nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Strong woman actie voor stichting podencoworld Nederland

Het weekend van 4 juni ga ik deze actie uitvoeren. Hierover zo meer.

Wie ben ik? Ik ben Jennifer en zet mij al enkele jaren in voor verschillende stichtingen, maar het meeste voor Podencoworld Nederland. Ik vang getraumatiseerde  honden op en honden met gedragsproblemen naast mijn eigen roedel: oma Woezel, Ecco en Poepie. Ik vind het werk geweldig leuk om te doen en werk met mijn eigen unieke methode: Mindfullness therapie. Hiernaast ben ik coördinator voor de Nierstichting, ben ik fytotherapeute en binnenkort start mijn opleiding voor Bach bloesem therapeute. Ik ben vrijwilliger bij de atletiek vereniging en ren ik voor stichting KIKA en Diabetesfonds. Mijn grootste passies zijn hardlopen en powerlifting. In de sportwereld sta ik bekend als iemand die graag zijn grens verlegt en extreme uitdagingen aan gaat. Hiernaast ben ik Fulltime diabeet en astma patiënt en heb een pacemaker . Juist dat maakt het sporten enorm speciaal en een uitdaging .

Wat ga ik doen?

Ik was vandaag met de roedel aan het wandelen en kwam op een leuk idee om geld op te halen voor stichting Podencoworld. Ik ga een strongwoman actie houden. De bedoeling is om zoveel mogelijk kilo’s op te tillen doormiddel van Squat en Deathlift. Deze twee oefeningen tellen we de kilo's op en dat wordt het totaal gewicht wat ik die dag ga tillen. Jullie mogen gaan gokken wat ik die dag kan optillen. Hou er rekening mee dat ik nog echt vanaf het begin moet trainen want ik ren op het moment meer. Dus voor jullie de vraag wat ga ik in die 3 maanden bereiken? Onder die gene die het goed hebben geraden verloten we een leuke prijs.  Jullie kunnen gokken op: 60-110 kilo is 5 Euro, 110-150 kilo is 7,50 en 150 -250 kilo is 10 euro. Vemeld bij het overschrijven wel je naam voor de loting. Oh en jullie mogen ook meerdere keren gokken dat is geen probleem hoor.

Waarom Podencoworld?

Ik wil graag met deze actie aandacht vragen voor :”the great forgotten”. De Podenco en Galgo worden daar massaal gebruikt/misbruikt voor de jacht in Spanje. Ze worden daar bruut behandeld door enkel 1x per week wat te eten en te drinken te geven omdat dit beter voor de jacht is en leven daar op een harde ondergrond vaak aan een ketting, zo slijten ze hun leven. Zijn ze niet geschikt voor de jacht dan wachten en vreselijke gevolgen zoals aan het treinspoor vastbinden, overgoten door zoutzuur, levend in een put gegooid, opgehangen aan een boom en vele andere methodes om er vanaf te komen. Bij geluk worden ze afgegeven aan het dodingsstation of het asiel. Podencoworld heeft meerdere asielen die vervolgens de honden ter adoptie aanbieden om ze zo hun goudenmandje te geven die ze verdienen. Maar ook dat kost natuurlijk geld voor de stichting, zoals het asiel, voer, dierenarts kosten voor onderzoeken en operaties en ga zo maar door. Zonder donateurs is er natuurlijk geen stichting. Met deze actie wil ik ook even stil staan om alle lieverds te herdenken die gedood zijn en het niet gered hebben van deze afschuwelijke wreedheden. Doen jullie mee? 

https://steunactie.nl/actie/strong-woman-actie-voor-stichting-podencoworld-nederland