LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

31 januari 2023

 

 

Om de mensen bewust te maken van de verschrikkingen die de Podenco’s, Galgo’s en andere Spaanse jachthonden ondergaan, staan we deze week extra stil bij het leed dat hen wordt aangedaan. De Spaanse jachthonden worden gefokt, getraind en gebruikt voor de jacht. Hun leven bestaat uit angst, wrede behandeling, mishandeling en gruwelijk leed. Veel sterven er zonder dat ze ooit gevoeld hebben hoe het is om warmte en liefde te ontvangen, want als ze niet meer nodig zijn, niet meer voldoen of te oud zijn, worden ze in een put gedumpt, aan een boom opgehangen of doodgeslagen. De anderen worden aan hun lot overgelaten wanneer ze worden achtergelaten en van verhongering sterven.

Nu ligt er een voorstel voor een nieuwe Spaanse Dierenwelzijnswet die betrekking heeft op de behandeling van huisdieren en wilde dieren in gevangenschap. De wet zou de behandeling en het welzijn van huisdieren verbeteren en garanderen dat Spaanse jachthonden een humane behandeling krijgen en niet meer slecht verzorgd, mishandeld, achtergelaten of gedood kunnen worden. Daarnaast zou deze nieuwe wet voorzien in een registratiesysteem van honden, het verbieden van de particuliere hondenfok en in nieuwe eisen voorzien ten aanzien van de grootte en faciliteiten waar de honden verblijven. Inderdaad.... zou.... Onder druk van de jachtlobby die vreest dat de jacht zal worden beknot, het mogelijk verlies aan inkomsten, protesten die draaien om de vrees voor een mogelijke aantasting van de rurale levensstijl, politieke verkiezingen en het heen en weer opwerpen van amendementen door politieke partijen blijven de belangen botsen en is niet alleen het wetsvoorstel nog steeds hangende, het is vooralsnog onbekend wat ermee gaat gebeuren.

Een van de voorgestelde amendementen is om de Spaanse jachthonden buiten de bescherming van deze nieuwe Dierenwelzijnswet te houden. De jagers zijn namelijk van mening dat de Spaanse jachthonden geen huisdieren zijn maar “instrumenten voor de jacht” waardoor ze ook niet aan de nieuwe wet onderworpen hoeven te worden. Als dit amendement wet en bewaarheid zou worden, dan zou dit betekenen dat de Spaanse jachthonden wederom aan hun lot worden overgelaten en ze niet de bescherming krijgen die ze verdienen en velen van hen nooit de liefde en warmte zullen krijgen die ze zouden krijgen als huisdier.

 

31012023

dogstars