nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

TierraBlancaTenerife
 
Mijn naam is Sabine en ik woon in Tenerife, Canarische Eilanden. Ik help als vrijwilligster bij CENTRO DE PROTECCION DE ANIMALES TIERRA BLANCA.  Op dit moment hebben we bijna 500 honden! Alleen de laatste 2 weken zijn er al meer dan 50 puppies binnengekomen, sommige van nog maar een paar dagen oud...
 

Hieronder een kleine uitleg over onze strijd, de vreselijke situatie van de podencos en de onbetaalbare hulp van PODENCOWORLD NEDERLAND.

De meeste honden die hier in Tenerife worden "gedumpt" zijn de podencos.

De podencos zijn één van de meest dankbare en trouwe honden die er bestaan, echte schatten…

Op dit moment hebben wij bijna 260 podencos in de opvang met leeftijden van een paar maanden tot zelfs 14 en 15 jaar oud. Sommige hebben een vreselijk verleden achter hun rug maar zelfs deze dappere viervoeters, hoe ongeloofelijk het ook lijkt, en met veel geduld en tijd winnen hun vertrouwen in de mens altijd weer terug. Zij zijn het levende bewijs van de wreedheid van de mens en de eeuwige trouw van de podenco…

De honden die hier binnenkomen blijven hier de rest van hun leven wonen tenzij ze worden geadopteerd dus we groeien erg snel! TE snel want de Podenco's hebben hier vrijwel geen enkele kans op een adoptie.  Hier worden ze jammer genoeg nog steeds als "perros de caza" gezien of te wel jachthonden. Dan “leven” ze aan een korte ketting en worden ze verhongerd zo dat ze beter jagen als het seizoen begint. Als ze niet meer goed jagen of het seizoen over is dan worden ze “gewoon” uit een auto ergens in de bergen gesmeten (in het beste geval...).

Wij proberen deze mentaliteit hier te veranderen en we noemen ze hier "perros de caSa" , dus huis-honden. Want wij weten uit eigen ervaring dat het gewoon schitterende, lieve, grappige en vooral trouwe familie honden zijn!

Elke hond die bij ons binnen word gebracht word gelijk kompleet gecheckt, gevaccineerd, ontwormt, gechipt en gecastreerd of gesteriliseerd, en dus zijn al onze viervoeters altijd start klaar voor adoptie!

Als nederlandse en omdat ik de spaanse en nederlandse mentaliteit ken en weet dat ze gelukkig absoluut niet te vergelijken zijn dacht ik dat PODENCOWORLD onze situatie wel zou snappen en het klikte meteen na ons eerste mailtje. Gelijk boden ze hun hulp aan om voor onze podencos een warm mandje in Nederland te vinden. Onze noodkreet om hulp was gehoord, gewoon geweldig!

Dankzij PODENCOWORLD NEDERLAND is hier bij ons een lichtpuntje aan het eind van de tunnel gekomen. We hebben al een donatie van 500€! ontvangen waarmee we een centrifuge maschine hebben kunnen kopen die we al zo lang zo hard nodig hadden. Dankzij deze maschine zullen veel dierenarts onkosten worden bespaard en ook veel wachttijden op bloed resultaten. Met het resteerende bedrag hebben we ook nog warmte / gloei-lampen kunnen kopen, die zijn altijd heel erg nodig want de podencos en puppies komen hier vaak in heel erge condities, onderkoeld en zwaar ondervoed binnen.

Maar hier houd het geode nieuws niet op…Ook dankzij de medewerking van PODENCOWORLD NEDERLAND is onze knappe Pituno geadopteerd! Hij zal hopelijk eind juli naar Belgie vliegen waar hem een liefdevolle toekomst zal wachten, iets dat hier in Tenerife en zonder PODENCOWORLD NEDERLAND zeker niet mogelijk was geweest!

Wij zeggen hier altijd dat we niet de hele wereld kunnen veranderen maar wel de hele wereld van een hond die we naar een liefdevol mandje kunnen brengen en  dat is al heel wat! En voor Pituno zal zijn wereld zeker veranderen, een eigen familie, een eigen huis, een eigen mandje, alle aandacht voor hem…een paradijs!

Echter hoe graag we ook zouden willen, PODENCOWORLD NEDERLAND, we kunnen jullie gewoon niet genoeg bedanken voor al jullie hulp in onze strijd… BEDANKT!

SABINE-SIMBA 1

 

Bezoek aan Tierra Blanca mei 2016:

 

Bezoek aan Tierra Blanca mei 2017: