LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

24 september 2022

DEMONSTREER MEE DOOR TE DELEN

De Podenco’s en andere Spaanse jachthonden lopen gevaar buiten de bescherming van de nieuwe Spaanse Dierenwelzijnswet te vallen.

Spanje bevindt zich momenteel in het proces de nieuwe Dierenwelzijnswet aan te nemen. De sterke jachtlobby wil de jachthonden echter buiten deze Dierenwelzijnswet houden en stuurt aan op een amendement.

Vandaag wordt er gedemonstreerd in Madrid voor het Congres, met name tegen het voorgestelde amendement van de jachtlobby. Dit amendement druist namelijk in tegen artikel 13 van het Lissabon Verdrag dat alle EU-lidstaten verplicht dieren te zien als “sentient beings” (dieren met gevoel) en de nationale wetten hierop aan te passen. In Spanje bestaat het risico dat dit niet voor alle dieren zal gelden. De Spaanse jachtlobby wil dat Podenco’s, Galgo’s en andere Spaanse jachthonden niet onder “sentient beings” vallen en derhalve geen bescherming dienen te genieten van de nieuwe Dierenwelzijnswet.

Wij zijn van mening dat de ontwikkeling van dierenwelzijn in Spanje niet langer dan noodzakelijk mag worden uitgesteld en dat ook de jachthonden de bescherming moeten krijgen die onder Europese wetgeving gewaarborgd is.

Daarnaast willen we dat de mogelijkheid tot het omzetten van een gevangenisstraf in een geldboete voor dierenmishandeling verdwijnt.

Alle honden en dieren verdienen bescherming, geen uitzonderingen! #SameDogsSameLaw

Ondersteun de demonstratie door deze post te delen opdat onze boodschap viral gaat! Meedoen kan via: https://www.facebook.com/podencoworld.nederland

Wees de stem voor hen die geen stem hebben!

#MismosPerrosMismaLey

#NoSonPerrosDeUsarYTirar

#NoALaCaza

#VictimasDeLaCaza

#LaVerdadDeLaCaza

P.S. Er is ook een petitie (in het Spaans) die oproept voor een zo breed mogelijke dierenbescherming die hier ondertekend kan worden: https://bit.ly/3BiAIVF

24092022

dogstars