nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Afgelopen zaterdag vloog ik in de vroege vroegte naar het kleinste eilandje van de kanarische eilanden, El Hierro! 

Er is op het hele eiland maar 1 Asiel, El Juaclo, door vrijwilligers gerund en helemaal afhankelijk van donaties. Ze hebben er rond de 30 hondjes, waarvan 5 podencos die al jaren wachten op een eigen thuis. Ik had via via al gehoord over het mooie werk dat ze hier deden maar ook dat er een podenco al ruim 5 jaar wachtte op een gouden mand. 

Wij zijn op Tenerife best wat gewend helaas maar voor hun zijn 5 podencos heel veel, zoals Yanira vertelde "Als er hier een podenco binnen komt weten we dat die jaren zal blijven, een podenco adoptie gebeurt hier gewoon zeldzaam" maar voor Podencworld...ik dacht, dat moet toch lukken!


Toen ik contact met ze opnam over mogelijke hulp via Podencoworld waren ze ontzettend enthousiast en ik had natuurlijk ook enorm zin inmiddels om hun te gaan bezoeken, deze leuke honden te leren kennen en vooral de podencos die al zo lang wachten zichtbaar te maken via Podencoworld. Dat was mijn missie, een leuke nieuwe uitdaging vond ik!

De hele dag ben ik het asiel geweest, ik kreeg uitgebreide uitleg over de karakter van de 5 podencos en naast deze zijn we ook nog met al de andere  hondjes van het asiel wezen wandelen, ja allemaal, want er zitten nog veel meer hondjes. Bijvoorbeeld Dama, een klein poedel mixje, kleine en verlegen Maite, een yorkie mix of prachtige en enorme Lobo van nog maar 8 maanden oud, Wat een leukerds allemaal! Maar goed...ik was er voor de podencos natuurlijk, dus hier alvast een kleine beschrijving van wie binnenkort op de website van Podencoworld te bewonderen zullen zijn. Ontmoet Ben, Ivy, Noah, Ruby en Fee!

Wat een plaatje... machtig mooie Ben met zijn zwarte vlekken. Een heerlijke knuffelbeer die zich niet opdringt en super in de omgang is met zijn maatje Ivy. Buiten bloeide hij helemaal op. Hij liep super braaf mee en ook al werden de omgeving en nieuwe geurtjes goed onderzocht, had je toch weer snel zijn aandacht. Ben is dol op aandacht en zou het liefste de hele dag in beeld zijn. 

Ivy is het vriendinnetje van Ben. Ook zij is gek op aandacht maar zal het echt niet claimen. Ze is binnen heerlijk rustig en buiten helemaal vrolijk en dankbaar. Ze luisterd goed en is graag bij je...ook weer zo'n lieverd!

En dan heb je Noah...wat een prachtge verschijning. Noah is een typische mini podenco van El Hierro. Zo als een canario maar dan heel klein! Noah is echt een brok liefde, hij is helemaal gek op knuffels en spelen vind hij ook prachtig. Hij leeft samen zowel met teefjes als reutjes en is een super leuke, gezellige en grappige hond. Buiten aan de riem trok hij wel een beetje maar hij liet zich ook makkelijk corrigeren. Is hij niet uniek?

Dan hebben we nog een heerlijk duo. Ruby en Fee! Ze lijken erg op elkaar en zijn beste vriendinnetjes. Allebei zijn ze net zo gek, net zo vrolijk en net zo knuffelbaar. Buiten werd elk hoekje onderzocht en ze gingen als echte partners in crime op zoek naar salamandertjes. Heerlijk om alleen die kontjes met zwaaiende staartjes te zien! Beide kwamen wel meteen weer wanneer we verder liepen maar dat vonden we dan weer zielig omdat ze net zo lekker bezig waren...hun wandeling duurde uiteraard dus ietsje langer dan die van de rest en wat hebben we gelachen met hun gekke stunten en capriolen 🙂 

Zijn jullie al nieuwsgierig? Houd de site in de gaten want binnenkort staan ze er alle 5 goed op met prachtige fotos, leuke videos en complete karakter beschrijvingen. Wat me opviel van deze hondjes was dat geen van alle een trauma heeft, ze zijn alle 5 reuze sociaal, er wordt 2 keer per dag met ze gewandeld en ze zijn dol op aandacht. Ze zijn dus al van alles gewend en helemaal klaar voor hun nieuw leventje. 

Zondag vloog ik alweer terug naar huis en ook al was mijn bezoek kort kan ik nu al zeggen dat het een succes was. Wat een lieve en ontzettend dankbare mensen en wat een  leuke en adopteerbare hondjes. Ik weet zeker dat er snel gouden mandjes zullen verschijnen in nederland via Podencworld voor deze schatten. Missie geslaagt dus!El

 

IMG 3111