nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Onderteken de petitie om voor de Podenco’s en katten op Ibiza een veilige plek te creëren waar zij in semi-vrijheid kunnen leven. 

 

http://chng.it/P4T2nL5BPC


Hieronder de uit het Spaans vertaalde tekst: 


WIJ ROEPEN ALLE MENSEN DIE GEVOELIG ZIJN VOOR DIERMISBRUIK

Om hier in Eivissa een opvangcentrum voor PODENCOS en een opvangcentrum voor KATTEN te realiseren. 

De Consell Insular de Ibiza kent elk jaar subsidies en hulp toe om het fokken van Ibizaanse honden te promoten voor tentoonstellingen in schoonheidswedstrijden en aan de andere kant voor de jacht. Maar zij kennen echter geen hulp toe aan de verlaten en wilde honden zodat zij een fatsoenlijk leven kunnen leiden in semi-vrijheid.

Elk jaar, na het jachtseizoen, raken veel van deze honden verdwaald of  worden achtergelaten in de bush, zonder identificatie (zelfs als het verplicht is). Deze arme honden worden verwilderd en doden kippen om te overleven, paren en broeden ongecontroleerd.

Wanneer hun aantal toeneemt, wordt er gejaagd om ze te vangen in kooien, terwijl anderen worden overreden of sterven van honger of dorst.

Instellingen zoals de Consell en de gemeenteraden vereren de Podenco en wijzen geld toe om kunstwerken te verwerven, aangezien de Podenco een icoon van Eivissa is. Maar aan de andere kant vergeten ze de honden die aan hun lot zijn overgelaten zonder een stem of iemand om hen te beschermen.

Om deze reden vragen we om de oprichting van een veilige plek, een open ruimte, waar ze in semi-vrijheid kunnen leven, gesteriliseerd omdat in kennels geen plaats voor hen is.

Ook hebben we op het eiland Ibiza geen geschikte schuilplaatsen voor katten. Zodra mensen hun huisdieren niet aan hun lot overlaten. We vragen om de oprichting van schuilplaatsen voor hen met voldoende huisvesting zodat ze niet ziek worden of dood gaan. Ook is er geld nodig voor een massale sterilisatiecampagnes voor zwerf katten en sterilisatiecampagnes voor privé katten.

Elk jaar, in de broedseizoenen, zien we de ongecontroleerde toename van katten op het eiland; de vrijwilligers, verenigingen en beschermers ... worden overweldigd door de hoeveelheid van deze achtergelaten, verdwaalde katten en kittens die in vuilniszakken worden gegooid.

De gemeentelijke kennel van Sa Coma en opvangcentra zoals Can Dog, zijn overvol omdat ze niet over voldoende en adequate faciliteiten beschikken voor hun onderhoud,

Daarom hebben we, afgezien van een massale sterilisatie met geld van de Consell en de gemeenteraden voor wilde katten, schuilplaatsen nodig voor onze katachtige huisdieren.

We vragen om maximale verspreiding voor deze claims: een toevluchtsoord voor Ibiza-honden en schuilplaatsen voor onze katachtige huisdieren.

Initiatief ondersteund door dierenbeschermingsverenigingen:

IBIZA4PATAS (Associació Animalista de Ibiza)

D.U.O.  (Associació Animalista de Ibiza)

RQR (ADOPTANDO EN IBIZA) (Associació Animalista de Ibiza)

CARE4CATS  (Associació Animalista de Ibiza)

ACCIÓN FRANCISCO (Associació Animalista de Formentera)

ASSAIB  (Associació Animalista de les Illes Balears)

BALDEA (federación de asociaciones animalistas de las Islas Baleares)