nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Na de eerste telefonische contacten met Alie van Podencoworld, brachten wij een bezoek bij de lieve fosters van Kyra zodat we kennis met haar konden maken. Ja zij was het voor ons! Natuurlijk volgde er een huisbezoek, om te zien of ons gezin/woning en tuin ‘podenco proof’ was. Op 7 december 2019 was het zo ver. We konden Kyra ophalen en haar naar haar nieuwe thuis brengen.

De auto rit was spannend, Kyra voelde bijzonder goed aan dat haar leventje weer zou veranderen. Ze heeft veel gepiept en gehuild tijdens de reis. (Ze had dan ook wel hele lieve fosters met een erg gezellig speelmaatje) Met wat lekkers en door rustig tegen haar te praten heb ik haar op de achterbank bezig gehouden maar het auto rijden vond ze echt niet leuk.

Eenmaal thuis werd het huis flink besnuffeld en had ze haar welkom thuis bot al snel gevonden, de reis lijkt vergeten.

Kyra heeft de eerste dagen erg moeten wennen. Naar ons weten is ze eerder nooit alleen geweest. Ze had er dan ook veel moeite mee wanneer er iemand van onze mensen, 'haar roedel' de kamer uit ging. Ze werd dan erg onrustig en ging blaffen. Gelukkig hadden we alle tijd om haar rustig te laten wennen en was er de eerste weken altijd iemand thuis. ’s Nachts wilde we haar graag beneden leren slapen dus de eerste 3 weken heeft er steeds een gezinslid beneden bij haar geslapen. Daarna had ze er genoeg vertrouwen in en kon ze alleen beneden slapen. Super knap!

De wandelingen hebben we langzaam opgebouwd. De eerste dagen gewoon kleine rondjes in de buurt van het huis. In het begin vond Kyra heel veel dingen spannend. Auto’s die met een klapperende aanhangwagen voorbij reden, afvalbakken (op haar 2e avond was ze er tegen 1 aangesprongen en die viel met veel kabaal op de grond), harde wind, hagel, andere honden alles werd afwachtend eerste bekeken. En dit bekijken deden we op ons gemak samen. En wanneer Kyra er klaar voor was gingen we verder. Dit werkte voor haar heel goed en iedere dag zagen we haar groeien en dapperder worden. Na een paar dagen liep ze zelfs al kwispelend op straat! Wat zijn we trotst op haar!

Na een week of 2 hebben wij een 15 meter lijn voor haar gekocht.  Bij ons in de buurt is een omheinde hondenspeeltuin maar mevrouw past tussen de spijlen door. Dus ook daar in het begin gewoon aan de lange lijn. Op die manier kon ze veilig en voorzichtig wat meer ontdekken en… niet onbelangrijk … sprintjes trekken!!!

Het auto rijden na een week of 2 ook maar weer eens geprobeerd, eerst alleen de auto in en uit. Daarna de auto in, auto starten en er weer uit, en toen een kort rondje om het blok. Echt leuk vond ze het nog steeds niet, maar ze was al een stuk rustiger dan op de eerste rit.

Inmiddels is Kyra bijna 3 maanden bij ons en springt ze zelf de auto in en uit. Ze blijft wel zitten en staan, ze zal niet snel gaan liggen… maar het is ook wel een echte meid… erg nieuwsgierig. Dus ze wil ook alles zien!

Alleen thuis blijven is voor Kyra wel nog lastig. Ze bleef, ondanks rustig opbouwen met eerst 1 minuut en dan 2 enz. steeds onrustig, veel blaffen en bijvoorbeeld op het dressoir springen om te kijken of we er al aankomen en ijsberen…Na overleg met Podencoworld zijn we nu een middel gaan gebruiken waardoor ze iets meer rust in haar koppie krijgt. Na 3 dagen merkte we al verschil!! Zo fijn voor haar! We zijn nu aan het afbouwen en ze kan inmiddels zo’n 2 ½ uur alleen zijn. Echt heel goed van haar. We hopen dit nog iets verder uit te kunnen bouwen. Wordt vervolgt!

Uiteraard zitten er podenco streken in onze lieve meid. Het is nooit saai met Kyra. Zo heeft ze al een bezoek aan de dierenarts achter de rug omdat ze in een onbewaakt ogenblik de smartwatch van zoonlief opgegeten heeft!! Gelukkig heeft ze het klokje niet op en viel het allemaal mee. Maar wat zijn we geschrokken. Dus opruimen, opruimen, opruimen is mijn nieuwe mantra.

Lange wandelingen vindt ze heerlijk en in veilig gebied kan ze inmiddels zelfs los! Ze blijft lekker bij ons in de buurt terwijl ze wel haar neus volgt maar de kaas in mijn zak vind ze het aller lekkerst. Dus wanneer ik roep of fluit staat ze binnen no time weer voor me. Zo trots op onze dame!!!

We zijn zo blij met haar in ons leven!  Het is echt een verrijking en willen haar nooit meer kwijt. Alle lieve kusjes en kroeltjes. Wij krijgen er geen genoeg van!