LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

11 december 2022


Hoi Allemaal,

Ik hoop dat het goed met jullie gaat. Voor degene die Sinterklaas hebben gevierd hebben jullie genoten? Sinterklaas is voor mij het allermooiste feest. Nu zullen jullie denken hoezo dan. 5 December 2015 was de grote dag dat ik mijn Podenco Willy mocht ophalen bij zijn opvanggezin ik was hem daar al een paar keer gaan opzoeken, maar moest toen nog steeds afscheid nemen.

Maar op 5 December was het dus eindelijk zover. Ik vergeet het nooit. Het was op een zaterdagmiddag. Het moment dat hij bij ons in de auto sprong ging al goed en wonderbaarlijk ging hij heel rustig liggen. We konden daardoor heel relaxed rijden hoewel ik toch heel zenuwachtig en onrustig was. Mijn allermooiste geschenk zat achterin om mee naar ons huis te gaan om daar een mooi leven en toekomst te krijgen.

Willy kreeg daarbij ook nog een prachtige opleiding en baan. Eenmaal thuis lieten we Willy eerst kennismaken met onze 2 kleine hondjes. Dat ging heel goed. Ik merkte al snel dat Willy echt meer een mensenhond was dan met een honden-hond. Al snel draaide Willy mee in ons gezin en dat ging super goed. Het leek zelfs net of hij al jaren bij ons was.

Begin Februari 2016 begonnen we samen aan onze opleiding voor Buddy hulphond. Dit was een heel bijzonder traject waar we elke dag meer naar elkaar toe groeiden. Onze band werd heel sterk. Echt zielsverwanten. Het was zo bijzonder om dit traject samen te mogen doen, ook al was het niet altijd eenvoudig, want ik was soms heel onzeker. Dan dacht ik doe ik het wel goed? Willy merkte dit al heel snel en daardoor hielp hij mee over mijn onzekerheden heen.

Ondertussen nu een jaar later kan ik zeggen dat ik zo enorm trots en dankbaar ben, dat ik het bijna niet in woorden kan uitdrukken wat deze hond voor mij betekendt. Wat wij samen in al deze jaren al hebben meegemaakt is te veel om op te noemen. Heel veel vreugde, maar ook veel verdriet maar we zijn er samen altijd voor elkaar.

Over een paar weken beginnen de Feestdagen en het einde van het jaar komt alweer dichterbij. Ik heb mijn wens al klaar: dat Willy en ik nog heel lang samen mogen werken maar vooral ook genieten en dat hij in goeie gezondheid blijft want dat is zeker niet altijd vanzelfsprekend. Bij deze wil ik hem dan ook heel hartelijk bedanken voor alles wat hij dit jaar weer heeft gedaan en in het bijzonder voor de onvoorwaardelijke liefde tussen ons.

Kerst wordt voor nog iemand heel bijzonder... een heel klein lief meisje genoemd Jimena zit nog in Spanje en we dachten dat ze misschien nooit een kans op een liefdevol thuis zou hebben. Dat Podencomeisje had al zoveel pech gehad! Gelukkig meldden zich hele lieve mensen voor haar die alles voor haar over hebben. Ze moesten nog wel even geduld hebben, want het was nog wat onzeker of dit kleine lieve meisje naar Nederland zou kunnen komen. En jawel hoor dat gaat gebeuren!! Jimena zal begin volgend jaar haar koffertje mogen pakken om naar Nederland te komen. Op naar hele lieve mensen waar ze zo enorm welkom is.

Ik ben heel dankbaar dat ik hier een klein onderdeel van mocht zijn om deze adoptie te mogen volbrengen. Ik heb daar veel van geleerd en samen met mijn lieve collega Simone is het ons gelukt. Dat is ook echt zo ontzettend mooi en waardevol! Het maakt me intens blij dat ik weet dat het jaar 2023 heel mooi gaat beginnen voor dit prachtige kleine Podencomeisje dat nu nog liefdevol wordt verzorgd in Spanje. Ik ben dankbaar dat ik bij Podencoworld vrijwilligster mag. Het is voor mij elke keer weer een echt cadeau .

Ik wens nu al iedereen hele mooie kerstdagen toe. Wees vooral heel lief voor elkaar en kijk om naar je medemens en uiteraard ook voor alle dieren en zeker de dieren die het nog niet zo goed hebben. Laten we voor deze dieren iets extra's doen.

Liefs Willy en Ineke

11122022

dogstars