LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Hoe een paar handdoeken zorgen voor een adoptie en vrijwilligerswerk bij Podencoworld.

Al jaren gingen we als gezin op vakantie naar Tenerife, lekker relaxen en luieren aan het zwembad en strand.

Na enige tijd zag ik de mega hoge stapels handdoeken liggen die de gasten achter lieten zodra ze terug naar huis gingen en dacht ik daar moeten we iets mee doen!

Op internet een asiel op Tenerife opgezocht en daar kwam Podencoworld tevoorschijn en na contact op te hebben genomen spraken we af met Sabine die vrijwilligster was in Tierra Blanca en de handdoeken heel goed kon gebruiken voor de benches die naar Nederland gingen met de geadopteerde Podenco´s. Sabine haar enthousiasme was aanstekelijk maar we waren behoorlijk in shock door het grote aantal Podenco´s in het asiel, en de staat waarin er vele waren, zo mager en zo angstig! gelukkig hadden wij onze kinderen Kyte en Zion bij ons en deze hadden al snel een klik met de angstige hondjes door de hekken heen en Sabine smeedde het ijzer terwijl het heet was en vroeg of we filmpjes konden maken met de kinderen met diverse Podenco´s en zo ook een filmpje van een Podenco meisje genaamd Laika. Wat was ze leuk en schattig met die gekke puntneus en draaikont heel wat anders dan dat wat wij gewend waren met onze boxers! Laika kon zo goed als zeker naar Nederland en met het filmpje van de jongens was het inderdaad snel beklonken, toch wel tot verdriet van Kyte en Zion ☹

Zonder Podenco gingen wij weer naar NL ☹ Na twee maanden ontvingen we een bericht van Sabine; weten jullie die lieve Laika nog? Nou…. Ze is geadopteerd en woont nu in Groningen maar nu moet ze weg! Ze willen haar niet meer omdat ze achter de katten aan gaat en ze moet nog deze week daar weg! Kunnen jullie haar alsjeblieft tijdelijk opvangen?? Voor degene die Sabine kennen, dan weet je het al…. je gaat helpen 😊 ze wist dat we al helemaal verkocht waren in Tierra Blanca en haar met moeite lieten gaan dus tja geef haar eens ongelijk 😊

Snel een huisbezoek geregeld bij ons en twee dagen later kwamen ze haar brengen, ik kreeg de riem in mijn handen, ze keek me aan en liep samen met mij en Sol onze boxer zo bij de mensen weg. Ze kwam, zag en overwon zeg ik wel eens maar zo was het Laika (nu Chicarina) kwam en ging nooit meer weg. Tijdens onze vakanties was het vanaf toen vaste prik dat we altijd gingen helpen met Sabine in Tierra Blanca en zo langzaamaan weet je gewoon dit is iets wat ik thuis ook wil doen, wat kan ik doen, wat past bij mij? Na enige tijd kwam er een vacature vrij bij Podencoworld om de garage te “beheren” oftewel alle gedoneerde goederen klaar maken voor transport naar de asiels in Spanje. Deze functie past goed bij mij en mijn eigen werk en ik ben super blij om dit te kunnen doen en Podencoworld te kunnen helpen.

Nu in de coronatijd is het voor de asiels nog zwaarder dan normaal en hierdoor zijn we nog meer dan ooit op zoek naar voer, medicijnen, mandjes, dekens, etc. woont u in Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht, Brabant, vraag eens bij uw dierenspeciaalzaak of dierenarts of ze iets willen doneren en ga goederen verzamelen want geloof me het is zo leuk om te doen en te weten dat je (eindelijk) kan bijdragen aan de opvang en adopties van de Podenco’s is super fijn.

Podencoworld is in de mogelijkheid om goederen op te halen maar uiteraard alleen bij flinke hoeveelheden 😊 

Woon je wat verder weg maar wil je toch graag gaan verzamelen neem dan even contact op met de stichting om e.e.a. af te stemmen.

Groetjes!

Sylvia

dogstars