LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

2 februari 2023

 

We staan deze week niet alleen stil bij het leed dat de Spaanse jachthonden wordt aangedaan, we willen ook laten zien hoe geweldig de Spaanse jachthonden als huisdier zijn en inzetten op het bewust maken van de noodzaak aan een betere behandeling van de Spaanse jachthonden in Spanje. En waar begin je dan beter dan bij de jonge generatie?

Ze zeggen wel eens "kinderen zijn de toekomst", dat wil zeggen zij zullen later verantwoordelijk zijn voor toekomstig beleid. Dus hoe meer kinderen er nu positieve ervaringen hebben met Spaanse jachthonden en of er één als huisdier hebben, hoe meer kans op een betere bescherming van deze honden in de maatschappij van de toekomst. Dit geldt in alle landen, maar natuurlijk in het bijzonder voor Spanje. Wij waren benieuwd hoe de Spaanse asielen hier op in spelen en spraken met asiel KIMBA:

Kinderen kleuren hoe de toekomst er uit gaat zien en daarom houdt asiel KIMBA al voor lange tijd regelmatig campagnes op scholen. Ze bezoeken de school en vertellen in de klas wat het betekent om honden te redden, waarom ze de honden redden en hoe het komt dat deze honden op straat zijn beland. Voorlichting is heel belangrijk en de vrijwilligers geven graag een inkijkje over hoe het leven er voor de honden in het asiel uitziet.

De vrijwilligers nemen ook geregeld honden mee naar de scholen en gedurende de 'les' zitten de honden bij de kinderen en kunnen ze ze aaien en knuffelen. In het bijzonder wordt er aandacht besteed aan de situatie van de Podenco's, Galgo's en andere Spaanse jachthonden en hoe hun leven er bij de jagers uitziet. Dit leidt altijd tot heel veel vragen en ook al wordt de mate van gruwel van de echte situatie van de honden natuurlijk 'child-proof' gemaakt, het maakt desalniettemin heel veel los bij de kinderen. Soms komen de kinderen ook naar het asiel, zodat ze kunnen zien wat een asiel is, hoe de honden daar leven en vooral waarom ze daar zijn.

Asiel KIMBA beschouwt de schoolcampagnes als een belangrijke taak en ze blijven zich ervoor in zetten. "Kinderen zijn onze toekomst. Als we ze niet bewust maken van de situatie of hen leren om te gaan met honden en Spaanse jachthonden in het bijzonder, dan zullen we nooit de mishandeling van deze Podenco's, Galgo's en andere Spaanse jachthonden kunnen stoppen."

Graag willen wij Refugio Kimba bedanken voor hun bijdrage aan onze themaweek en onze enorme waardering uitspreken voor jullie werk!!! Ontzettend bedankt voor al het goede werk dat jullie doen!!!

 

02022023 I

02022023 II

02022023 III

02022023 IV

dogstars