nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Van Ingrid kregen wij een update over Kas, die nu een half jaar bij hun is.

 

Wij zijn benieuwd hoe het met andere geadopteerde honden gaat. Stuur je verhaal met foto’s naar

 

 

Kas arriveerde op 4 januari 2019 als 7 maanden oude pup aan op Schiphol. Wij kwamen de 5e van vakantie terug, dus hij mocht een nachtje bij een vrijwilliger slapen. Wij hebben hem meteen na onze landing opgehaald. Hij was bang en stond te bibberen, het is ook niet niks om een vliegreis mee te maken en in het koude Nederland aan te komen.

Eenmaal thuis konden we merken dat hij een kleine ruimte gewend was, hij bleef de eerste dagen op een paar vierkante meter, het heeft twee weken geduurd voor hij zelfstandig door de huiskamer liep.

Naar buiten durfde hij ook niet zo goed, maar na een paar dagen ging dat al veel beter en toen hij in de gaten had dat hij zoveel ruimte had zagen we pas hoe hard een Podenco kon rennen! En wat had hij een plezier. Ook in de sneeuw, dat vond hij zo mooi. Een jasje was niet nodig, hij vond het zo prima.

8E0793EF 2B46 41BC AFAE 2C8F42E2ED60

Vanaf het moment dat hij binnen kwam, ging het goed met onze twee andere honden. Ze hebben hem wel de eerste twee weken aangekeken met een blik van “stel je niet zo aan, al dat harde geren, nergens voor nodig”, maar toen ze begrepen dat hij niet weg zou gaan en toch veel sneller kon rennen, gingen ze met hem spelen en het gaat prima samen. Ook met de katten gaat het goed.

Hij heeft er 1,5 maand over gedaan om zindelijk te worden. We hebben hem ‘s nachts in een bench laten slapen en zoveel mogelijk overdag los gehad. Sinds een week slaapt hij niet meer in de bench. Het enige wat we goed moeten opruimen zijn schoenen en slippers, die neemt hij graag mee de tuin in om lekker op te kauwen. Verder verzamelde hij in het begin van alles wat hij in de tuin vond op één plek.

Hondencursus was de eerste drie keer een ramp, maar we zijn te vroeg begonnen. Daarna ging het prima. Ook ging hij na drie weken graag mee in de auto. Tot nu toe kunnen we hem los laten lopen, ook in het bos. Hij reageert heel goed op een fluitje, misschien bij de jager geleerd?

Kas is een erg lieve hond, gaat heel goed met kinderen om en met vreemde honden is ook geen probleem. Van het bange hondje dat we ophaalden is niets meer over, zo fijn om te zien. We zijn erg blij dat hij bij ons is komen wonen en dat we hem een kans hebben kunnen geven op een beter leven. En daar krijgen we heel veel liefde terug. We willen hem niet meer missen!

E2F5D9D5 3440 4CA5 8750 B194807144BF