nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Onze Orito’s

 

Dicky & Monique vertellen hoe het is met Sprinter, die nu Luna heet en Milanesa die nu Mila heet.

 

 

 

 

Onze Luna ( voorheen sprinter). 

IMG 2656Ons hart had ze gestolen vanaf het eerste moment, dat ze op Rotterdam airport haar bench kwam uitgerend. De hele terug weg zeiden we tegen elkaar, wat een schatje met dat ruige haar. Thuis aangekomen direct met de kat op de bank en van allebei de hele nacht geen wanklank. Eerst heette ze Sprinter nou dat hebben we geweten. En ze heeft ook de eerste twee maanden bij de voordeur gezeten. In het begin één keer ontsnapt en de buurman was toen op de fiets gestapt, maar na de benen uit zijn reet te hebben getrapt is hij er mee gekapt. Wat nu, ze rende maar rondjes om de huizen. Mijn autodeur open gedaan en het was het met het rennen gedaan. We hadden het hart in de keel. De buurman een beetje aangedaan, zei ik heb nog nooit een hond zo hard zien gaan en had achteraf beter de fiets kunnen laten staan. Ze doet de naam Sprinter aardig aan. Soms is ze wat ondeugend en het lopen zonder lijn zal altijd een probleem blijven. Bang voor storm en een dichtslaande deur, maar ja drie jaar aan de ketting gelegen wat wil je dan. Nu een nieuw begin, ze heeft ons hart gestolen. Een knuffel gehalte van 200 procent, maar ja ze wordt hier ook erg verwend.

Mila (voorheen Milanesa),

IMG 2651We zagen haar, ook zo'n mooie Orito heel volgzaam op het filmpje en we waren allebei verkocht. Op Schiphol opgehaald bleek ze wel wat groter dan verwacht. Ze was twee dagen voor vertrek gesteriliseerd. Dan zo in de drukte heel Schiphol aflopen, een vreemde taal en met mensen mee die ze niet kent. In de auto nog anderhalf uur rijden wat een bikkels die honden. In de auto ging alles goed lekker met de kop op schoot thuis aangekomen direct met de kat op de bank en net zoals Luna geen wanklank. Alleen de volgende dag toen mijn man vroeg naar zijn werk moest hield ze zich niet koest. Wat is dit, een inbreker? Haar tanden bloot en ze maakte zich groot. Wat was dit, nou nog nooit een waakse Podenco gehad. Meestal wees ze de inbrekers aan waar de baasjes de kostbaarheden hadden liggen. Na een week was ze niet meer zo in de ban en dacht ze, die hoort hier zeker ook thuis deze man. Maar tot wat een lieve mooie hond is ze uitgegroeid, waaks mooi luistert erg goed. Maar als we s’avonds laat gaan lopen en ze ziet een kat of muis gaan de oren omhoog en dan is het gaan met die banaan en het vrouwtje sleept ze er achter aan. Maar ook zo'n lekkere knuffel met ons en iedereen. We zijn bezig om haar wat losser te laten met lopen. De eerste Podenco bij ons die dat zou kunnen, want ze is erg op ons gericht. We zijn erg blij met onze Orito’s en hopen dat we nog veel mooie jaren samen hebben.

Onze dierenarts geeft jullie nog complimenten. Hoe jullie alles zo netjes voor elkaar hebben, dat had ze wel anders gezien. Wij geven ook complimenten voor alle mensen. Bedankt voor al het goede werk en inzet en het redden van de honden. Zo hebben Angie en Jose ( Angie Herrada Moreno) onze Luna gered van de ketting en hebben we nog steeds contact met hun over onze Luna.

Een vriend geeft je een knuffel,
Een geliefde geeft je een kus,
Een Podenco geeft je zijn of haar hart