nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Enige tijd geleden zag ik de oproep staan van Podenco world. Men was op zoek naar opvolgers voor de column van Trudi. Na even in zak en as te hebben gezeten (“Wat? Geen verhaaltjes meer van Trudi? Echt niet?”) besloten wij dat hoewel we natuurlijk nooit Trudi en haar roedel kunnen vervangen, we wel graag onze verhalen met jullie willen delen door middel van een column.

Maar wie zijn wij? Wij stellen ons graag aan jullie voor:

Mijn naam is Ampa en ik ben 42. Wij wonen met onze roedel in Beverwijk. De roedel bestaat uit: 1 klein hondje: Donna (kruising vlinderhondje x Jack Russel, 17 jaar , ook wel bekend als " voormalig tennisballenverzamelaar van Beverwijk"), 1 Galgo  (onze enige echte Jimi, nu 10 jaar en een echte gentleman) ,  en 1 mix van “we weten het niet”  maar we denken iets met galgo/ grey, of galgo/podenco. Haar naam is Cleo alias de Beverwijkse Bulldozer. En tenslotte ook nog 1 man (Jerome, ook wel bekend als "de grote baas").

Wij kregen Jimi toen hij 7 maanden oud was. Hij komt uit Cuenca, vlakbij Madrid. Inmiddels is hij 1 maart 10 jaar geworden en is  van een brutale galgo puber uitgegroeid tot een echte lady killer. Groot of klein, jong of oud, donker of blond uiteindelijk gaan alle vrouwen voor de bijl. Hij weet ze als een echte James Bond om zijn vinger te winden. 

Jim is ook een echte gentleman. Zachtaardig en in zijn hart nog een kleine jongen die troost komt zoeken als hij op zijn kop krijgt van een andere hond of die kan doorzeuren omdat hij nog een koekje wil. 

Cleo alias de “Beverwijkse Bulldozer” is toch wel een heel ander type. Ze heeft een stevigere bouw, grote poten en zodra we buiten zijn staat Cleo “aan’. Katten, konijnen, meeuwen overal wil ze achteraan en opeten. Ze komt uit het asiel FBM in Sevilla. We hebben haar zelf opgehaald en het viel ons toen al op hoe slim ze is. Ze is absoluut by far de meest uitgekookte van de hele roedel . 

De  favoriete bezigheden van onze windhonden zijn eten, slapen en spelen. Niet persé in die volgorde. Ik vermoed dat dit voor de meeste (wind)honden geldt. Ze zijn helemaal wild van kauwen op paardenstaarten (favoriete honden snack) en hun lievelingsspeelgoed is momenteel de bal (Jim) en konijntjes (Cleo) en grassprietjes ruiken (Donna).

En tot slot, Donna. Ons omaatje. Onze lieve schat waar we zo ontzettend veel van houden en waar we zo ontzettend zuinig mee zijn. Een stoere dame die al zoveel had meegemaakt toen ze op 7 jarige leeftijd bij ons kwam. Maar ze is er nog en hoe! Ze ziet niet meer zo goed, en ze hoort slecht maar nog steeds beschermt ze ons (een echte waakhond is het) met alles wat ze heeft. Ze constateerde vandaag nog groot gevaar buiten en bleef maar blaffen tegen de boom (geen idee wat ze dacht te ruiken….) maar ik voelde mij super veilig in ieder geval. 

Dus dit is het. Dit zijn wij. Wij hopen dat we waardige opvolgers kunnen zijn en we vinden het een eer dat we onze avonturen mogen delen met jullie.  

Groeten van Ampa en een poot van onze hondenroedel Jimi, Cleo en Donna