nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Vorige week heb ik verteld over mijn eerste wandelingen buiten. Vandaag het vervolg.

Er is veel groen rondom mijn nieuwe woning, ik vind het heerlijk om dat allemaal te ontdekken. Buiten lopen is zalig. Van grote vrachtwagens etc. die voorbij rijden ben ik helemaal niet bang. Reiny leert mij om te wachten voor wij oversteken. Telkens zegt ze: “Wacht” en als er geen verkeer meer aankomt of het verkeerslicht groen is zegt ze” Ga maar”. Ik ben een slimme hond en snap dat ik dan geduldig moet wachten en niet moet trekken aan de riem.

Toen ze merkten dat ik rustig was buiten en goed kon meelopen hoefde ik niet meer aan het korte riempje te lopen. De langere lijn zat vast aan mijn tuigje en halsband. De extra bewegingsruimte vond ik heel fijn. Aan de riem heeft Reiny mij ook geleerd dat ik Vera heet. Telkens riep ze mij en als ik dan naar haar toe kwam dan kreeg ik een beloning. 

Wij wonen niet zo ver van het strand en daar ben ik ook in de eerste weken geweest. Hele andere geuren dan in het bos. Ik ben dol op vis dus ik vindt het heerlijk ruiken. Wij gingen daar ook gezellig naar een strandtent en ik kreeg ook wat lekkers. Wat heb ik toch al veel gezien in een paar weken.

Reiny heeft mij ook een keer meegenomen naar het Centraal Station, om haar vriendin van de trein te halen. Dat vond ik eng, het leek wel op een vliegveld. Ik dacht dat ik weer met een vliegtuig mee moest en ik wil hier niet weg. Dus ze heeft mij snel weer mee naar buiten genomen. Op het grasveldje tegenover het station werd ik snel weer rustig. Weken later zijn wij er weer een keer doorheen gelopen. Toen vond ik het niet zo eng meer. Zo leer ik iedere dag weer wat.

Volgende week vertel ik weer verder