nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Chirla is een hele mooie grote meid. Ze is goed in de omgang met andere honden en weet haar plek snel te vinden.
Ze ziet er erg zeker en stoer uit maar niks is minder waar…

Haar “baasje” was een jager en bij hem heeft ze helaas geen liefde of positieve aandacht gekend. Hierdoor is ze wantrouwig vooral in het begin en vooral bij vreemde mensen.
Maar door haar nieuwsgierigheid en omdat ze aandacht toch wel erg fijn vindt, verdwijnt haar wantrouwen snel en al helemaal als je snoepjes of een balletje hebt. Een balletje is ook de manier om haar interesse te wekken. Als iemand een bal weggooit gaat ze hem meteen kwispelend halen. Je ziet dan in haar oogjes dat ze de bal graag terug in je hand wil stoppen maar dat ze dit niet durft en daarom legt ze hem op een meter afstand voor je neer zodat je hem weer kan gooien en het spelletje door kan gaan. Langzaam aan komt ze steeds een beetje dichterbij totdat ze je helemaal vertrouwt, dan is er geen stoppen meer aan en kan je de hele dag blijven ballen! 

Schermafbeelding 2016 06 03 om 16.48.38

De riem is ze ook al gewend bij ons en ze loopt bijna altijd mee tijdens de wandelingen met de vrijwilligers. Dan zie je haar echt loskomen en genieten. Helaas met bijna 500 honden hebben wij niet de tijd die Chirla nodig heeft om van de mens te gaan houden. Hiervoor heeft ze een eigen baasje nodig, eentje met veel geduld en liefde die haar het vertrouwen in de mens weer terug kan geven. Chirla is in behandeling voor hartworm (dankzij het project "Tierra Blanca Filaria Vrij") en haar littekens trekken steeds verder weg. 

Schermafbeelding 2016 06 03 om 16.48.17

Chirla is nu eindelijk filaria vrij dankzij Podencoworld! Ontzettend bedankt! Maar het asiel is overvol op dit moment en vooral de speciale hondjes die iets meer tijd en aandacht nodig hebben merken dit. De onzekerheid van Chirla komt weer terug nu ze minder meegenomen wordt om te wandelen en er minder tijd en dus aandacht voor haar overblijft. Je kan aan haar merken dat ze nerveus en onzeker wordt van al de blaffende honden. Dit wordt steeds erger door de nieuwe honden die nog steeds binnenkomen. Dagelijkse strubbelingen zijn niet meer te voorkomen.

Schermafbeelding 2016 06 03 om 16.48.54

Ze weet niet goed wie ze kan vertrouwen, bij wie ze veilig is en hoe ze zich moet gedragen. Vaak merken de nieuwe honden dit en Chirla zal dan een gemakkelijk doelwit voor ze kunnen zijn. Chirla wil maar al te graag maar durft niet echt door te zetten en wanneer ze net lijkt te komen stuurt Fibra, één van de andere honden, haar weer weg. Kijkt u maar eens naar haar video op onze site.

We plaatsten deze lieve meid vorig jaar al in het nieuws. We waren zo blij dat ze filaria vrij was en hadden goed hoop dat ze nu geadopteerd zou worden. Haar leven is niet makkelijk geweest en ze heeft echt een speciale baas nodig die met geduld haar vertrouwen wint. Wie kan deze prachtmeid deze welverdiende kans geven? Bent U dit speciale baasje? Wacht dan alstublieft niet langer, het is hoog tijd dat Chirla eindelijk van het leven kan genieten en kan leren wat een eigen plekje en vooral een eigen baasje die voor je zorgt allemaal voor goeds inhoud!

Schermafbeelding 2016 06 03 om 16.47.47