nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Geïnspireerd door de mooie woorden van Sabine (volledige tekst onderaan het artikel te lezen)

Wij willen iedereen bedanken die gestemd hebben en zo met ons hebben meegeleefd.
Helaas hebben we het niet gewonnen.
Máár uit alle hoeken van de wereld, waar we de laatste tijd zo veel betrokkenheid hebben ervaren en gevoeld, worden nu spontaan donaties aangeboden om het project alsnog te kunnen laten slagen en alle honden van het asiel Tierra Blanca te Tenerife geheel Filaria vrij te krijgen. Dat zijn er inmiddels in het totaal 78! 
78 Podenco's die Filaria positief zijn omdat er van de week weer twee nieuwe "verdwaalde" podenco's bij het asiel zijn binnengebracht, ook positief getest op Filaria.
De Filaria Hartworm behandeling is erg duur, dit omdat slechts één medicijn effectief is, dit is Inmiticide® van Merial laboratoria. 
De prijs voor deze behandeling per hond voor ons is €70 en dit is een speciale prijs direct via het laboratoria. Door deze hartworm verliest de hond zijn energie, wordt kortademig en uiteindelijk zal de hond sterven aan hartfalen. 
Voor sommige honden is het ook al te laat, de hartworm heeft zich inmiddels zo ontwikkeld dat deze het hart perforeren, waar de worm zelf het gat dicht houdt. Wanneer een hond in een ver gevorderd stadium behandeld zou worden en de hartworm gaat dood, laat deze grote gaten achter in het hart wat een acute dood tot gevolg heeft.Met uw steun willen we toch proberen om alle 78 honden te redden en het asiel filariavrij te krijgen.
rek.no Rabobank IBAN NL33RABO0162658664 t.n.v. Stichting Podencoworld
Bic RABONL2U o.v.v. Tierra Blanca Filaria vrij . Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de binnengekomen donaties.

 

Regarding Serious Request For Animals:

We would like to thank everyone who voted for us in the Serious Request Contest. Unfortunately, we didn’t win.

We are, however, delighted to see that many people from all over the world are encouraging us to go on. We are receiving much support and spontaneous donations for which we would like to thank you.

At this moment the rescue center Tierra Blanca in Tenerife supports 78 dogs tested positive for Filaria, a heartworm disease that left untreated will lead to their death. At the beginning of the Serious Request Contest there were 76 dogs, but the rescue center took in yet two other dogs, also tested positive for heartworm.

The heartworm treatment is expensive. The only available effective medication is Inmiticide® from Merial laboratoria. The costs for treatment of one dog are 70 euros, a special price offered through the laboratoria. If a dog has heartworm, it loses his energy, suffers from shortness of breath and dies eventually of heart failure. For some of the dogs, treatment is already late. The heartworm has developed to such an extent that the dog’s heart is already pierced. Treatment of the dog would kill the heartworm, leaving behind big holes in the dog’s heart, which would lead to acute death. With your support we can rescue the 78 dogs in Tierra Blanca and make the rescue center filaria free. Your donation is needed and very welcome.

The bank account details are:

Rabobank IBAN NL33RABO0162658664
 Stichting Podencoworld

Bic RABONL2U

Please mention “Tierra Blanca Filaria Free”

Please check our website or Facebook page to find updates on the amount of donations we receive and the dogs we are able to rescue through your donation. We will post regularly!

tenerife2

 

De ervaring van Sabine, vrijwilligster van Centro de Protección Animal Tierra Blanca.:

Helaas heeft ons project niet gewonnen.
Het komt ontzettend hard aan en is erg jammer dat na zoveel weken van intense inspanning van vele mensen, we toch niet hebben gewonnen, maar ik kan absoluut niet zeggen dat het allemaal voor "niets" is geweest.
We hebben veel mensen bewust gemaakt van de mishandeling van de podencos op de Canarische Eilanden, we hebben deze onschuldige slachtoffers een gezicht gegeven, we hebben ons werk laten zien en we hebben steun van bijna alle hoeken van de wereld ontvangen.
Ook al ben ik ontzettend teleurgesteld dat onze honden niet hebben gewonnen, kan ik niets anders doen dan mezelf eraan herinneren dat de winnaar de prijs zal gebruiken voor het welzijn van de dieren.
En daar gaat het om, elk dier verdient het beste, in deze wereld is er geen jouw dieren, hun dieren of andere dieren en door middel van dit initiatief zijn we allemaal bij elkaar gekomen, we hebben samen gevochten, gedeeld, gestemd en allemaal het beste gewenst voor de dieren.
Dit was niet een nederlaag, het was een geweldige ervaring, en als er iets is dat ik hiervan geleerd heb is dat: voor elk een ieder die vernietigt, zijn er miljoenen mensen zijn die het leven verdedigen. BEDANKT!
Ik kan de winnaar alleen maar feliciteren, blij zijn voor hun supporters en natuurlijk voor hun dieren die zullen genieten van deze prijs en iedereen aanmoedigen om met deze strijd voor de dieren door te gaan, want in deze strijd kan je niet verliezen, alleen maar winnen.
Je kan niet de hele wereld veranderen maar wel de wereld van een hond die word gered en een warm mandje vind.
Wij gaan door met onze strijd bedankt Podencoworld Nederland voor deze kans en voor al jullie hulp. Dankzij jullie hebben 17 van onze podencos een gouden mand gevonden in de laatste 7 maanden, ook zijn er vele op afstand geadopteerd en heeft het asiel Centro de Protección Animal Tierra Blanca. verschillende donaties binnengekregen. Kortom dankzij jullie onvoorwaardelijke steun is er licht aan het eind van de tunnel voor de Podenco's op Tenerife!