nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

De langzitters. 
Iedere tweede week van de maand zetten we de langzitters in de spotlight. Dit zijn Podenco’s die al langere tijd in het asiel verblijven en op onze website staan, maar zij worden helaas vaak over het hoofd gezien. Iedere maand lichten we 5 van deze langzitters uit. We trappen af met de 5 Podenco’s die het langste op onze website staan. Als u op de naam van de hond klikt, krijgt u meer info over de desbetreffende Podenco.

Lolo is een kleine Podenco reu van 10 jaar oud. Hij staat sinds juni 2014 op onze website, maar wordt helaas steeds over het hoofd gezien. Lolo is nieuwsgierig, kan goed met andere honden en katten en veroorzaakt nooit problemen. Lolo verblijft in Spanje bij een opvanggezin en heeft daar grote stappen gemaakt. Hij is tegenwoordig minder verlegen en geïnteresseerd in vreemden, zeker als ze hem een koekje geven! Hij is erg braaf, gaat graag mee wandelen en loopt dan zelfs los! Hij komt braaf als hij geroepen wordt. Wie geeft deze kleine jongen eindelijk zijn kans op een eigen thuis?
Lolo


Juan Luis is een middelmaat Podenco reutje van 6 jaar oud. Hij staat sinds mei 2015 op onze website en zoekt nog altijd een eigen baasje. Juan is een vrolijke, speelse en aanhankelijke hond die goed overweg kan met zowel honden als mensen. Ook kan hij erg goed met kinderen omgaan en loopt netjes mee aan de riem. Helaas is hij wat te dik geworden want hij houdt nu eenmaal van lekker eten… Hij zou dolgraag een eigen baasje vinden om lekker mee te wandelen, zodat hij ook de overtollige kilootjes zo kwijt zal raken! Juan is een hondje uit duizenden die nu echt wel een eigen baasje verdient! Wie helpt hem mee zoeken?
Juan Luis


Valentin is een klein Podenco reutje van 7 jaar oud, die sinds juni 2015 op onze website staat. Hij verbleef al lange tijd in het asiel maar ging erg achteruit, hij verloor gewicht en kreeg kale plekken over zijn hele lichaam. Na onderzoeken kwam eruit dat Valentin last heeft van zijn schildklier en de stress van het asiel helpt hem daar niet bij. Daarom is hij tijdelijk in een Spaans pleeggezin geplaatst, waar zijn haren weer mooi terug gegroeid zijn en hij weer wat kilo’s aangekomen is. Helaas is dit maar tijdelijk dus zal hij weer terug moeten naar het asiel, hopelijk vindt hij voor die tijd een eigen baasje! Aan Valentin zal het niet liggen! Hij is erg rustig en is een aanhankelijk hondje, hij loopt netjes aan de lijn en geniet zichtbaar van lekker snuffelen en het zonnetje. In het asiel stond Valentin bekend als de gastheer van het asiel, omdat hij iedereen altijd kwispelend op stond te wachten en hij de meest aanhankelijke Podenco van het hele asiel was! Valentin wil dolgraag zijn liefde delen met een baasje en wacht al zo lang! Wie ziet dit geweldige kereltje staan en geeft hem zijn lang verdiende kans op een baasje?
Valentin


Elfo is een kleine tot middelmaat Podenco. Het is een reutje van 5 jaar en staat sinds augustus 2015 op onze website. Hij is gered van een jager en na 2 jaar in het asiel is hij zijn vervelende verleden helemaal vergeten! Ondanks de beperkte vrijheid in het asiel is hij relatief gelukkig, hij kent geen beter leven dan daar. Elfo is een schat van een hond, nieuwsgierig, goed met andere honden en hij houdt van spelen (met een bal). Elfo is in alle opzichten prachtig, hij is erg rustig, maar wel enthousiast tijdens de wandelingen! Met mensen is hij geweldig in de omgang, hij staat altijd als eerste bij het hek om iedereen heel blij te begroeten. Elfo zou dolgraag zijn liefde delen met een baasje en veel gelukkige momenten met elkaar beleven. Wie geeft hem de kans waar hij al zo lang op wacht?
Elfo


Syra is het enige teefje van deze reeks langzitters. Ze is een klein meisje van 6 jaar oud en staat sinds oktober 2015 op onze website. Syra is een lief en aanhankelijk hondje die problemen altijd probeert te vermijden. Ze is dol op mensen en kan ook goed overweg met andere honden. Ze is actief, vrolijk, levendig en slim. Ze is een echte Podenco met jachtinstinct, die dol is op het uitgraven van muizen. Ze vindt het heerlijk om te rennen, springen, spelen met andere honden. Ze zou dolgraag een baasje vinden die dagelijkse lange wandelingen met haar gaat maken. Ze heeft er lang genoeg op gewacht en is er nu helemaal klaar voor! Wie ziet dit lieve Podenco meisje staan?
Syra


Stuk voor stuk kanjers die hun tijd in het asiel of lokale opvang nu wel gezien hebben. Ze wachten al zo lang op een eigen baasje! Helpen jullie mee zoeken naar het juiste baasje voor deze Podenco's?
Mocht je belangstelling hebben of meer informatie? Vul dan het aanvraagformulier in, dat vindt je hier.