zijn met hem naar de dierenkliniek gegaan om zijn epilepsie onder controle te krijgen met de juiste dosis medicatie en ... Pacco heeft sinds 7 juni 2022 geen aanval meer gehad! Zijn huidige medicatie om de epilepsie onder controle te houden is: een halve pil fenobarbital 100 mg en een halve pil libromide 325 mg (kaliumbromide) elke 12 uur. Het is geen probleem om hem de medicatie te geven.
Als Pacco een aanval krijgt, is de reddingsmedicatie diazepam 10 mg (rectaal).
Pacco was in het begin niet in staat om de lift in het flatgebouw in te gaan, de trap op te gaan of het portaal binnen te gaan maar dat is met veel geduld nu helemaal veranderd. Nu doet hij alles met meer zekerheid.
Hoewel hij een aanhankelijke hond is, is hij niet afhankelijk van mensen en vraagt hij om aandacht en genegenheid wanneer hij die nodig heeft. Zijn angst, hoewel die is afgenomen, blijft bestaan, vooral in het begin bij mensen die hij niet kent en bij b.v. bij harde geluiden (thuis zal hij er geen last van hebben, maar op straat wel).  
Pacco is geen hond die vaak blaft, hij is een zeer rustige hond en door zijn medicatie brengt hij het grootste deel van zijn tijd thuis slapend door, maar als ze gaan wandelen, is hij meestal actief en heeft hij soms de lange lijn nodig om een beetje te kunnen rennen.
Hij houdt van water en gaat graag mee in de auto.
De opvang is van mening dat Pacco een rustig leven nodig heeft, aangezien ze hebben geconstateerd dat hoe stiller het is, hoe kleiner de kans op aanvallen. Ben je een rustig persoon die het niet erg vind om een beste vriend met epilepsie te hebben? Zou je hem zijn vele uren van slaap per dag gunnen en zou je het resterende tijd met veel verwennerij en genegenheid aan hem willen wijden? Dan is Pacco je hond! ?? nieuwe foto's toegevoegd en nieuwe video.

Update 6 mei 2022: 4 nieuwe foto's en een video geplaatst.

Update 31 maart 2022: Pacco heeft 2 weken terug opnieuw twee kleine aanvallen gehad. Omdat hij bij een nieuw opvanggezin zit, is hij opnieuw naar een dierenarts geweest om bloed te laten afnemen om zijn niveaus te controleren en mogelijk een nieuwe behandeling in te zetten. Inmiddels gaat het goed met Pacco, hij wacht nog op de aanpassing van zijn  behandelplan maar heeft geen aanvallen meer gehad. Pacco komt steeds dichterbij de mensen van zijn opvanggezin, krijgt steeds meer vertrouwen in huis en hij gaat goed vooruit in zijn ontwikkeling. 2 nieuwe foto's en een video geplaatst.

Update 2 maart 2022: Pacco is verhuisd naar Alejandra’s huis, een andere opvang dus, en sinds hij daar vorige week aangekomen is, is hij een andere hond geworden: hij is al heel erg vooruit gegaan. De eerste dagen deed Pacco niets, hij was erg bang en liet dat zien door met zijn staart tussen zijn benen te staan, op grote afstand van mensen te blijven, bang te zijn in open ruimtes en voor het lawaai van auto's. Het binnengaan van huizen (denk aan deuren, trappen en liften) kostte veel werk om hem zover te krijgen en de wandelingen duurden erg lang en leverden geen tot weinig vooruitgang  op. Door hem de tijd en ruimte te geven die hij nodig had om te beseffen dat alles in orde was, zet Pacco nu de stappen vooruit die laten zien dat hij zich meer op zijn gemak begint te voelen: hij werkt hard aan het naar binnen en buiten  gaan van huizen en Pacco er is inmiddels aan gewend geraakt om buiten zijn behoeftes te doen. Hij begint ons te vertrouwen en neemt eten aan uit onze handen, de wandeling van huis naar het park gaat ook steeds beter, hij slaagt er steeds beter in om in één keer, zonder stops, aan te komen (hoewel hij nog steeds wel een beetje gespannen en op alles alert is). In grote ruimtes is Pacco al zelfverzekerder, meer op z’n gemak en meer ontspannen, daarom is het park een mooie plaats geworden waar we veel met hem kunnen werken. Bij elke wandeling die hij maakt, wordt hij beter: hij begint te snuffelen, te rennen,  te onderzoeken en zijn aandacht ergens op focussen (zijn instinct komt naar boven en dat betekent dat hij langzaamaan uit zijn schulp kruipt). Hij reageert niet op zijn naam maar wel op een stem. Met honden is hij goed, hij begint met hen de hondentaal te spreken en beslist of hij al dan niet interactie met hen wil. Thuis is hij losser en meer op  zijn gemak. Pacco is nog steeds bang maar durft steeds meer te bewegen en heeft contact met ons en aan zijn angst voor deuren werken we verder. Pacco moet nog meer zelfvertrouwen krijgen, maar we zien dat hij er, samen met Alejandra, hard aan werkt. 3 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 6 januari 2022: De laatste keer dat Pacco gecontroleerd is, op 18 november 2021, waren zijn fenobarbitalspiegels binnen de ideale en therapeutische parameter. De arts vertelde dat als hij geen aanvallen meer zou krijgen (tot op heden begin januari 2022 heeft hij geen aanvallen meer gehad) Pacco over 3 maanden terug moet om nog een analyse uit te voeren en te kijken hoe de niveaus zijn, voor het geval de medicatie opnieuw zou moeten worden aangepast.
De eventuele adoptie familie moet weten dat Pacco voor de rest van zijn leven waarschijnlijk medicatie moet hebben voor zijn epilepsie en dan ook regelmatig hem moeten laten testen om de niveaus te controleren.
Pacco is een lieve aanhankelijke hond die, zoals je kunt zien in het filmpje, ook prima overweg kan met katten. Hij geniet van zijn wandelingen en van zijn nieuwe leven bij zijn opvanggezin. Na alles wat hij heeft meegemaakt hopen we dat we een liefdevolle familie voor hem vinden waar hij de rest van zijn leven kan gaan genieten.

