nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

In 2009 waren wij, Evalien en Edwin, op bezoek in het asiel in La Linea, toen verzorgden wij de adopties van de Podenco’s van het asiel. Op dat moment verbleven er vele Podenco’s, maar er was er één waar we gelijk een speciale band mee hadden en die rechtstreeks ons hart binnenliep, dat was Curo. Hij raakte ons diep in ons hart en ziel. We hebben er alles aan gedaan om een adoptiegezin voor hem te vinden en uiteindelijk werd hij in 2010 geadopteerd door het perfecte baasje voor hem en dat was Djora. Later dat jaar begonnen zij samen aan een nieuw hoofdstuk in hun leven en verhuisden zij naar Boston. Wie had ooit gedacht dat de toekomst van een kansloze Podenco Andaluz uit een asiel in het zuiden van Spanje in Amerika zou liggen. Curo heeft een fantastisch leven gekregen samen met Djora en wat later met zijn vriend Ari, een Podenco Canario. Gisteren ontvingen wij het bericht dat Curo op 15 jarige leeftijd ingeslapen is. Deze trouwe, goedhartige ziel heeft zoveel levens verrijkt en is een voorbeeld van hoe wij een kansloze Podenco hoop konden geven op een fantastisch leven vol liefde en geluk. Het geeft ons de kracht om door te vechten voor het geluk van al die verlaten en mishandelde Podenco’s die ook een kans verdienen. Curo rent nu vrij in de Podenco hemel. Curo, we zullen je nooit vergeten en wie weet, op een dag zullen we elkaar weer zien..


Curo in Amerika

Deel 1
Even een kort mailtje (later uitgebreider!) dat Curo zijn reis gisteren naar de Verenigde Staten perfect is verlopen! Hij vindt het hier geweldig en ligt nu lekker uit te rusten van de grote reis. Ik had verwacht dat ik ze helemaal gestresst terug zou krijgen. Maar niets van dat alles, ze (Curo en de katten) waren heel kalm en uiterst relaxed na hun vlucht. Ze zijn met Cargo meegegaan wat als voordeel had dat ze alle hektiek van het vliegveld helemaal niet hebben meegekregen! Je raadt nooit wat ik vanmorgen tijdens onze wandeling tegenkwam: een andere podenco (de mini-variant). Die vrouw werd helemaal hysterisch dat ze nog een podenco tegenkwam en ze woont hier in dezelfde straat. Zij had hem van een fokker in Oregon. Ik heb gelijk verteld over jullie website uiteraard en gezegd dat ik haar de link door zou sturen!  Veel liefs van Curootje en mijzelf!

Deel 2 
Curo doet nog steeds zijn ambassadeurswerk met hart en ziel: ik denk dat ik dagelijks wel 10 mensen heb die vragen wat voor een ras het is, enkele mensen die naar me toekomen en vragen of het een pharao hound is en zo blij zijn dat ze er nu 1 in levende lijve zien en dan hebben we nog de groep mensen die komen zeggen dat het zo'n mooi mannetje is!!! Hij is een grote hit hier en ik ben van mening dat je snel de website moet laten vertalen naar het Engels zodat ik mensen er naar kan doorverwijzen. Bijgevoegd enkele foto's van Curo, tijdens het apple picking en nog een aantal van zijn eerste hike! Het gaat hem reuze goed!!  Liefs, Curo & Djora

Deel 3
Allereerst hele gezellige feestdagen toegewenst en een gezond en voorspoedig 2011!! Dat er maar veel podencootjes een nieuw huis mogen vinden in het nieuwe jaar! Curo gaat het nog steeds goed in het inmiddels winterse Boston! Het blijkt een bijzonder slim en ondeugend mannetje. Wanneer we gaan wandelen “spreekt” hij iedereen die hij tegenkomt aan door heel blij op ze af te rennen: eerst het baasje en dan de hond….maar ook mensen zonder hond worden heel blij begroet. Daardoor krijgt hij veel aandacht van mensen buiten! Dagelijks nog vragen mensen wat voor een ras het is, of het soms een pupje is (hij gedraagt zich er namelijk naar) en zeggen ze uit het niets wat een prachtige hond het is. Hij heeft enorm veel bekijks. Afgelopen week zijn we voor het eerst in de metro gegaan samen. Honden zijn gelukkig toegestaan in de metro in Boston. Hij vond het doodeng al die vreemde geluiden en hij begreep niet dat hij bewoog met metro en al. Maar alle mensen in de metro zijn dan zo lief voor hem en verwennen hem dat het toch nog een positieve ervaring is geworden. Wordt vervolgd: de metro-training! Bijgevoegd enkele foto’s van Curo zijn uitstapjes in Boston, waaronder de eekhoorntjesjacht, een van zijn grootste hobbies. Liefs en een knuffel van ons, Curo & Djora 

