LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

30 januari 2023

 



Deze week is een belangrijke week, want deze week staat geheel in het teken van het genereren van extra aandacht voor de nood aan verbetering van het leven van de Podenco’s, Galgo’s en andere Spaanse jachthonden in Spanje. Hoewel ze het hele jaar door onze hulp nodig hebben, is deze week het moment waarop we de mensen willen laten zien dat deze prachtige honden een veel beter leven verdienen dan ze nu hebben.

Om de mensen bewust te maken van de verschrikkingen die de Podenco’s en de Galgo’s ondergaan, staan we deze week extra stil bij het leed wat hen wordt aangedaan, maar in tegenstelling tot voorgaande jaren staan we niet alleen stil bij het leed, we willen dit jaar de themaweek van een meer positieve kant benaderen en mensen ook bewust maken van wat een geweldig huisdier de Spaanse jachthond is. Dat betekent dus aandacht voor de Spaanse jachthonden als huisdier, als dier met gevoel, als maatje en hoe we de jonge(re) generatie in Spanje en in Nederland over dit geweldige hondenras kunnen vertellen en hoe zij in de toekomst kunnen bijdragen aan het verbeteren van het welzijn van deze honden.

Het is een week met een bomvol programma, waaronder de Internationale Dag van de Galgo, aandacht voor de bescherming van de Spaanse jachthonden, metamorfoses, columns, praktijkervaringen, hartverwarmende ingezonden stukken van de jonge Podenco fans en natuurlijk de internationale- en Nederlandse demonstraties op 5 februari ter ondersteuning van No A La Caza. Deze demonstraties pleiten voor het afschaffen van de jacht met honden en om mensen bewust te maken van het erbarmelijke leven dat de Podenco’s, Galgo’s en andere Spaanse jachthonden lijden bij de Spaanse jagers

Het zoveel mogelijk delen van de posts deze week (zoals altijd eigenlijk) is een enorme steun, zodat we heel veel mensen kunnen bereiken om samen het leven van de Spaanse jachthonden beter te maken.

dogstars