nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

In de social media lees je zo vaak dat een hond vermist wordt. Maar heeft u uw hond eigenlijk wel geregistreerd?

Een hond of kat wordt tegenwoordig altijd gechipt. Op deze chip staat een registratienummer dat ook in het paspoort van het dier staat vermeld. Dit nummer heeft totaal geen waarde als u er verder niets mee doet. Vaak wordt er nog vanuit gegaan dat chippen alleen al voldoende is. Maar u moet uw huisdier zelf registreren. Dit doet u op de website van de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG) https://www.ndg.nl.

SCHERMAFBEELDING 2015 07 09 OM 18.16.45

Voor het aanmaken van een account moet Petlook € 7,50 in rekening te brengen. Uw account is daarna 3 jaar geldig. Meer informatie hierover vindt u op hun site. Aan het einde van het registratieproces betaalt u voor het account d.m.v. Ideal.

Een weggelopen huisdier, dat bij een dierenasiel of dierenambulance terecht is gekomen, zal met een chipreader worden ‘gelezen’. Als de registratie correct is uitgevoerd, kunt u snel weer worden herenigd met uw huisdier.

Is uw dier vermist, meldt het dan direct aan op www.animalalert.nl en klik op ‘huisdier kwijt’. Direct na het aanmelden van de vermissing worden binnen het opgegeven postcodegebied sms- en/ of e-mailberichten verstuurd naar de bij AnimalAlert aangesloten zoekers, dierenartsen en andere instanties. Voor het versturen van de sms-berichten worden wel de kosten bij u in rekening gebracht. Er wordt ook een ‘tweet’ verstuurd via Twitter en er wordt een oproep geplaatst op verschillende websites.

CHIP   CHIPREADER

Maar een huisdier registratie heeft meer voordelen.

Tijdens grenscontroles geeft een correcte registratie antwoord op de vraag of het illegaal gevangen dieren betreft. Registratie van uw huisdier gaat de activiteiten van malafide handelaren tegen. Als uw hond is gestolen en hij of zij wordt terug gevonden, kunt u aantonen dat de hond bij u hoort. 

Als u verhuist, uw huisdier vermist is, overlijdt of een ander baasje krijgt, dan is het belangrijk om dat te veranderen in de huisdier registratie. Zonder een goed bijgehouden huisdier registratie is het niets waard. Houd hier dus rekening mee, zelfs als uw mobiele telefoonnummer wijzigt.

Voor honden die na 1 april 2013 in Nederland zijn geboren of zijn geïmporteerd vanuit het buitenland is het verplicht uw dier te registreren en ook dat u wijzigingen binnen 14 dagen doorgeeft. Dit is een bindende verplichting.

SCHERMAFBEELDING 2015 07 09 OM 18.25.22

Gaat uw huisdier mee op vakantie naar het buitenland? Dan moeten er voorbereidingen getroffen worden m.b.t. verplichte vaccinaties en het dierenpaspoort. Op de website van LICG http://www.licg.nl vindt u een overzicht van de invoereisen per land in.

In het buitenland heersen soms ziekten die in ons land niet voorkomen. Uw huisdier kan hier behoorlijk ziek van worden of, erger nog, aan overlijden. Het is daarom belangrijk dat u uw huisdier hier zo goed mogelijk tegen beschermt. Dit kan bijvoorbeeld door uw dier in te laten enten, of andere beschermende voorzorgsmaatregelen te treffen. Op de website van de LICG staat ook een overzicht van de ziekten in het buitenland en de preventie en behandeling.

Gaat uw huisdier niet met u mee op vakantie? Ook dan moeten de nodige voorbereidingen getroffen worden. Er moet een oppas geregeld worden of een reservering gedaan worden in het dierenpension. Zeker voor het dierenpension gelden regels. Alle benodigde tips, ook als uw huisdier thuis blijft, kunt u ook op de site van LICG terugvinden.

Heeft u uw huisdier wel geregistreerd? Check dan voor de zekerheid of alle gegevens nog kloppen  en dat er niets is gewijzigd.

SCHERMAFBEELDING 2015 07 09 OM 18.23.38