nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

INEKE'S COLUMN

12 Juni 2022

Afgelopen week hebben we een groot feest gehad, onze Willy werd 8 jaar en dat hebben we groots gevierd. We zijn heel dankbaar dat hij nog in goeie gezondheid bij ons is, op naar de volgende 8 jaar. Wat gaat het toch snel want dan denk ik terug: ik weet nog goed toen wij hem op gingen halen. Toen was Willy 1,5 jaar en terug denkend wat we allemaal samen al hebben meegemaakt de vele mooie avonturen.

Willy doet ook al 5 jaar vrijwilligerswerk. Dit doen we samen en als ik dan zie hoe enorm geliefd hij daar is, maakt mijn hart elke keer een vreugde sprong, want hij maakt mij niet alleen heel blij maar ook velen anderen. Het is zo mooi van honden dat ze nooit een oordeel hebben en daardoor altijd puur en oprecht zijn en dat voelen mensen dan ook heel goed aan dat ze geliefd zijn bij Willy, vooral de kwetsbaardere mensen waar wij mee werken.

We hadden ook samen een grote wens een keer naar het strand te gaan, want daar was Willy nog nooit geweest en hoe mooi is het dan dat de strandwandeling eraan kwam waar veel honden zouden komen plus een hoop gezelligheid. Ik vond het ook spannend want het was voor ons toch best een hele lange rit, maar Willy genoot! Hij kon geen genoeg krijgen door uit het raam te kijken in de auto en liet het rustig over zich heen komen. Hij was heel relaxed daardoor was het voor mij ook heel relaxed.

Eenmaal op het strand zag ik hem intens genieten van alles om hem heen, vooral van de vele maatjes die er ook rondliepen. Wat was dit een prachtige dag! We hebben intens genoten en we hadden zelfs nog 2 mooie prijzen gewonnen met de loterij.

Ik zelf een heel mooi shirt en Willy een mooie leuke knuffel die hij heeft geschonken aan een hondje dat zelf bijna geen speelgoed of knuffel heeft. Het is echt zo mooi om een ander hondje dan ook gelukkig te maken, want Willy en ik staan daar vaak bij stil dat helaas niet elke hond een goed leven heeft en dat delen dan zo mooi kan zijn.

We zijn ook samen gestart met het onderzoek. Het is heel bijzonder om dit samen te mogen en te kunnen doen. Willy laat zich niet afleiden als we moeten wachten totdat we aan de beurt zijn, ondanks de vele aandacht die hij dan krijgt blijft hij hier rustig. Ook al zie ik natuurlijk wel dat hij enorm geniet dat hij de aandacht krijgt, want honden merken meer dan wij mensen vaak denken en ik ken hem door en door, dus ik zie meteen dat hij de aandacht heel leuk vind.

Dit brengt ook de mooie verhalen teweeg want een Podenco zie je al niet vaak en zeker niet als hulphond. Wat mij dan raakt is dat mensen vaak zeggen "Ik ga me eens echt verdiepen in dit ras want wat zijn het bijzondere honden" en dat zijn ze ook. Hun bouw, hun snoetjes en vooral hun karakter. Mooi dat er steeds meer bekendheid komt voor de Podenco's want dat verdienen ze zo. Dat mensen nog steeds denken dat windhonden uren moeten rennen, terwijl ze juist als ze hun normale beweging krijgen het juist echte bankhangers zijn en intens kunnen luieren!

Nu komen de vakanties er weer aan en gaan veel mensen met hun lieverds op vakantie. Ik vroeg me af of er hier mensen zijn die met hun honden op vakantie gaan en zo ja misschien leuk om dit hieronder te vertellen hoe jullie honden dit ervaren. Dat lijkt me leuk om te lezen. Zelf gaan wij niet op vakantie maar we genieten wel intens van lange snuffelwandelingen maken, terrasjes pakken met onze lieverds en als het heel warm is dan zorgen we dat er lekkere verkoeling is en vooral op tijd rust houden.

Ik wens jullie allemaal mooie zonnige dagen toe. Geniet er vooral van.

Tot de volgende keer weer.

Lieve groet van ons

 

ineke june

dogstars