nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Column Ineke

Ten eerste wil ik iedereen een liefdevol 2022 toewensen.

En mijn grote wens is dat er in 2022 weer heel veel lieve Podenco's een liefdevol thuis zullen vinden.

We hebben genoten van de feestdagen. Alleen met het oudjaar was het minder al die harde knallen waar Tibbe en Willy heel erg bang voor zijn. Maar gelukkig hebben we toch nog mooie dingen kunnen doen. Op de laatste dag van het nieuwe jaar zijn Willy en ik naar een mooie workshop geweest. Dat was waar ik elke maandag met Willy werk. Hij vond het weer geweldig om daar te zijn. Zo mooi om te zien, was ook dat de cliënten zo blij waren dat Willy erbij was. Er zijn zelfs cliënten speciaal voor Willy naar de open kapel gekomen. 
Willy en ik werken als vrijwilligers bij een psychiatrische instelling bij de open kapel en zijn ontzettend dankbaar dat we daar dit mooie werk mogen doen.
Vooral omdat ik dan iedere keer zie wat dieren betekenen voor mensen en zeker mensen die het heel erg zwaar hebben en dat Willy dan echt het lichtpuntje is voor hun.
Ik hoop ook echt dat er in de toekomst meer met dieren erbij wordt gewerkt zodat de mensen toch de kracht krijgen om onbezorgd te kunnen leven.
Heb mooie gesprekken op ons werk en mensen vertellen veel.  Wat mij dan steeds opvalt is dat ze zeggen: had ik ook maar een dier in mijn leven die er onvoorwaardelijk voor me is die niet oordeelt of veroordeelt een maatje die ik kan knuffelen en kan verzorgen.
Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk maar op een andere manier kunnen er ook dieren aanwezig zijn zodat het voor mensen die langdurig zijn opgenomen toch alles wat lichter wordt.

Ben heel benieuwd naar hoe jullie het ervaren het samen zijn met jullie Podenco's wat ze voor jullie betekenen.
Zou het leuk vinden als jullie op facebook wat reacties zetten zodat ik ze kan lezen. En waarom jullie juist voor de Podenco hebben gekozen.
Deze vraag wordt mij heel veel gesteld waarom ik juist een Podenco heb gekozen om mijn Hulphond maatje te worden.

Wat ik zo ontzettend mooi vind aan de Podenco's is hun dankbaarheid ze zijn zo tevreden als ze voelen dat er van hun gehouden wordt. 
En ook het gevoelige karakter spreekt me zo aan en het lekkere eigenwijze tenminste dat ervaar ik weleens😂Als ik dan de ene kant in wil dan wil Willy de andere kant en raad maar eens wie er dan wint van onze 2!

Maar ben wel heel blij met het stukje eigenwijze van Willy want dat kan ik zelf ook hebben en dan wil ik ook graag wat ik op dat moment wil en daarom passen we denk ik ook zo goed bij elkaar. Ontmoet heel veel honden in mijn leven maar de Podenco vind ik toch ontzettend speciaal en bijzonder.

Mijn wens voor het nieuwe jaar is dan ook Dat Willy nog heel lang gezond mag blijven en dat we samen met alle passie en liefde samen kunnen blijven werken.

Liefs Willy en Ineke 

dogstars