nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Column Ineke

Hier zijn we weer.
Hopelijk is alles goed met iedereen?
We hebben weer wat avonturen meegemaakt.

Onze Tibbe kreeg 2 weken geleden opeens een verdikking op zijn snoetje. 
We hebben toen direct de dierenarts gebeld en gelukkig konden we dezelfde dag nog komen. Er werd bloed geprikt en ze constateerde een fikse ontsteking aan een tand. 
Dat was schrikken, maar gelukkig was het bloedonderzoek goed en hij kreeg medicatie en zou de week daarop een gebitsreiniging krijgen en waar nodig zouden er tandjes en kiezen getrokken worden. Het is gelukkig goed gegaan maar helaas wel de nodige tandjes die er echt uit moesten, we wisten wel dat hij niet hele goeie tandjes had.

Woensdag 3 November moest hij op controle komen en alles zag er netjes uit. En gelukkig kan hij goed eten en is hij nu weer helemaal opgeknapt. 
Was wel bijzonder want toen hij uit de narcose kwam was hij al direct heel actief en liet duidelijk merken dat hij snel weer naar huis wilde.
De dierenarts belde ons op dat we hem eerder mochten komen halen zodat hij lekker thuis in zijn eigen omgeving kon bijkomen. En dat heeft hem goed gedaan lekker weer bij zijn maatjes Romeo en Willy.

20201129 165106

Verder hebben Willy en ik voor een Belgisch weekblad een interview gegeven dit was best spannend om te doen maar superleuk!
Afgelopen weekend lag het tijdschrift in de brievenbus en toch heel trots dat we dit samen hebben gedaan. 
We hebben dit al vaker gedaan een hele uitdaging maar wel heel waardevol.
Zodat er toch nog meer herkenning komt dat een Buddy hulphond zoveel kan beteken voor een mens.
Toen ik Willy pas had hebben we ook meegewerkt aan een boek over de hulphonden.
Er werden prachtige foto's gemaakt en we hebben toen ons verhaal verteld we waren toen pas in opleiding dus extra spannend maar zo mooi om mee te maken.

Er wordt me regelmatig gevraagd hoe gaat het dan allemaal als jullie bv samen naar de winkel gaan boodschappen doen of ergens winkelen of een terrasje pakken. Voor mij is dit best spannend maar met Willy aan mijn zijde weet ik dat ik dit rustig kan doen omdat we zo op elkaar gericht zijn.
Wat ik wel vaak heel vervelend vind dat Willy toch wordt afgeleid of zelfs wordt aangehaald ik hou dit wel goed in de gaten maar uiteraard lukt dat niet altijd.
Heel mooi dat mensen hem zo graag zien en willen aaien maar dat is niet de bedoeling als hij aan het werk is want dit kan voor mij grote gevolgen hebben.

Daarom probeer ik ook zoveel mogelijk voorlichting te geven wat de hond voor mij doet en waarom het zo ontzettend belangrijk is dat ze hem met rust laten tijdens zijn werk.Mensen beseffen vaak niet dat ze Willy daar ook geen plezier mee doen, want hij moet al extra opletten dat alles goed gaat dat we zonder hindernissen overal naar toe kunnen. Laat Willy rustig zijn taak uitvoeren, want dan ervaart Willy zijn taken als plezierig en voelt hij zich trots dat merk ik dan direct. Hij gaat dan voor me zitten en maakt intens contact en ik prijs hem dan dat hij het zo ontzettend goed doet.
Zeker als hij wordt afgeleid en hij reageert daar niet op dan beloon ik hem extra!

Willy weet zelf heel goed het verschil tussen zijn werktuigje en zijn andere tuigje. We hebben samen een hele goeie balans in vrije tijd en werk.
En daarom is het dan zo belangrijk dat tijdens zijn werk hij met rust wordt gelaten. Willy merkt dan dat ik onrustig word terwijl er dan geen echte aanleiding is maar voor mij wel genoeg om daar onrustig van te worden. 

Want een hulphond heeft een echte baan en dat moet zeer zeker niet onderschat worden.
Het is geweldig wat deze honden doen ze maken een dag en nacht verschil voor hun baasjes en daarom moeten ze ook echt de ruimte en kans krijgen om hun werk te kunnen doen. Want aaien hoe goed bedoelt ook van mensen daar doe je hem op dat moment geen plezier mee. Want dan is het nog meer opletten voor hem en dat zou niet nodig moeten zijn.

Ik sta er soms echt versteld van hoe vriendelijk Willy blijft want ga maar eens na als je zelf steeds aangeraakt zou worden zonder dat je hierom vraagt 
Zo kan het voor dieren ook aanvoelen en een dier kan niet praten maar geeft wel heel duidelijk aan nu niet.
En gelukkig kan ik lezen en schrijven met Willy dus herken direct als hem iets raakt en dan kom ik voor hem op.
Want toen we aan onze opleiding begonnen heb ik altijd gezegd ik ga voor hem door het vuur en hij zal weten dat ik er ook altijd voor hem ben als hij me nodig heeft net als ik hem nodig heb.

We wensen jullie allemaal mooie weken toe 

En graag tot de volgende keer weer.

Liefs van ons ❤

dogstars