nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Layla voorheen Dela is inmiddels ruim een jaar bij haar adoptanten en het gaat hartstikke goed met haar, hieronder het verhaal van de adoptanten.

In de eerste maanden merkte je echt wel dat ze moest wennen. Zocht ook geborgenheid tussen de knuffels van onze kinderen en liep op straat met haar staart tussen haar benen. Maar we hebben haar de tijd gegeven en ja hoor, ineens merk je dat ze je gaat accepteren en ze eigenlijk heel erg blij is een warm mandje te hebben en zich echt richten op ons. Dat was na een maand of 4 a 5 zo. Ze werd relaxter in huis en we voelde een bepaald acceptatie naar ons toe dat ze echt gehecht aan ons en de kinderen is. Lekker spelen en ze hoort er gewoon bij als gezinslid.

Layla is een heerlijke en super lieve hond. In huis is ze rustig en buiten altijd enthousiast om alle hondjes te begroeten. In het begin was ze heel erg naar eten aan het zoeken. We merken dat ze nu niet meer zo gefixeerd daarop is en dat dit steeds minder wordt. Ze vindt het heerlijk om te wandelen. Als je haar roept en zegt: Ga je mee?, komt ze er direct aan rennen en loopt ze gerust 7 a 8 km mee. Wij hebben zodra we de straat uitlopen een mooi natuurgebied waar we eindeloos kunnen wandelen. Layla is een echte jager. Ze heeft heel af en toe dan ook een muisje te pakken. We hebben geprobeerd haar los te laten lopen en dat vindt ze echt heerlijk. Maar ze luistert niet goed genoeg en trekt regelmatig haar eigen plan dus dat doen we zelden. Heel soms als ze echt met wat honden kan spelen doen we haar wel los want dan blijft ze bij die honden in de buurt. Ze rent dan alle honden eruit en is de snelste. Van regen houdt ze niet hahaha. Spaanse hond he!

Ze heeft echt haar ritueeltjes. Ze zoekt de gezelligheid. Ze heeft zowel boven als beneden een lekkere mand. Overdag is ze waar wij zijn en ’s nachts slaapt ze bij ons op de kamer in haar eigen mandje. We worden altijd enthousiast begroet als we thuiskomen.

Verder is Layla in december mee naar Limburg geweest en van de zomer met ons meegegaan naar Frankrijk/Vogezen. Hier ook heerlijk genoten van alle uitjes en wandelingen. En alle aaitjes van de kinderen op de camping. Layla heeft dan alleen moeite met alleen gelaten worden. Thuis is er niets aan de hand maar in een vakantiehuisje slaat de paniek toe en gaat ze aan de deuren krabben e.d.. Daarom hebben we haar thuis laten wennen aan een bench (ook al zijn wij daar geen voorstander van).  In Frankrijk hadden we deze mee en was ze een stuk rustiger als ze heel even een uurtje alleen moest zijn. Ook hebben we een goede oppas in de buurt gevonden voor als we een dagje weg willen en Layla niet mee kan. 

We zijn heel blij en gelukkig met Layla. Ze heeft zo’n ontzettend lief karakter en houdt veel van knuffelen en wandelen. En Layla ook met ons! Het is dat ze het niet kan zeggen maar we merken dat echt aan haar. Dat ze gelukkig is met ons en bij ons in huis.