Update 2 december 2021: Pacco heeft geen aanvallen meer gehad en zoals je kunt zien is hij een happy dog❤️. 1 nieuwe foto en video toegevoegd.

Update 26 november 2021: Pacco heeft op 12 oktober toch weer een aanval gehad en de dag erna nog weer 2. Na de aanvallen is hij wat gedesoriënteerd, loopt dan een beetje nerveus rond, hij gaat dan in zijn mand en gaat slapen. Buiten de aanvallen geniet hij van wandelen en eet hij goed, hij wordt graag geknuffeld. Vandaag is hij terug geweest naar het dierenziekenhuis, ze hebben de waarden gecontroleerd en die waren erg laag, was 12.3 en moet zijn tussen 20-30. De dosis van de medicatie is verhoogd en over 2 weken moet hij weer terug naar het dierenziekenhuis voor controle. Op 30 oktober is de dosis fenobarbital verhoogd en tot op heden (18-11-21) heeft Pacco geen aanvallen meer gehad. Hij is weer getest en volgens de dierenarts zit hij voor nu op een goed level. Er wordt nu doorgegaan met dezelfde dosis fenobarbital en als hij geen aanvallen meer krijgt moet hij over 3 maanden weer voor controle. 2 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 30 oktober 2021: Bij Pacco zijn zijn fenorbitale niveaus verhoogd en zijn ze nu op een "therapeutisch" niveau. Dat betekent dat ze goed zijn, al zouden ze wat meer omhoog mogen. Al het andere is geweldig en hij wordt al wat steviger en heel levendig. 6 nieuwe foto's en video geplaatst.

Binnen een maand moet Pacco terugkomen om alles te beoordelen en om een nieuwe analyse uit te voeren en te controleren of zijn niveaus "ideaal" zijn. Als dit gebeurt en hij heeft nog steeds geen aanvallen meer gehad, dan wordt hij voorlopig ontslagen. Er zal ook bekeken worden en ons informeren als de dosis moet worden aangepast en of de behandeling zijn leven lang noodzakelijk is.

Update 14oktober 2021: Eergisteravond (12-10-21) een aanval gehad en gisterenmorgen weer 2. Na de aanvallen is hij wat gedesoriënteerd, loopt dan een beetje nerveus rond, gaat in zijn mand en gaat slapen. Buiten de aanvallen geniet hij van wandelen en eet hij goed, hij wordt graag geknuffeld. Vandaag terug geweest naar het dierenziekenhuis, ze hebben de waarden gecontroleerd, was erg laag, was 12.3 en moet zijn tussen 20-30. De dosis van de medicatie is verhoogd. Over 2 weken weer terug naar het dierenziekenhuis voor controle.

Update 7 oktober 2021: Pacco slikt 10 dagen een antibioticum. De hechtingen zijn verwijderd, maar er komt nog pus uit zijn oog, dus moet dat 2 keer per dag schoongemaakt en behandeld worden met Blastoestimulin. Het zou nu, in korte tijd helemaal dicht moeten gaan.

Voor de epileptische aanvallen zal hij minimale medicatie krijgen zodat hij geen aanvallen meer krijgt, over 15 dagen gaat hij voor een nieuwe controle. In het monster van hersenvocht dat ze hebben afgenomen, ontdekten ze een besmettelijke ziekte die chronisch lijkt, in de volgende update zullen we meer details weten en zien hoe het zich ontwikkeld. 1 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Input 2 oktober 2021: Op 20 september 2021 kreeg Union Animal een melding dat er een podenco was aangereden. Ze hebben hem opgehaald en direct naar de dierenarts gebracht. Hij was waarschijnlijk aan zijn hoofd geraakt en zijn linker oog was zo beschadigd (puilde uit) dat de da het oog heeft verwijderd.

Hij ging in de opvang om te genezen maar kreeg opeens epileptische aanvallen. De DA adviseerde hem naar het dierenziekenhuis te brengen voor nader onderzoek. Daar is een X-ray gemaakt en daarop was te zien dat er onder het verwijderde oog een kogel zat. Dat maakte duidelijk dat hij niet aangereden was maar aangeschoten. Ook is er een MRI gemaakt waar nu na bijna een week nog geen uitslag van is.

Door de medicatie die hij nu krijgt heeft hij geen aanvallen meer gehad. Ze zijn nu de medicatie aan het verminderen om te zien hoe hij daarop reageert. Als het goed blijft gaan wordt hij donderdag 30-9-21 uit het ziekenhuis ontslagen en zal hij naar een opvangadres gaan waar ze hem goed in de gaten kunnen houden.

 

Video

dogstars