nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Drie vrijwilligers van Stichting Podencoworld, Evalien, Patricia en Edwin hebben op 6 en 9 mei het asiel Tierra Blanca bezocht. Wij werden door Sabine, vrijwilligster van het asiel en woonachtig op Tenerife, opgehaald. In het asiel verblijven circa 500 honden, meer dan 200 hiervan zijn Podenco’s. Het team van Tierra Blanca bestaat uit vijf medewerkers, een dierenarts en vier verzorgers / schoonmakers van de kennels. We hebben kennis gemaakt met de dierenarts, Oel, die zes dagen in de week in het asiel werkt en de dagelijks leiding heeft. Ook hebben we Adam ontmoet, hij verzorgt de honden en deelt de roedels in.

Schermafbeelding 2016 05 29 om 15.40.12

Aan de bovenzijde van het asiel zijn er tientallen buitenkennels waar de meeste Podenco’s zijn ondergebracht. Aan de achterzijde van het buitenkennel gebied, hebben de kennels een buitenruimte en een binnen gedeelte dat uit de rotsen is gehakt. In het midden van het asiel staat een gebouw, waar een kantoor, de kliniek en de quarantaine hokken zijn gehuisvest. Hiernaast staan twee grote gebouwen met heel veel binnenkennels met een kleine uitloop naar buiten.

Sabine heeft ons het gehele asiel en alle honden die er verblijven laten zien. We hadden nog nooit zoveel Podenco’s in één asiel tezamen gezien. We hadden dan ook twee dagen de tijd nodig om alles te kunnen bekijken omdat het asiel zo enorm groot is. Wat hebben we een hoop indrukken opgedaan, hele vrolijke, blije Podenco’s die smachtten naar aandacht, maar ook angstige, droevige Podenco’s die het heel zwaar hadden. Ze brachten dan ook niet alleen een lach op onze gezichten, echter we liepen daar ook geregeld met een brok in de keel rond. Kortom twee hele emotionele dagen.

Schermafbeelding 2016 05 29 om 15.39.29

We hebben heel veel respect voor Sabine, die geregeld het asiel bezoekt en alle beschrijvingen, foto’s en filmpjes voor de website maakt. Daarnaast regelt zij ook het transport van de honden op de luchthaven van Tenerife. Sabine is het aanspreekpunt tussen het asiel en Podencoworld.

Hieronder het video verslag van ons bezoek:

">