nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

UPDATE
De eerste bijdragen komen binnen. Er is tot nu toe al 1020,60 ingezameld.

Het is ook mogelijk om via een Tikkie een bij bijdrage te leveren. De link is geldig t/m 10  maart.

"Help Vera en Lucero" via 

https://tikkie.me/pay/9bqig825gddh81msbdhc

Lucero
Hij verblijft nog steeds in het dierenziekenhuis. De artsen zijn niet echt optimistisch over zijn herstel ondanks kleine verbeteringen.
Met name de verslechtering van de nierfunctie en een hoog aantal witte bloedcellen zijn zorgwekkend.
Ondanks de sondevoeding die hij krijgt is hij uitgedroogd.
Er is plasma bij Lucero afgenomen om in een laboratorium zijn bijschildklierhormoon te laten analyseren.

Vera
Met Vera gaat het gelukkig een stuk beter nadat zij aangereden langs de kant van de weg was gevonden.
Ze begint zelfs al echte Podenco streken te krijgen. Toen haar opvang mama even weg was heeft Vera vakkundig de gordijnen van het raam gehaald.
Om de pinnen weg te verwijderen is er een 2e operatie nodig. Ook hier is weer geld voor nodig.

Het asiel heeft een video gestuurd met beelden van Vera en een bedankje voor alle hulp.

Het asiel La Huella Verde Olvera heeft dringend je hulp nodig voor Vera en Lucero. Het asiel bevindt zich in jagersgebied en jouw steun is letterlijk van levensbelang voor hen. Zij kunnen de noodzakelijke medische kosten voor Vera en Lucero niet dragen.

Wil je Vera en Lucero helpen? Je kunt je bijdrage (hoe klein ook) overmaken op bankrekeningnummer NL33RABO0162658664 t.n.v. Stichting Podencoworld o.v.v. help Vera / Lucero. 

Kun je financieel niet bijdragen, dan kun je Vera en Lucero helpen door dit bericht te delen.

In de video van Vera en Lucero krijg je een indruk. Het volledige verhaal staat hieronder.


Vera's verhaal: 

Afgelopen vrijdag ging onze collega Marta, zoals elke dag, met de bus naar haar werk. Ze keek uit het raam en zag een Podenco in de berm liggen. De podenco lag op de grond, maar Marta zag dat ze haar hoofd schudde (ze leefde). De bus kon niet stoppen en Marta ging bij aankomst snel op zoek naar hulp. Ze is met een auto teruggereden naar de weg en vonden de kleine hond.  

Ze brachten de Podenco, Vera, snel naar de dierenarts, Vera was er erg slecht aan toe. Ze had een gebroken been waarbij het bot naar buiten stak. Ze had diverse wonden, waaronder ook een verse schotwond. Bovendien bleek ze zwanger te zijn, maar de puppy's waren niet meer in leven. Er zat veel vocht in haar buik en de arts dacht dat de blaas gescheurd was. Gelukkig was dat niet het geval. Vera moest geopereerd worden aan haar poot en met een speciaal verband verbonden worden. Volgens de dierenarts is Vera een oudere hond.

De operatie voor het verwijderen van de puppies, castratie en het fixeren van het bot komen al op € 580,-- en deze kosten zullen waarschijnlijk nog verder oplopen. 

Lucero’s verhaal:

Weken geleden merkten we dat Lucero veel water dronk en veel plaste. Een eerste analyse werd medio januari gemaakt, waarbij een hoge waarde uitkwam, maar niets waardoor we grote zorgen maakten. Na twee weken namen we hem terug en toen de dierenarts zijn manier van drinken en zijn plas, zijn humeur zag, wist hij dat er iets niet goed ging en hij wist dat het niet goed was. Sinds vrijdag is Lucero opgenomen bij de dierenarts en zijn gezondheidstoestand is zeer zorgwekkend. 
Vandaag ontvingen we nieuws over zijn laatste analyse, de definitie is duidelijk, het is een NEFASTA-analyse.
Eerst werkten de nieren niet goed, maar vandaag zijn ze gewoon gestopt met werken. Een behandeling voor acuut nierfalen is begonnen.

Voor de behandeling is Lucero vandaag vervoerd naar een specialist in Cordoba. Daar moet men een grote reeks tests uitvoeren, we weten niet eens hoeveel, alles zal afhankelijk van de verkregen resultaten afhangen. Lucero is jong en hij heeft nog een leven voor zich hopen wij. Hij verdient het op zijn minst de kans te krijgen om te weten of er een ​​oplossing is voor zijn probleem.

Het asiel zal waarschijnlijk met de grootste schuld tot nu toe te maken krijgen, een bedrag wat zij zelf niet kunnen betalen. Daarom is onze hulp heel hard nodig. 

HELP HET ASIEL DOOR EEN BIJDRAGE TE GEVEN.

Wil je Vera en Lucero helpen? Je kunt je bijdrage (hoe klein ook) overmaken op bankrekeningnummer NL33RABO0162658664 t.n.v. Stichting Podencoworld o.v.v. help Vera / Lucero.