nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Ik ben Reiny, getrouwd met Carel en woon samen met onze Podenco Vera in Den Haag. Sinds eind februari ben ik gestopt met werken en geniet ik van een vervroegd pensioen. Na ruim 43 jaar fulltime werken is er tijd voor andere dingen en voor eindelijk weer een hond. 
Inmiddels zijn wij verhuisd naar Burgh-Haamstede en hebben nu een huis met een afgesloten tuin. Vera kan hier heerlijk vrij rondlopen.

Omdat wij op een bovenverdieping wonen moest het een hond worden die hoog op z’n poten stond. Via de site “Verhuisdieren” maakte ik voor het eerst kennis met Podenco’s. Als er een op de site stond dan werd deze al snel aan de favorieten toegevoegd. Al zoekend naar meer informatie over deze hond kwam ik ook op de site van Podencoworld terecht. Wat veel mooie honden zag ik hier.

Ik ben steeds meer informatie gaan verzamelen over de Podenco. Zo heb ik o.a. het boek van Judy Kleinbongardt met veel plezier gelezen. Wij waren er van overtuigd onze nieuwe huisgenoot zou een Podenco worden. Omdat ik hele dagen thuis kan zijn wilden wij gaan voor een Podenco rechtstreeks uit Spanje. Wel heel spannend om op basis van een paar foto’s en een kort filmpje je keuze te maken. 

Begin februari zijn wij voor Vera (Pantomina) gevallen. Na het huisbezoek mochten wij haar gaan adopteren en in april van dit jaar is zij op Schiphol aangekomen. Sindsdien genieten wij van haar vorderingen. Ze wordt steeds vrijer in huis en buiten gaat het ook erg goed. Wij willen haar absoluut niet kwijt.

Door de begeleiding gedurende het gehele traject van de adoptie ben ik onder de indruk geraakt van Podencoworld. Toen ik de oproep zag staan voor een vrijwilliger heb ik mij aangemeld. Na een korte inwerkperiode ben ik nu verantwoordelijk voor de nieuwsberichten op de website.

dogstars