nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Almendralejo

De vereniging pro-dierenasiel van Almendralejo, werd in oktober 1997 opgericht, in verband met het verzachten van de wettelijke leegte en het gebrek aan hulp waarin de dieren van onze stad zich in het algemeen bevinden. Hoewel onze doelstelling in eerste instantie het oprichten van een onderkomen voor verlaten dieren was, concluderen wij dat een asiel niet de oplossing is. De oplossing zit hem in het voorkomen dat dieren verlaten worden.

Daarom kan het werk van RECAL worden verdeeld in 2 specifieke actieterreinen.De ene heeft betrekking op het terrein van onderwijs en bewustwording.
Tot nu toe hebben we diverse campagnes met verschillende doelstellingen zoals het uitroeien van de slechte behandeling, adoptie bevorderen tegenover koop, voorkomen van ongecontroleerde voortplanting die waarschijnlijk nieuwe individuen genereert die verlaten zullen worden, een ethische behandeling bieden voor dieren die bestemd zijn voor de jacht, na hun nuttige periode. RECAL oefent belangrijk werk uit van bewustwording en gevoeligheid op scholen door middel van lezingen, tentoonstellingen, geleide bezoeken aan het asiel.

Aan de andere kant, altijd rekening houdend met dat de wetgevingen aan de kant van de dieren staan, zijn wij de initiatiefnemers, samen gegaan met andere verenigingen uit de regio van de wet van de dierenbescherming van onze gemeenschap, Extremadura. Ook hebben wij bereikt dat men de verouderde statuten, van de jaren 70, van onze stad bijgewerkt heeft. Op hetzelfde moment dat onze verordeningen van bezit en verspreiding van huisdieren goedgekeurd werd, werden ook de statuten goedgekeurd voor het bezit en het verkeer van potentieel gevaarlijke dieren. We wilden hier de hondengevechten bestraffen, de opleidingen gericht op het bevorderen van dierlijke agressie, de verminkingen..En, momenteel in 2012, zijn wij erin geslaagd de term 20 dagen in een gemeentelijk asiel en dan wordt een dier afgemaakt uit de lokale wetten te schrappen.Echter, het heeft weinig opgeleverd want het asiel blijft euthaniseren op het moment dat er overbevolking optreedt.

Het tweede veld van actie, maar niet minder belangrijk, is dat wat zich ontwikkeld binnen het directe contact met de dieren.Wij beheren de voorzieningen van het gemeentelijk asiel, overeenkomst met het gemeentebestuur, zorgvuldig kijkend of ze de dieren een waardige behandeling geven en of ze goed aangepakt worden. Wij werken samen in het onderhoud zodat op deze manier de kosten voor de gemeente verminderen en de honden langer kunnen blijven voordat ze geadopteerd worden. Wij bieden ook speciaal voer voor pups aan, herstellende honden, zwangere of zogende teven, divers materiaal zoals halsbanden, bedjes, voerbakken, kleding, anti parasieten producten. Het merendeel van al deze zaken zijn gedoneerd door personen die gevoelig zijn voor ons werk.Wij helpen dieren die de hulp van een dierenarts nodig hebben, bekostigen de uitgaven voor ziekte, operaties, aanrijdingen, vaccinaties etc. Door donaties, mensen die samenwerken als partners en door middel van verschillende activiteiten, kunnen wij het hoofd bieden aan deze kosten.Als laatste zouden wij graag willen vermelden dat onze stad is ingekaderd binnen 1 van de dichtstbevolkte gebieden van jachthonden, omdat Extramedura, samen met Andalusië , één van de gebieden is met het hoogste cijfer van personen die zich met de jacht bezig houden. Met als gevolg dat het aantal gebruikte honden voor deze vreselijke activiteit helaas heel hoog is. Honden van het ras Pointer, Braco , Hispano bretón, Galgo….. en Podenco’s.
Hier, in onze omgeving is het moeilijk dat iemand geïnteresseerd is in de adoptie van een podenco, behalve als het voor het jagen is, om ze te gebruiken voor dekking als het om reuen gaat of om te fokken als het om teefjes gaat. Daarom is het voor ons echt moeilijk om ze te laten gaan, omdat wij ze niet ter adoptie aanbieden aan jagers zodat hun martelgang doorgaat.  Wij doen een beroep op uw hulp voor hen. Om ze een mogelijkheid op een nieuw leven te bieden, een beter leven waarin ze liefde en een menselijke band kunnen leren kennen. Onze oprechte dank voor jullie hulp.
RECAL