nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Mijn leven in de stad… 

Nu, ik denk ruim een jaar geleden, ben ik op de Podenco site gevonden door mijn bazin. Ze was jaren op zoek naar een Podenco pup teefje die tot een middelmaat max 45 cm zou uitgroeien. Ik kan jullie vertellen dat ik een mannetje ben van uiteindelijk ruim 70 cm. 

Mijn moeder, is door Sabine van Podencoworld in Tenerife, gevonden bij een jager. Ik zat in mijn moeders buik met nog 4 anderen. Mijn echte moeder woont trouwens ook in Nederland.  Ergens in het zuiden van Nederland. Die hebben we inmiddels een keer opgezocht en heb ik lekker mee gewandeld. Toen ik werd geboren heb ik in een heel lief opvang gezin gezeten in Spanje. Toen ik het een en ander had geleerd ben ik naar Nederland gekomen en via een omweg in dit gezin terecht gekomen. Mijn bazin heeft mij Filosof genoemd, maar ze noemen me vaak Filos wat vriend betekent in het Grieks. Mijn familie bestaat uit een vader, moeder en 2 meiden van 11 en 13  en 1 jongen van 16. Ik heb ook een broertje die hier al woonde. Sherpa, een kat. Interessant diertje om naar te kijken. Die moest wel even aan mij wennen en hij moest er ook wel eens van plassen in huis. Maar inmiddels mag ik aan hem snuffelen (wel voorzichtig) en plast hij weer gewoon in de kattenbak. 

96860389 3275592402486127 782692703761596416 n

Ik ben in het begin op puppy training geweest samen met mijn baas en bazin. Ze hebben mij alles geleerd maar ook veel over mij geleerd. Ze hebben mij veel ruimte gegeven om te zijn wie ik eigenlijk ben. Ik plaste nog best lang in huis en kon heel lang niet alleen thuis blijven. Ze wisselde elkaar af zodat ik nooit alleen was. Nu kan ik al best een paar uurtjes alleen thuis zijn. Ik ben dan meestal samen met de kat en de radio staat zacht zodat ik mij niet snel alleen voel. In het begin wilde mijn nieuwe verzorgers best vaak en lang uit. Dit trok ik echt nog niet. 15 minuten een blokje om was voor mij echt genoeg. En ze lieten mij ontzettend veel en lang overal snuffelen. Daar werd ik echt rustig van zodat ik veel kon slapen om een grote hond te worden die ik nu ben. En ik mocht ook vaak de route bepalen. Zo kon ik de buurt een beetje verkennen en werd ik steeds zekerder. 

Ik eet eigenlijk het liefst rauw vlees. Volgens mij is het best duur want ze mengen het vaak met speciale brokken. Ik ben enorm selectief betreft eten. Ik eet het liefst rundvlees en kip. Veel variaties vind ik niks. Wild is ook niet aan mij besteed al ren ik er wel graag achteraan.Ik heb een tijdje met de handen van mijn vader gespeeld zelfs toen ik al groter was. Ze hebben mij toen geleerd om aan een geitenhoefje te knauwen ipv aan zijn handen want dit vind ik ook heerlijk. Ik probeer nu zijn handen met rust te laten. Want ik ben ook al groot. 

Ik ben een hond die heel erg lief is ook naar andere honden. Ik ben eigenlijk niet zo stoer dus als ik speel met andere honden speel ik het liefst tikkertje en ren ik het liefst vooruit. Want ik ben ontzettend snel. Ik hou van allerlei soorten honden. Ik heb wel mijn voorkeuren. Gek genoeg kunnen hun baasjes het ook heel goed vinden met mijn baasjes. Dus we spreken weleens af om samen op stap te gaan. Of zorgen mijn ouders dat we even afspreken met andere honden waar ik het goed mee kan vinden en waar ik dan heerlijk mee kan spelen.

Filos op strand

Sinds dat ik in dit gezin ben gaan we bijna elke dag een tripje maken naar een leuke bestemming waar ik lekker even los kan rennen. Want ik kan al heel goed luisteren. Ik heb het weleens druk met zoeken maar ik kom toch en ik blijf altijd goed in de buurt. Konijnen en hazen zijn wel een dingetje. Dan hoor ik ineens niks meer. Heel raar. Ik hou van buiten zijn, behalve als het regent. Ik ben dan echt een spanjaard. Als ik aan de lijn loop heb ik altijd een hele lange lijn. Ik hou het liefst van bosgebieden en de duinen want ik hou van zand bergjes en kronkelige paadjes. Het strand vind ik ook erg leuk. Een groot uitlaat plantsoen achter ons huis is ook top.

Ik ben ook begonnen met zingen sinds mijn moeder Harmonica speelt. Ik neem dit dan heel serieus en doe erg mijn best om in de maat mee te zingen. Dit mag alleen op verjaardagen omdat wij ook aan de buren moeten denken. Ik ga even een blokje om met mijn vader als mijn moeder moet oefenen want ik kan me echt niet inhouden.

Sinds een paar maanden heeft mijn moeder ook een paard erbij. Ik vind het daar ook erg leuk. Ik hou alleen niet van vieze poten dus modder, regenplassen en vies stro is echt niet aan mij besteed. Maar mooi hoog liggen op een hooibaal vind ik wel erg leuk. Waar het paard woont moet ik wel aan de lijn omdat daar erg veel hazen en konijnen zijn die mij erg kunnen afleiden. Met de kippen, honden en poezen daar kan ik het goed vinden. 

Eigenlijk draait de hele dag om mijn uitlaat tripjes. De ochtend tripjes zijn meestal lang de middag ook en de 2 s’avonds zijn wat korter. Soms lig ik zo lekker te slapen dat ik liever wil doorslapen. En heerlijk op de bank met m’n vader en m’n moeder ’s avonds. Helemaal het einde… Ik ben een echte ochtendliefhebber. Met name wanneer de zon schijnt dan wordt ik vroeg wakker en sta ik al bij het raam te kijken. Of ik lig in de zomer in het zonnetje op mijn extra ligbed op het balkon op te warmen. 

Ik word vaak geknuffeld. Het gezin heeft wel moeten leren wanneer het genoeg is voor mij. Ze hebben dat nu best goed door, door op mijn aanwijzingen te letten. Veel gapen werkt goed. Zo kan ik ook genoeg tijd voor mijzelf krijgen. 

Ik heb het hier eigenlijk best goed. Iedereen houd van mij en ik van iedereen. Ze zien net als ik dat ik enorm speciaal ben. De meeste mensen vinden mij ook heel erg mooi. Heb ik zelf niet zo door. Hieronder een paar leuke foto’s van mijzelf dan kun je het zelf beoordelen.

Groetjes uit Amsterdam