nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Column Trudi Ooms.

Met meerdere honden wordt een goede zitplaats nog wel eens lastig als je als laatste bij de bank arriveert. Uiteraard beschikken wij ook over meerdere, veel te dure, hondenkussens en zachte manden maar die dienen kennelijk uitsluitend ter decoratie. De enige manier om ze allemaal tegelijk van de bank af te krijgen is door het koffiezet apparaat of de waterkoker aan te zetten want dat betekent koekjes!

Maar waar ik dan steeds weer intrap is dat ik het koekje in de keuken te vroeg geef terwijl ik nog de koffie en de thee aan het maken ben. Tegen de tijd dat ik dan met de kopjes de kamer binnen kom zit of ligt het zooitje ongeregeld alweer op de bank nog lekker na te smakken. 

image2 1

In theorie passen we allemaal op de bank. Maar dan moet je naam niet Siep zijn. Siep presteert het om bijna drie zitplaatsen in te nemen om vervolgens te doen alsof ze compleet bewusteloos is. En ik ben zo’n watje dat ik haar dan maar laat liggen. Maar het komt ook voor dat er net op dat ene plekje waar zij wil zitten of liggen al een andere roedelgenoot zit. En wat doet een Siep dan? Die gaat daar gewoon bovenop zitten. Dat deze stakker stukken kleiner is boeit haar niet. Zij had nu eenmaal die plek in gedachten. De rest van de bank was overigens helemaal leeg. 

Of we gaan op vakantie naar Texel want daar mogen alle honden mee. Daar hebben we een driezitsbank en twee heerlijke fauteuils. Eentje voor ondergetekende en de ander voor de baas. Heerlijk relaxed zitten om het gezellige kleine allesbrandertje na een dagje strand, bos en door de slufter banjeren. 

image3

Er passen vier honden op de bank dus de vijfde moet zich gewoon aanpassen alsof hij of zij een hond is en lekker breeduit op de grond op een heerlijk zacht hondenkussen gaan liggen. Maar dus niet als je Siep heet. Dan klim je gewoon met je lompe lijf op schoot zodat ik na tien minuten geen gevoel meer in mijn benen heb en mijn thee koud staat te worden omdat ik er niet bij kan. En iedere keer weer denk ik, dat doen we dus niet meer ik heb potverdorie ook vakantie.Siep gaat maar lekker op dat kussen liggen zoals het een normale hond betaamt. 

Drie keer raden wie er de volgende dag op het kussen zat?Ik zal een kleine hint geven. Het was niet Siep.