curo2

Deel 4
Met Curo gaat het supergoed! Het is zo'n verschrikkelijk blij mannetje en hij windt iedereen om zijn vingers met zijn puppiegedrag. Hij springt op iedereen af buiten en die persoon mag hem dan even aaien van hem. Hij gaat een aantal dagen per week met de hondenuitlaatservice mee en daar is hij ook favoriet. Hij slaapt dan op de weg terug bij de bestuurder van de bus op schoot. Verbazingwekkend eigenlijk hoe snel en hoe goed hij zich aan de stad heeft aangepast. Jah, ik heb gewoon de ideale hond van jullie gekregen! Kortom, het gaat helemaal fantastisch met ons en er bestaat een grote kans dat we nog een extra jaartje blijven hier :-). Bijgevoegd enkele foto's, oa van Curo met zijn nieuwe blauwe schoenen tegen het gestrooide zout en zijn grootste hobby: het jagen op eekhoorntjes. Heel veel liefs vanuit Boston! Curo & Djora

thumbnail image1

 

Deel 5 
Mei 2013-  Curo en ik wonen nog steeds blij in Boston. Ik heb enkele foto's bijgevoegd van het mannetje!! Hij is nog steeds een grote hit hier en dagelijks krijgt hij complimenten hoe knap hij wel niet is. Hij vindt het allemaal prachtig. Ik denk erover om een podenco vriendje voor Curo te adopteren. Veel liefs van Curo & Djora!! Update Arie gaat bij Djora en Curo in Amerika wonen!

Deel 6
Eens even een berichtje om te laten weten dat we afgelopen zondag goed zijn aangekomen!! Ari staat ook nog op de Facebook pagina van VCK Animals Air, die zijn vlucht hebben verzorgd. Het gaat supergoed met hem!! Hij vindt Curo helemaal geweldig en Curo vindt hem ook leuk. Vanmorgen hebben ze heerlijk gespeeld met elkaar. Nu we eindelijk op bestemming zijn kan hij lekker wennen aan zijn nieuwe omgeving. Liefs, Djora

Deel 7
"Even wat fotootjes van Ari in Amerika om te laten zien wat een grote, fantastische jongen het is geworden!! Het is me wel een karakter die jullie me gestuurd hebben vanuit Spanje maar hij brengt een glimlach op ieders gezicht. We zijn nu met agility gestart om hem wat uitdaging te geven. Dat vindt hij erg leuk en als hij zin heeft is hij er bijzonder goed in. Ik moet nog steeds ongeveer 100 keer per dag aan mensen uitleggen wat voor ras hij is. Iedereen vindt hem prachtig en ik denk dat hij dat zelf ook weet!! Hij is zo anders dan Curo die heel bescheiden, dankbaar en beleefd is. Hij is zo... "niet Ari, haha"


Deel 8

12 augustus 2019- Ik wilde je laten weten dat ik gisteren Curo heb moeten laten inslapen. Hij was 15 jaar en ik denk dat zijn lijfje op was. Zondag morgen kon hij zijn water niet meer binnen houden en niet meer op zijn benen staan. In het ziekenhuis hebben ze hem zo comfortabel als mogelijk gehouden met zuurstof en een infuus. 's-Avonds verslechterde zijn toestand en hebben ze me gebeld om te komen. Hij is in mijn armen ingeslapen.

Ari en ik missen hem erg! Hij was de liefste hond die je je kunt wensen. Ik wilde je nogmaals bedanken voor Curo. Dankzij jou kwam hij in ons leven en we hielden zoveel van hem.

IMG 2423