nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Op vrijdag 10 juli kwam Beyonce vanuit Tenerife bij ons in de opvang. Ze zat in Tenerife bij een tijdelijk opvangadres, maar kon daar helaas niet langer blijven. Beyonce hebben ze daar Bibi genoemd, ze kent haar naam heel erg goed dus we noemen haar Bibi.

Voor Bibi zijn we op zoek naar een baasje die houdt van lekker knuffelen, af en toe spelen en die haar verder kan begeleiden. Ze heeft niet continue begeleiding nodig, maar vooral rust, regelmaat en regels, zodat ze op tijd begrensd wordt en niet overprikkeld raakt. Bij voorkeur zoeken we voor Bibi een huis waar al een andere hond aanwezig is, maar het is geen must. En zoals gezegd in een niet al te drukke omgeving. Ze houdt van een wandeling, maar ze heeft geen enorm lange wandelingen nodig. Wie o wie kan haar dit bieden? Je krijgt er enorm veel vrolijkheid en liefde voor terug!

Meer info over Bibi

Bibi is een fantastisch lief, zachtaardig podencoteefje van 2 jaar jong. Bibi liet op Tenerife al merken dat ze wat problemen had met haar zicht. Hier in Nederland hebben we verschillende onderzoeken gedaan en ze heeft een onderontwikkelde hersenhelft. Hierdoor is ze aan haar linkeroog zo goed als blind, met rechts ziet ze nog wel een beetje. Ze heeft zich goed aangepast aan haar ‘handicap’ en kan zich goed redden en blijft zelf vooral heel vrolijk onder alles. Die vrolijkheid is aanstekelijk, maar ook iets dat goed begeleid moet worden in haar nieuwe huisje. Bibi is gevoelig voor teveel prikkels, dus ze heeft een baasje nodig die haar begrijpt en haar hierin begeleidt. Als Bibi overprikkeld raakt, blijft ze namelijk maar doorgaan met haar drukke bezigheden. De eerste paar dagen waren veel dingen nieuw voor Bibi en ze heeft hierin enorme stappen gemaakt, ook pakt ze goed haar rust door op een kussen of in een mand te gaan liggen. 

Bibi loopt goed mee aan de riem, geniet van alle geurtjes in het bos, houdt enorm van gras en gaat graag met je mee. Drukke plekken vindt ze nog spannend en dan wil ze wegvluchten, daarom plaatsen we haar niet in een drukke stad of wijk. Wij wonen in een rustige straat in een klein dorpje en dat gaat prima. Ze heeft ook veel steun aan onze andere Podenco’s. Als ze even niet zo goed weet hoe ze met een situatie om moet gaan, kijkt ze naar hen en volgt hen. We plaatsen Bibi daarom het liefst bij een stabiele hond, zodat ze zich daaraan op kan trekken. Ze is erg sociaal met haar soortgenoten en maakt geen ruzie. Wij hebben een uitlaatservice en Bibi kan met alle hondjes opschieten, ongeacht grootte, leeftijd of geslacht. Soms ziet Bibi het niet zo goed als ze snel rennen en kan ze wel eens tegen een andere hond opbotsen, maar ook hierdoor heeft ze nog nooit ruzie gekregen. Ze spreekt de hondentaal goed. Ook met katten kan ze prima overweg, zowel binnen als buiten. Jachtinstinct heeft Bibi nog helemaal niet laten zien bij ons. In ons omheinde uitlaatbos kan ze ook goed loslopen, ze reageert goed op haar naam en komt terug als je haar roept. Ook met de auto meegaan vindt ze allemaal prima.

In huis vindt Bibi haar rust door op haar eigen plekje te liggen. Bij ons is dat een groot hondenkussen of in een mand. Op de bank vindt ze vooralsnog een beetje te spannend. Ze houdt ook enorm van spelen en kluiven. Ze speelt graag met je als baasje, maar kan ze kan zichzelf ook prima zelf vermaken. Ze is zindelijk en maakt niets kapot, ze ligt altijd lekker in de huiskamer samen met onze andere Podenco’s. Een paar uur alleen thuis blijven is ook geen probleem voor Bibi, ze ligt vaak heerlijk te snurken als je terugkomt.