nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

UPDATE bedrag is behaald: 45 donateurs hebben totaal 1329 euro gedoneerd.

Uit de grond van ons hart, hartelijk dank voor deze hartverwarmende ondersteuning voor Rubia. Zij zal ook nazorg en nacontroles nodig hebben. Het geld komt dus goed terecht. Zij kan nu gaan herstellen en gaan ervaren dat er ook lieve mensen zijn die voor haar willen zorgen.
Het asiel houdt ons op de hoogte van haar herstel.

 

De dierenarts van Asiel La Huella Verde Olvera belde het asiel op. Er was een man met een 10 jarige hond, die positief was op Leishmania en een grote infectie in een van zijn oren had. De eigenaar wilde van haar af. Hoewel het asiel al overvol zit maakte zij een uitzondering voor Rubia.  De eigenaar heeft de hond aan ons gegeven en om afscheid te nemen heeft hij haar in de borst geschopt😢 Ze heeft in een hel geleefd.

Het asiel wil vechten voor Rubia en haar genezen en een warm thuis geven en haar later adoptie geschikt te maken. Dit kunnen zij niet alleen. 
Haar genezing gaat veel geld kosten.  

HELP RUBIA 
U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL33RABO0162658664  t.n.v. Stichting Podencoworld o.v.v. help Rubia.
Kleine bijdragen maken samen een groot bedrag. 

De diagnose en het behandelplan vindt u hieronder. Rubia heeft Leishmania, Ehrichlia, oorinfectie, borsttumoren, liesbreuk. De begroting van de operaties bedraagt 848,50 euro daarnaast heeft Rubia medicijnen en goed voer nodig, de kosten om Rubia te laten herstellen zullen minimaal 1000 euro bedragen. Het asiel La Huella Verde Olvera is een klein asiel en kan dit zelf niet betalen. 


Op dit moment gebruikt zij medicijnen voor Leishmania (allopurinol en domperidon). Gisteren, toen mijn metgezellen haar benaderden om haar de medicijnen te geven, bukte ze haar hoofd, klaar om een ​​klap te krijgen. Dit deed ons nadenken over hoeveel klappen ze haar in 10 jaar hebben gegeven. Ze verwachtte geen streling, en ze wilde zichzelf ook niet verdedigen, ze zei alleen: OK, hier ben ik, klaar voor jou om me opnieuw te slaan. Voor mij is dit het moeilijkst en mijn hart is heel erg verdrietig. 

Op woensdag was Rubia bij de dierenarts, in een kliniek in een andere stad waar zeer goede professionals zijn. 

Uit haar bloedresultaten blijkt dat ze een actieve Leishmania heeft, die gelukkig de nieren niet heeft aangetast, maar ervoor heeft gezorgd dat ze albumine verliest. Het albumine moet minimaal 2,5 zijn, terwijl het resultaat minder dan 1 is. Wanneer het albumine zo laag is, kan een wond niet genezen, omdat het lichaam niet beschikt over wat nodig is om een ​​wond te genezen. Bovendien is ze ook positief in Ehrlichia. Ehrlichia zorgt ervoor dat het bloed erg vloeibaar is en niet kan stollen door het ontbreken van bloedplaatjes.

De medicatie die ze nodig heeft om Leishmania te behandelen (en daarmee haar albumine-niveau te verhogen) is:
- Alopurinol
- Anthsimania (dit zijn injecties die gedurende 28 dagen elke dag moeten worden geïnjecteerd). Het resultaat van deze injecties is over het algemeen erg goed, de leishmania zal niet meer zo actief zijn en het albumine-niveau zal stijgen (in het geval dat het na deze behandeling niet succesvol is, zouden we voor een andere moeten kiezen, maar we gebruiken deze behandeling altijd en altijd heeft goede resultaten opgeleverd). We kochten 3 dozen anstishmania voor Rubia.
- Doxycycline: is de behandeling voor Ehrlichia, duurt meestal tussen de 21 en 28 dagen. Honden genezen meestal van Ehrlichia na deze behandeling. Als Rubia niet geneest, moet men dezelfde behandeling herhalen.
- Marbovet 20 mg: het is een antibioticum voor de behandeling van oor- en binnenoorinfecties.
- Furacín-crème: het is een crème om wonden te genezen (meestal verbrandt) en de huid te regenereren. Elke dag moet u deze crème op uw oor aanbrengen.
- Motilium (domperidon): het is een medicijn gedurende 30 dagen en dient om het immuunsysteem te versterken.
De diagnose van de dierenarts omvat niet alleen de infectie van haar oor. Rubia is 10 jaar oud en heeft meer problemen:
- De infectie van het oor, die zo groot is dat deze het binnenoor heeft aangetast. Als we er niet in slagen om de interne infectie met antibiotica en met dagelijkse kuren te elimineren, zou het niet alleen nodig zijn om het oor, maar ook de gehoorgang te amputeren, totdat het bot bereikt, het bot geschraapt en alles gesloten is, zodat Rubia doof zou zijn aan dat oor (gelukkig hoor ze door het andere oor).
- Rubia heeft 3 borsttumoren, die ook moeten worden verwijderd. Ze zijn klein, maar men moet ze verwijderen om toekomstige kanker te voorkomen.
- Zij heeft een liesbreuk, die ook moet worden verwijderd.

De operaties kunnen niet worden uitgevoerd totdat de albumine- en bloedplaatjeswaarden zijn hersteld en gezond is van Ehrlichia, want als men nu de operatie uitvoert, zou Rubia dood kunnen bloeden (vanwege ehrlichia) en ook haar wonden zouden nooit genezen (vanwege albumine)

Zoals u kunt zien, is in de begroting van operaties ook sterilisatie opgenomen. En de operatie van het oor, als we er eindelijk in slagen om de gehoorgang te redden, zal het goedkoper zijn (ongeveer 200 € minder).

Binnen dit alles hebben we ook positief nieuws. Rubia zal in het ziekenhuis worden opgenomen en de dierenarts zal zorgen voor haar dagelijkse zorg, voor haar behandelingen en voor het toedienen van de medicatie, en ze gaat het gratis doen !!!!
Dit is iets positiefs voor ons, omdat we geen pleeggezin voor haar hebben gevonden en in het asiel  haar oor vol vliegen zat, dus we weten dat ze in de dierenkliniek schoon en verzorgd zal zijn. Ze wordt morgen in het ziekenhuis opgenomen.

De operaties kunnen niet allemaal dezelfde dag zijn. Het oor zal aan de ene kant worden gedaan, en aan de andere kant het verwijderen van tumoren samen met sterilisatie, en mogelijk in diezelfde operatie kan de liesbreuk worden verwijderd.