nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Coffee, onze eerste Podenco (Andaluz)

Hierbij wil ik (Bianca) graag onze ervaring met jullie delen en vertellen hoe het nu met Coffee gaat...
Op 22 oktober 2019 is Coffee vertrokken vanuit Malaga (Animales y Plantas) en 's avonds, na enige vertraging, aangekomen op Rotterdam Airport (samen met 3 andere podenco's). En dan eindelijk het spannende moment de aankomst en eerste kennismaking... Pff wat hebben we hier naar uitgekeken! Het verliep allemaal rustig (de meegebrachte kipfilet ging er ook in als zoete koek;-). Coffee en de andere honden werden door de vrijwilligers voorzien van een veiligheidstuig en halsband en dubbel aangelijnd (safety first) en toen mocht Coffee mee voor een korte autorit in de mist, op weg naar zijn gouden mandje.

Thuis gekomen gelijk buiten kennis laten maken met ons andere hondje Tommie en ze beiden kort uitgelaten. Eenmaal binnen eerst even het huis verkend en kwam daarna ineens met een speeltje aanzetten, zo leuk voor het eerst een hond die apporteert!
Het viel ons al gelijk op dat Coffee een heel blij, enthousiast en vriendelijk hondje is met een gouden karakter. Hij heeft zich snel aangepast aan z'n nieuwe leefomgeving en we zien eigenlijk niets van een "rugzakje". Hij kende zelfs al het 'zit' commando! Er zijn uiteraard nog wel dingen waaraan nog gewerkt moet worden. Zo heeft hij nog wel eens een "ongelukje" in huis maar dat gaat ook steeds beter. Hij is nu ongeveer anderhalf jaar oud en we zijn supertrots op hem.

In de korte periode dat hij bij ons is, heeft ie al zo'n goede ontwikkeling doorgemaakt. Belangrijk daarbij waren de welbekende pijler reinheid-rust-regelmaat. Wat mijzelf ook wat houvast heeft gegeven is de ervaring uit het verleden. Samen met mij ex-man hebben wij, (buiten onze eigen 2 kinderen:), ons intensief bezig gehouden met het grootbrengen / opvoeden van onze Jackrussel terriër en 3 Rhodesian Ridgebacks. Deze laatste vertonen ook veel karaktereigenschappen en overeenkomsten met de Podenco: beiden ook een geweldig ras maar niet voor iedereen geschikt ;-)

Coffee is in ieder geval niet meer weg te denken uit ons leven, wat een verrijking, ook voor onze bijna 15 jaar oude Maltezer (ook geadopteerd) die weer helemaal opbloeit sinds het overlijden van ons andere hondje (Chihuahua). Als mijn 15 jarige (autistische) zoon hier is, dan zijn hij en Coffee heel erg gek met elkaar. Daar waar de één is, is de ander en er wordt dan ook flink wat af geknuffeld. Ook met onze 2 katten gaat het heel erg goed, zoals je kan zien op de foto’s. Coffee speelt graag met de jongste kat (daarin moet hij ook nog wel eens worden afgeremd) en ze liggen geregeld samen te slapen.

IMG 3713

In het begin had Coffee wel flink last van zijn darmen en had hij een periode flinke diarree. Het was even zoeken naar het juiste voer die zijn darmen wel kunnen verdragen maar daar zijn we nu helemaal doorheen gelukkig. Hij is ook totaal geen moeilijke eter en als ie kans ziet en er even niet goed wordt opgelet, kan hij nog wel eens wat subtiel wegsnaaien.

We hebben een mooi omheind hondenveldje voor ons huis, waar we fijn konden oefenen met loslopen. Na ook geoefend te hebben met hem aan een lange lijn resp. 8-10-20 meter te laten lopen, kan hij nu waar mogelijk, mooie stukken los meelopen. Heerlijk rennen en rausen en spelen met andere honden. De volgende stap is opbouwen om lekker naast aan de fiets mee te gaan. Wij zijn erg benieuwd hoe dat zal gaan!

Al met al, gaat het echt uitstekend met onze clown Coffee en tsja tis nou eenmaal nooit saai met een poddie en hij weet vaak een glimlach op je gezicht te toveren :-). Coffee doet het onvoorstelbaar goed en we zijn stapelgek op en met hem, dit manneke is ook één brok liefde!

Medewerkers/vrijwilligers Podencoworld en asiel in Malaga, nogmaals onwijs bedankt voor jullie goede zorgen en het mogelijk maken van deze adoptie. Keep up the good work!

Liefs Bianca & Ron
High 5 van Coffee

Graag horen wij nog meer Happy end verhalen. Mail ze naar