nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Dit is voorlopig het laatste verhaaltje wat ik schrijf. Ik vind het wel leuk als een andere podenco het stokje van mij over neemt. Wie pakt deze uitdaging op?

 

 

 

De afgelopen maanden ben ik op training geweest en maandag heb ik mijn certificaat voor de basistraining behaald. Reiny vond het heel spannend, want wij trainden op een veld in de duinen waar ook konijnen lopen. Ja er zijn daar veel prikkels voor mij. Ik vond het leuk om oefeningen te doen en deed erg mijn best. Maar van sommige dingen snap ik de bedoeling, of het nut niet. Zitten op commando bijvoorbeeld, waarom zou je dat doen? Liggen al helemaal niet. Dat doe ik lekker op de bank.

De oefening met een snoepje boven mijn hoofd werkte niet, mijn nek is te beweeglijk en ik kan toch gewoon naar het snoepje springen. Waarom zou ik eerst gaan zitten? Maar telkens als ik spontaan ging zitten dan zei Reiny: Zit goed zo. Dus ja als het fijn vinden dat ik dat doe, dan ga ik toch vaker zitten. Het voelt ook wel goed. Maar op commando nee dat werkt niet bij mij. 

Zo hebben we allerlei leuke en minder leuke oefeningen gedaan. Afgelopen maandag was de laatste les en moesten we laten zien wat we geleerd hadden. Nou dat lukte wel. Als beloning kreeg ik een certificaat en een lekkere kluif.

Ik ben nu bijna een half jaar in Nederland en heb het hier erg naar mijn zin. Carel en Reiny zeggen dat ik nog steeds verander. Dat klopt denk ik wel. Alles voelt steeds vertrouwder, er zijn steeds minder enge dingen. Ja het went snel om in een verwarmd huis te wonen op een zachte bank.

A77A4A14 7BA8 4DFB A97D C5983941A7D7