nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Door: Lindy

De adoptanten waren ruim op tijd en hartstikke goed voorbereid, echt zo fijn!

Zorro een van de honden van de adoptanten van Preluda was ook mee om zijn nieuwe vriendinnetje te verwelkomen en werd ook gelijk dikke vrienden met mijn dochters Evi en Nora.

Mede vrijwilliger van Podencoworld Lisa Molenaar-Slit was de vluchtbegeleider en liet het direct weten toen ze geland waren en hield ons op de hoogte van het verdere verloop. 

Terwijl we aan het wachten waren tot Penny en Preluda met Lisa in het zicht kwamen nog even extra een keer uitleg gegeven mbt de veiligheidsmaatregelen van honden die net een halve aardverschuiving hebben meegemaakt (ander land, weg uit hun vertrouwde omgeving, autoreis, 2 vliegvelden en een vlucht is echt niet niks voor een hond).

De adoptanten van Penny hadden hun GPS tracker mee en de adoptanten van Preluda hadden GPS thuis klaar liggen voor gebruik. Dikke pluim voor deze adoptanten, zo laat ik met een gerust hart de honden met ze mee gaan ook al kan ik het alsnog niet nalaten om te hameren op de veiligheid, rust, wennen en prikkels minimaliseren de eerste periode.

Nadat ze door de deuren kwamen zijn we direct naar het rustigste stukje van de aankomsthal gegaan en daar heb ik met hulp van Lisa beide honden heel rustig voorzien van een martingale halsband en een veiligheidstuig en uit de bench gehaald en ze overgedragen aan de adoptanten.

47CB18F1 3C21 4A21 92A4 5521528C6824

Preluda maakte gelijk kennis met haar nieuwe vriend Zorro en dat was gelijk goed, ze was voorzichtig aan het kwispelen en toch wel een beetje gespannen en moe na de lange reis.

Penny was wat meer gespannen dus na het fotomoment en het nogmaals op het hart drukken van veiligheidsmaatregelen en de eerste periode thuis en het uitzwaaien van Zorro en Preluda en hun mensen hebben we besloten om Penny weer in de bench te doen zodat ze veiliger en met minder prikkels door de mensenmassa heen naar de auto gebracht kon worden.

Bij de auto aangekomen ging 1 van haar mensen alvast in de auto zitten waarna Penny erbij in kwam en ze werd gelijk vastgeklikt in de autogordel.

Al met al een hele fijne aankomst om te mogen doen, prachtige en geweldige honden, super adoptanten met al kennis van podencos en die al heel erg vooruit gedacht hadden en alle veiligheidsmaatregelen op orde hadden.

Lieve Penny en Preluda namens Podencoworld wens ik jullie met een gerust hart heel veel geluk bij jullie echte eigen mensen, eigen thuis, zachte mand en jullie honden vrienden. Er wacht jullie een prachtig leven.

A271F4A1 C5B1 423E AAB0 FE26CC7FE011

Dank aan de adoptanten, het team van Podencoworld en de medewerkers van het asiel.  

En natuurlijk dank aan Lisa Molenaar-Slit voor het zijn van vluchtbegeleider en voor je hulp tijdens de aankomst. 

dogstars