nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Sommige honden zijn nog niet geschikt om geadopteerd te worden. Deze honden verblijven lang in een asiel, maar moeten wel elke dag eten en soms medicatie krijgen. De asielen zonder subsidie moeten deze kosten zelf financieren. Je kunt helpen door honden op afstand te adopteren. Vanaf 10 euro per maand kun je een hond kiezen en het asiel ondersteunen.

Adopteer op afstand

 

 

 

Hieronder het verhaal ven Lirio waarbij je het asiel Tanamera kunt ondersteunen door Lirio op afstand te adopteren.

Arme Lirio heeft het niet makkelijk gehad, en wel zodanig dat we hebben besloten dat een reis naar Nederland voor adoptie momenteel nog geen optie is. Hieronder zijn ontwikkelingen.
Lirio heeft inmiddels 11 maanden in onze opvang gewoond en in die maanden al zijn broertjes en zusjes en de enige die hij vertrouwde, zien vertrekken. Omdat hij alleen over bleef is er besloten dat hij permanent in ons huis en met onze groep kon leven. In principe prima voor zijn socialisatie met honden, maar helaas wat minder mogelijkheden daardoor om hem met mensen te socialiseren, of 1 op 1 te werken.
Toch heeft Lirio, ondanks de enorme vrijheid, na een tijdje besloten dat wij mensen wel erg leuk zijn. Hij begroet ons s’ochtends vrolijk (Lirio wil nog niet binnen slapen) en is altijd in voor grote knuffels en kussen als het niet te plotseling gaat. Hij is een aanhankelijke, maar ook zelfstandige hond.
Wat is het probleem dan? Nou, Lirio heeft een trauma van zijn eerste levensweken. We vermoeden dat de Spaanse vrijwilligers de lasso hebben gebruikt om hem uit zijn schuilplaats te trekken. Je kunt je voorstellen hoe het als pup moet zijn als je een dunne draad om je nekje krijgt, het je bijna wurgt en je zo naar vreemde enge mensen wordt getrokken! Momenteel is Lirio zo bang van de lijn, halsband of harnas, dat we hem niet onbeschadigd buiten krijgen voor een wandeling. Hij is een gevaar voor zichzelf, maar met zijn grootte dan ook zeker een gevaar voor ons.
Duidelijk is in elk geval dat geen hond met zoveel angst zou moeten mogen reizen, en dus blijft Lirio bij ons totdat we zijn trauma hebben overwonnen. Pas dan is het verantwoord om hem te laten reizen, en weten we dat hij bij zijn adoptiefamilie ook zou kunnen wandelen en normaal kan meedraaien in het gezin. Tot dan is Lirio veilig in onze opvang!IMG 2887