nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Pacco

Geboortejaar: januari 2019
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Laatste update: 06-12-2021
Toegevoegd:
02-10-2021

Omschrijving

VIP SPONSORS: Belinda Stoffer

                         Gien Smit

                         Anoniem

Van VIP-hond naar hond ter adoptie

Opvang Greet:

Update 6 januari 2022: De laatste keer dat Pacco gecontroleerd is, op 18 november 2021, waren zijn fenobarbitalspiegels binnen de ideale en therapeutische parameter. De arts vertelde dat als hij geen aanvallen meer zou krijgen (tot op heden begin januari 2022 heeft hij geen aanvallen meer gehad) Pacco over 3 maanden terug moet om nog een analyse uit te voeren en te kijken hoe de niveaus zijn, voor het geval de medicatie opnieuw zou moeten worden aangepast.
De eventuele adoptie familie moet weten dat Pacco voor de rest van zijn leven waarschijnlijk medicatie moet hebben voor zijn epilepsie en dan ook regelmatig hem moeten laten testen om de niveaus te controleren.
Pacco is een lieve aanhankelijke hond die, zoals je kunt zien in het filmpje, ook prima overweg kan met katten. Hij geniet van zijn wandelingen en van zijn nieuwe leven bij zijn opvanggezin. Na alles wat hij heeft meegemaakt hopen we dat we een liefdevolle familie voor hem vinden waar hij de rest van zijn leven kan gaan genieten.

Update 2 december 2021: Pacco heeft geen aanvallen meer gehad en zoals je kunt zien is hij een happy dog❤️. 1 nieuwe foto en video toegevoegd.

Update 26 november 2021: Pacco heeft op 12 oktober toch weer een aanval gehad en de dag erna nog weer 2. Na de aanvallen is hij wat gedesoriënteerd, loopt dan een beetje nerveus rond, hij gaat dan in zijn mand en gaat slapen. Buiten de aanvallen geniet hij van wandelen en eet hij goed, hij wordt graag geknuffeld. Vandaag is hij terug geweest naar het dierenziekenhuis, ze hebben de waarden gecontroleerd en die waren erg laag, was 12.3 en moet zijn tussen 20-30. De dosis van de medicatie is verhoogd en over 2 weken moet hij weer terug naar het dierenziekenhuis voor controle. Op 30 oktober is de dosis fenobarbital verhoogd en tot op heden (18-11-21) heeft Pacco geen aanvallen meer gehad. Hij is weer getest en volgens de dierenarts zit hij voor nu op een goed level. Er wordt nu doorgegaan met dezelfde dosis fenobarbital en als hij geen aanvallen meer krijgt moet hij over 3 maanden weer voor controle. 2 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 30 oktober 2021: Bij Pacco zijn zijn fenorbitale niveaus verhoogd en zijn ze nu op een "therapeutisch" niveau. Dat betekent dat ze goed zijn, al zouden ze wat meer omhoog mogen. Al het andere is geweldig en hij wordt al wat steviger en heel levendig. 6 nieuwe foto's en video geplaatst.

Binnen een maand moet Pacco terugkomen om alles te beoordelen en om een nieuwe analyse uit te voeren en te controleren of zijn niveaus "ideaal" zijn. Als dit gebeurt en hij heeft nog steeds geen aanvallen meer gehad, dan wordt hij voorlopig ontslagen. Er zal ook bekeken worden en ons informeren als de dosis moet worden aangepast en of de behandeling zijn leven lang noodzakelijk is.

Update 14oktober 2021: Eergisteravond (12-10-21) een aanval gehad en gisterenmorgen weer 2. Na de aanvallen is hij wat gedesoriënteerd, loopt dan een beetje nerveus rond, gaat in zijn mand en gaat slapen. Buiten de aanvallen geniet hij van wandelen en eet hij goed, hij wordt graag geknuffeld. Vandaag terug geweest naar het dierenziekenhuis, ze hebben de waarden gecontroleerd, was erg laag, was 12.3 en moet zijn tussen 20-30. De dosis van de medicatie is verhoogd. Over 2 weken weer terug naar het dierenziekenhuis voor controle.

Update 7 oktober 2021: Pacco slikt 10 dagen een antibioticum. De hechtingen zijn verwijderd, maar er komt nog pus uit zijn oog, dus moet dat 2 keer per dag schoongemaakt en behandeld worden met Blastoestimulin. Het zou nu, in korte tijd helemaal dicht moeten gaan.

Voor de epileptische aanvallen zal hij minimale medicatie krijgen zodat hij geen aanvallen meer krijgt, over 15 dagen gaat hij voor een nieuwe controle. In het monster van hersenvocht dat ze hebben afgenomen, ontdekten ze een besmettelijke ziekte die chronisch lijkt, in de volgende update zullen we meer details weten en zien hoe het zich ontwikkeld. 1 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Input 2 oktober 2021: Op 20 september 2021 kreeg Union Animal een melding dat er een podenco was aangereden. Ze hebben hem opgehaald en direct naar de dierenarts gebracht. Hij was waarschijnlijk aan zijn hoofd geraakt en zijn linker oog was zo beschadigd (puilde uit) dat de da het oog heeft verwijderd.

Hij ging in de opvang om te genezen maar kreeg opeens epileptische aanvallen. De DA adviseerde hem naar het dierenziekenhuis te brengen voor nader onderzoek. Daar is een X-ray gemaakt en daarop was te zien dat er onder het verwijderde oog een kogel zat. Dat maakte duidelijk dat hij niet aangereden was maar aangeschoten. Ook is er een MRI gemaakt waar nu na bijna een week nog geen uitslag van is.

Door de medicatie die hij nu krijgt heeft hij geen aanvallen meer gehad. Ze zijn nu de medicatie aan het verminderen om te zien hoe hij daarop reageert. Als het goed blijft gaan wordt hij donderdag 30-9-21 uit het ziekenhuis ontslagen en zal hij naar een opvangadres gaan waar ze hem goed in de gaten kunnen houden.

 

Video