nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Niemands Hond
Met een voorwoord van Martin Gaus

Niemands Hond is een boek over de positie van straat- en zwerfhonden in de Europese Unie.

Op de 10e Dierenhulp zonder Grenzen-dag in Ugchelen zal het boek “Niemands Hond” worden gepresenteerd.

Om 11.00 uur zal het eerste exemplaar overhandigd worden aan Jan de Hoop, hondenliefhebber en presentator van het RTL Ontbijtnieuws.

Niemands Hond beschrijft hoe in verschillende landen van de EU met het probleem van de zwerfhonden wordt omgegaan. Grote delen van Europa kampen met enorme populaties zwerfhonden.

Volgens dierenwelzijnsorganisaties loopt het totaal aantal zwerfhonden in de Europese Unie in de miljoenen. De honden leven op straat, op bouwplaatsen of zwerven van buurt naar buurt. De locale overheden proberen de omvang van de populaties terug te dringen door de honden te vangen of te euthanaseren. Dierenwelzijnsorganisaties en particuliere asielen pleiten voor een diervriendelijke opvang in combinatie met castratie- en sterilisatieprogramma’s.

In welke conditie verkeren de plaatselijke asielen, hoe staat het met de wetgeving en welke resultaten boeken de dierenwelzijnsorganisaties?

Maar ook, hoe is Nederland zwerfhondenvrij geworden en een verslag van de auteurs van een bezoek aan een particulier asiel en een dodingsstation in Huelva.

Het boek is vanaf 6 juni te koop voor € 17,95 in de boekhandel en de auteurs zijn Marcel Bergen & Irma Clement.

 

dogstars