nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Voor een bevriende relatie zoeken wij een thuis voor e tussen de 2 en 3 jaar geschatte Podenco Aragon.

Het begin van het leven van Aragon in Spanjeis dramatisch geweest .Hij werd meer dood dan levend gevondendoor een medewerker van een Spaans asiel. Door zijn wilskracht om te overleven heeft hij het gered. Laten we deze periode snel vergeten. 

Het eerste wat aan Aragon opvalt is zijn uiterlijk; hij is groot (77 cm) en hij is een ontzettend mooie hond!!! We hebben Aragon nu een aantal maanden onder onze hoede. Aragon heeft laten zien dat hij heel erg nieuwsgierig is en dat hij snel leert.  De eerste dagen dat hij bij ons was, was hij wat onzeker en nerveus en liep hij veel achter ons aan.  Alles was nieuw voor hem : kijken hoe we de vaatwasser inruimen, kijken hoe er gekookt wordt of hoe er een fiets in de schuur wordt gezet, een radio of tv die aan gaat; geluiden van buiten af, alles maakte hem nerveus. Gelukkig zwakte dat na een paar weken af. Hij werd nieuwsgierig naar alle nieuwe dingen en wist dat het hem geen kwaad ging doen. 
We zagen toen ook voor het eerst zijn relaxte slaapmomenten; op de rug met 4 poten in de lucht !


Aragon is een lieve en gezellige hond om in huis te hebben; hij komt bij je voeten liggen wanneer je op de bank zit, maar hij ligt ook graag bij je op de bank.Hij vindt het heerlijk om geaaid en geknuffeld te worden. Aragon kan goed met andere honden opschieten. Hij is speels en vindt het leuk om samen met de andere honden te spelen en te rennen. Het liefst een beetje van zijn eigen kaliber, want hij is wel sterk. Als er eens een hondgeen zin heeft om te spelen, pakt Aragon zelf een balletje of een piep-speeltje (duidelijk zijn favoriet) en gaat dan zelf spelen. Hij kan ook zichzelf prima vermaken met een speeltje of een bal. Maar ook zeker heeft hij zijn luie momenten en kan hij uren met zijn kop op de rand van de bank liggen slapen.


Aragon loopt redelijk goed aan de riem. Het is te merken hij dat nog niet veel gewend is. Vooral in de stad schrikt hij snel van geluiden (bijvoorbeeld scooters, een rolluik dat wordt opgetrokken), maar niet op een hele angstige manier. Het is meer zo dat hij stil blijft staan en om zich heen gaat kijken om te zien waar het geluid vandaan komt. In het bos loopt Aragon heel goed aan de lijn. Ook is hij goed zindelijk.

Aragon is een hele lieve, aandoenlijke, grote jongen, die soms nog wat onhandig is. Met vrouwen en kinderen gaat hij heel goed het contact aan, bij mannen kijkt hij even de kat uit de boom. Heeft hij eenmaal door dat de man het goed bedoelt kan hij zijn angst opzij zetten.

Hij is een lieve, dankbare en zachtaardige hond. Hij moet heus nog wel dingen leren; zo vindt hij het nog spannend als je weggaat en geeft hij je soms net iets te enthousiast een ‘liefdesbeetje’, maar is daarin heel goed te corrigeren. Hij laat zich ook goed door andere honden corrigeren en begrijpt de hondentaal heel goed. Hij springt 6 meter omhoog als een chihuahua tegen hem gromt (watje haha) 

Deze grote reus heeft een heel groot hart en is een hele bijzondere hond. We noemen hem ook wel eens onze spons, omdat hij alles zo intens absorbeert. Wij denken dat het voor Aragon goed zou zijn wanneer hij in een gezin terecht komt waar al een andere hond is die in ieder geval ook van spelen houdt.

Aragon wordt geplaatst via een stichting en verblijft in het zuiden van het land . 
Voor meer info over hem of een evt kennismaking kunt u contact opnemen met Arla Weijgerse 06-20458090 /